Home + Back to School 2022 | Buitenschoolse activiteiten komend schooljaar

Back to School 2022 | Buitenschoolse activiteiten komend schooljaar

Het is nog vakantie, maar de buitenschoolse activiteiten van de jongens liggen alweer vast voor komend schooljaar. Twee voor de oudste en vooralsnog één voor de jongste, maar we hebben hem een tijdje terug al opgegeven voor zwemles. Er is echter een wachtlijst, maar ik verwacht komend schooljaar in ieder geval bericht te krijgen dat we kunnen starten. Wat er nog meer op de planning staat lees je hieronder.

Sport en theater voor de oudste

Onze oudste dacht afgelopen juni zijn laatste musical te hebben gespeeld, maar dat dacht hij vorig jaar ook en toen wilde hij toch nog door. Dit jaar verwachtten we min of meer hetzelfde en dat gebeurde inderdaad. Hij wil nog één jaar musicalles doen en dan is het naar alle waarschijnlijkheid echt klaar, want dan gaat hij naar de middelbare school en dan is het denk ik ook wel goed. Hij heeft er een leuke groep met leerlingen (ook veel jongens) die er al jaren op zitten en hij heeft er in ieder geval geleerd zichzelf te presenteren. Het waren leuke, creatieve jaren en we mogen er nog een jaar van genieten.

Ook zit hij op Krav Maga. Toen we hier net kwamen wonen werden er lessen gegeven op het schoolplein. Hij volgde een paar proeflessen en wilde graag verder. Dat vonden wij een goed idee en we hebben gezegd dat hij dit minimaal een jaar moest doen zodat hij er in ieder geval voldoende van op zou steken. Op Krav Maga leren kinderen zichzelf te verdedigen en hun grenzen aan te geven. Hij is lekker in beweging en vind het leuk, wat wil je nog meer?

Gym en zwemles voor de jongste

Onze jongste zit al een tijdje op kleutergym en daar gaat hij voorlopig mee door. We hebben een profes voetbal gedaan omdat hij aangaf dat ‘ie dat graag wilde, maar eenmaal daar gebeurde er niet zoveel. Of dat nog een vervolg gaat krijgen weten we niet. We beginnen in ieder geval weer met een nieuwe strippenkaart voor kleutergym en dan zien we het wel als die op is.

Onder de buitenschoolse activiteiten versta ik stiekem ook zwemles, want dat is juist zo belangrijk. In de intro zei ik al dat we hem een tijdje terug al hebben opgegeven, maar er is een wachtlijst. Toch verwacht ik dat hij komend schooljaar wel een oproep krijgt. Hij is dan vijf en ik hoop dat hij dan een goede start heeft. We gaan het allemaal wel zien tegen die tijd.

Buitenschoolse activiteiten? We genieten eerst nog even van de vakantie!

Het wordt weer een druk schooljaar dus we genieten voorlopig nog maar even lekker van de vakantie. Welke buitenschoolse activiteiten doen jullie kinderen? Klets mee in de comments hieronder!

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. Albertine
    8 augustus 2022 / 22:57

    Gelukkig hier geen zwemles meer. Zoon (10) heeft komend schooljaar 3x per week voetbaltraining en op zaterdag een wedstrijd. Dochter (8) zit op turnen en dat is 1x per week. Ze heeft ongeveer een jaar op paardrijden gezeten maar daar is ze mee gestopt. Ze zou nog iets nieuws mogen kiezen, maar ze weet nog niet wat. Als het schooljaar begint misschien maar eens opnieuw bespreekbaar maken.