Home + Tips voor een goede inrichting in je tuin

Tips voor een goede inrichting in je tuin

Je tuin is een belangrijk onderdeel van de woning. In de tuin kun je voornamelijk in de zomer genieten van het weer en even helemaal tot rust komen. Dit doe je dan wel het beste wanneer de tijd ook goed is ingericht. Een goede inrichting kan soms nog lastig zijn, want waar moet je dan aan denken? Hieronder lees je tips om je tuin goed in te kunnen richten!

Tip 1: Denk aan comfort

Wanneer je het hebt over een goede inrichting, denk je in de meeste gevallen gelijk aan de uiterlijke vertoning. Hoewel dit een erg belangrijk aspect is, gaat dit natuurlijk niet boven comfort. Tijdens de momenten die je in de tuin besteed, wil je natuurlijk kunnen genieten van het heerlijke comfort. Dit kun je terugbrengen in bijvoorbeeld een tuinset. Deze tuinset kun je wel helemaal naar smaak en stijl uitkiezen. Hierdoor ervaar je niet alleen comfort door middel van de tuinset, maar zorg deze ook nog eens voor een goede inrichting voor in je tuin. Naast de tuinset kun je ook denken aan een grote hang- of ligstoel.

Tip 2: Maak de tuin uniek

Natuurlijk heeft iedere tuin weer een andere vorm. Hoewel de vorm in veel tuinen anders is, zie je wel veel dezelfde aspecten terugkomen. Dit wil je het liefste voorkomen, want het is natuurlijk erg leuk als je tuin uniek is. Om de tuin uniek te maken kun je denken aan het toevoegen van bijvoorbeeld kunst. Dit kan zijn door middel van een relatiegeschenk die je gekregen hebt. Wanneer een bedrijf waar je bij werkt zijn waardering uitspreekt, kunnen ze de keuze maken om relatiegeschenken met logo te geven. Dit kunnen dan bijvoorbeeld tuinbeelden zijn. Hiermee maak je je tuin uniek en extra persoonlijk. Daarnaast kun je ook ervoor kiezen om zelf een schilderij te maken of er een te kopen en deze op te hangen. Veel mogelijkheden voor een unieke en daarnaast persoonlijke tuin.

Tip 3: Breng kleur aan

Kleuren doen erg veel goeds voor je tuin. Ze zorgen er niet alleen voor dat je tuin opvalt, want daarnaast zorgen de kleuren er ook nog eens voor dat jouw humeur er beter van wordt. De kleuren wekken namelijk een vrolijk en positieve emotie op. Niet geheel onbelangrijk wanneer je dus even lekker in de tuin wilt gaan zitten. De kleuren kun je op verschillende manieren aan de tuin toevoegen. 

Een meest voor de hand liggende keuze is om bloemen en planten aan te schaffen. Je hebt deze in erg veel verschillende soorten en maten. Niet is het alleen mooi voor de kleur, want daarnaast maak je de tuin extra levendig en natuurlijk. Ook kun je de keuze maken om de kleur door middel van kussens of een vloerkleed toe te voegen. De kussens kun je op de tuinmeubels plaatsen en het vloerkleed eronder. Hiermee maak je de tuin kleurrijk en huiselijk. 

liefs

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *