Home + Bachbloesems als steuntje in de rug voor jou en je kind?

Bachbloesems als steuntje in de rug voor jou en je kind?

Als blogger leer ik bijna dagelijks wel iets nieuws. Zo leer ik bijvoorbeeld over zaken waar ik nog nooit eerder van heb gehoord. Dit kan door middel van persberichten, maar ook door persoonlijk contact met een bedrijf. Dat laatste is in dit geval ook zo. Tot een week geleden had ik nog niet eerder gehoord van Bachbloesems, maar toen ik erover las wist ik dat ik erover wilde schrijven. Deze Bachbloesems kunnen namelijk dienen als een steuntje in de rug voor jou, maar ook voor je kind(eren) en zelfs je huisdier! In deze post vertel ik je er alles over.

Wat zijn Bachbloesems?

Laat ik even beginnen bij het begin, want als je, net als ik een week geleden, nog geen idee hebt wat Bachbloesems zijn, dan kan ik erover schrijven, maar heb je geen idee waar ik het over heb.

Bachbloesem dankt zijn naam aan Edward Bach. Hij was een arts en homeopaat en overleed in 1936. In de jaren ’20 van de vorige eeuw bedacht hij een alternatieve vorm van geneeskunde. Hij geloofde dat de vloeibare extracten van planten positief kunnen inwerken op negatieve emoties en een negatieve gemoedstoestand. En daarom de naam Bachbloesems.

Voor ik verder ga wil ik benadrukken dat dit natuurlijk niet de reguliere geneeskundige vervangt. Het geneest geen ziektes. Voor noodzakelijke behandelingen raadpleeg je altijd eerst een arts.

Bachbloesems kunnen echter wel ondersteuning bieden en bepaalde gevoelens verzachten. Hoe dat zit ga ik je natuurlijk vertellen.

Eigen onzekerheid en negatieve emoties

Nu ik in een veel rustiger vaarwater zit durf ik steeds meer te vertellen over mijn eigen onzekerheden en negatieve emoties waar ik de afgelopen jaren mee te maken heb gehad. Ik voelde me niet meer thuis in ons huis, zocht de hele dag naar afleiding en in de weekenden vluchtten we letterlijk weg. Dat had ik toen helemaal niet door, maar nu juist wel door de rust die we nu ervaren. We moesten natuurlijk ook wel vanwege corona, maar ik denk echt dat als we in ons oude huis een tweede lockdown door hadden moeten komen, het met mij niet goed was gegaan. Ik weet niet of ik kan spreken van een burn-out, maar ik had dan zeker die richting op gegaan.

Die onrust duurde achteraf gezien jaren en dat heeft ongemerkt een hoop met me gedaan. Veel meer dan ik ooit had kunnen vermoeden. Ik leefde constant gespannen en had eigenlijk nooit rust. Dat zorgde ervoor dat ik negatief over mijzelf dacht en niet goed voor mijzelf zorgde.

Inmiddels is dat wel anders. Ik heb thuis de rust weer kunnen vinden, beweeg stukken meer en verdrink niet meer in mijn werk.

Daar is wel een hoop aan vooraf gegaan en we hebben zelfs ons huis verkocht. Een goede beslissing die ook noodzakelijk was hoor, ook wat betreft de ruimte, maar een verhuizing is wel een ingrijpende maatregel en wij wilden verhuizen. Wat nu als je dat niet wilt, maar wel op zoek bent naar een middel dat jou of jouw kind kan helpen?

Ondersteuning door middel van Bachbloesems

Ik had het over mijn onrust, maar wat nu als jij ook onrust ervaart? Of wat als jou kind deze ervaart? Dat hoeven geen grote issues te zijn, maar het kan ook gaan om kleine(re) dingen die je beperken. Neem bijvoorbeeld (faal)angst, boosheid bij een kind, slapeloosheid, concentratieproblemen, onrust vanwege de pubertijd, zelfs bedplassen etc.

Hiervoor kun je dus een Bach Bloesem Mix laten samenstellen. Denk dan aan ‘Bachbloesems voor Slaap Lekker Kind Deze mix ondersteunt bij een goede nachtrust (welke ouder wilt dat niet?) en helpt je kind gemakkelijker in slaap te vallen door middel van natuurlijke producten.

Een anders Bach Bloesem Mix is ‘Bachbloesems voor Boos Kind‘. Deze ondersteunt bij het verzachten en verwerken van frustraties bij je kind(eren), leert relativeren en zorgt daarmee voor meer rust en ontspanning. Daar is het hele gezin bij gebaat.

Dit zijn twee voorbeelden, maar er zijn natuurlijk meer mogelijkheden.

Hoe werken Bachbloesems?

Je weet inmiddels dat je een steuntje in de rug kunt gebruiken en bent nieuwsgierig geworden naar de Bachbloesems en wat deze voor jou kunnen betekenen. Daarmee wil ik natuurlijk niet zeggen dat bepaalde emoties er niet mogen zijn, juist wel. Het is belangrijk dat kinderen dat ook weten.

Emoties kunnen je ook heel vaak helpen. Van bepaalde emoties kun je echter veel last hebben zoals ik al die tijd had. Ik ben van nature vrolijk en optimistisch en daar was op den duur nog maar weinig van over, omdat mijn emoties invloed hadden op mijn gedachtes, maar ook op hoe ik mijzelf zag.

Daar merkten anderen niet zoveel van, maar mijn gezin wel. Het gevaar is dat het op een gegeven moment een gewenning werd. Ik dacht dat ik er voorlopig toch niets aan kon veranderen dus de situatie was zoals het was. Het duurde even voor ik begreep dat dat niet het geval was en ik wel degelijk iets aan de situatie kon doen. Niet zozeer aan de externe factoren (andere mensen in mijn geval), maar wel aan hoe ik daarmee omging.

Door er constant mee bezig te zijn gaf ik deze mensen de regie over mijn leven en dat besef kwam hard binnen. Dat was namelijk het laatste wat ik wilde!

Dat was het moment waarop ik dacht ‘tot hier en niet verder’. Ik wilde de regie over mijn leven terug, besloot nu echt concrete stappen te gaan zetten (zoals de verhuizing) en daar kon ik best wat rust en zelfvertrouwen bij gebruiken. Als dat op een natuurlijk en veilige manier kan is dat heel erg fijn. ‘Baadt het niet, dan schaadt het niet’ en als het je helpt, waarom niet?

Je kunt uit het assortiment kiezen welke Bach Bloesem Mix het beste bij jou past. Na aankoop beantwoord je de vragen die je krijgt per mail. Vervolgens wordt de Bach Bloesem Mix persoonlijk voor jou samen gesteld op basis van de antwoorden die je hebt gegeven. Daarna wordt de mix bij je thuis bezorgd en kun je hem gaan gebruiken.

Het innemen doe je vier tot zes keer per dag. Per keer neem je vier onverdunde druppeltjes in. Tip: wanneer je de druppels verspreid over de dag inneemt, versterkt dat de werking ervan.

Het resultaat? Ik heb de reviews op ‘Feedback Company‘ gelezen en die zijn veelbelovend!

Wat ik nog wilde zeggen

Bachbloesems kunnen een goed hulpmiddel zijn. Daarmee zeg ik niet dat je het moet gebruiken. Lees de reviews en stel je vragen aan de eigenaar van deze website, Greetje. Zij kan je persoonlijk adviseren en daarna kan alleen jij een beslissing nemen. Het is echter niet gek als je af en toe wat ondersteuning kunt gebruiken wanneer negatieve emoties de regie pakken over je leven.

Ik ben nu wel benieuwd; ben jij bekend met Bachbloesems en zo ja, wat hebben deze voor jou gedaan? Klets mee in de comments hieronder.

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *