Home + Dit is dé nieuwe speelgoedrage: de Fidget Popper

Dit is dé nieuwe speelgoedrage: de Fidget Popper

Kennen jullie de fidget spinner nog? Iedereen liep ermee en het was even dé rage van dat moment. Dit is alweer even geleden, maar we kunnen een nieuwe rage aan de “fidget familie” toevoegen: de Popper. We hebben deze rage te danken aan TikTok en ik moet zeggen dat ik dit best een leuke rage vind. Ik kan er in ieder geval uren naar kijken en weet je waarom? Omdat deze Fidget Popper eigenlijk precies hetzelfde is als het indrukken van bubbeltjes plastic. Op de één of andere manier doen we dat allemaal en vinden we het allemaal lekker. Nu kun je zoveel bubbeltjes indrukken als je wilt en ze gaan niet kapot. Ik word daar dus heel erg blij van, ook al is deze Fidget Popper van Milan…

Wat is een Fidget Popper?

Een Fidget Popper (ook wel Fidget Pop-It genoemd) is speelgoed dat stress verlagend werkt. Het stelt gerust en maakt een “poppend” geluid. Het is ontzettend simpel, want het enige dat je hoeft te doen is de bolletjes naar beneden te drukken. Terwijl je dat doet hoor je dus dat “poppende” geluid.

De Fidget Popper is in één klap bekend geworden doordat er filmpjes op TikTok verschenen.

Spelletjes met de Fidget Popper

Op het schoolplein van Milan is de Fidget Popper ook al razend populair en worden er allerlei spelletjes mee verzonnen. Als je namelijk een Fidget Popper hebt met meerdere kleuren, dan kun je met de verschillende kleuren ook leuke spelletjes verzinnen. Voor Floris blijkt ‘ie ook educatief, want met hem oefenen we op die manier de kleuren. We merken overigens ook dat het goed is voor zijn fijne motoriek.

Wat maakt dit speelgoed zo leuk?

Wat dit zo leuk en populair maakt? Geen idee, het is een rage die vast en zeker ook weer overwaait, maar ik denk dat het hem zit in de eenvoud en het feit dat het uitnodigend is. De kleuren nodigen uit, maar als hij eenmaal voor je ligt moet je wel heel sterk in je schoenen staan om geen bolletje in te drukken. Je wilt hem toch aanraken en voor je het weet ben je al voor de tweede keer alle bolletjes aan het indrukken en heb je een discussie met de kinderen over wie er nu mee mag spelen haha.

De Fidget Pop-It kopen en cadeau geven

De Fidget Popper kost maar een paar euro. Die van Milan kocht ik voor €6,95. Als je er, bijvoorbeeld op Bol.com, meerdere koopt krijg je een korting waardoor je per stuk minder geld kwijt bent. Dat is handig wanneer je er een aantal cadeau wilt doen (bijvoorbeeld aan je neefje of nichtje, je buurkind etc.), maar je kunt ze ook bestellen met een aantal andere ouders en de kosten op die manier delen. Ook leuk: deze cadeau geven bij een goed rapport!

Kende jij deze nieuwe rage al of was deze nog totaal onbekend? Als dat laatste het geval is, weet je nu wat het is en als je kind er dan over begint ben je alvast op de hoogte, ook weleens fijn ?.

liefs

SpeelgoedSpeelgoed

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *