Home + Ambities tijdens je zwangerschap

Ambities tijdens je zwangerschap

Heb je hem al gehoord, de reclame over een zwangere vrouw die ging solliciteren bij een advocaat en ze werd ondanks haar zwangerschap toch aangenomen. Haar nieuwe werkgever reageerde heel nuchter en zei dat vrouwen nu eenmaal kinderen kunnen krijgen dus het zou niet eerlijk zijn om haar daarom niet aan te nemen.

Ik heb de reclame nu al een aantal keren gehoord en het is toch eigenlijk heel raar dat hier überhaupt reclame voor wordt gemaakt? Het zou toch de normaalste zaak van de wereld moeten zijn om iemand die zwanger is aan te nemen?

Alsof zwangere vrouwen opeens geen ambities meer hebben en alleen nog maar druk zijn met babykleertjes en de kinderkamer. Stel dat een vrouw halverwege haar verlof solliciteert op een functie, dan heeft ze nog acht weken voordat ze weer aan de slag gaat. Dat is echt niet veel langer dan een gemiddeld opzegtermijn.

Mijn ambities

Ik ben momenteel hoogzwanger, maar ben al wel druk aan het nadenken over wat ik wil na mijn verlof. Ik zou graag wat meer willen werken en meer willen verdienen. Anders zou mijn inkomen nu stagneren en zal het nooit meer worden. En dat op mijn 31e! Hoe we dat dan invullen met twee kinderen zien we later wel, Patrick is er tenslotte ook nog. En zo ver is het ook nog niet, maar ik ben er al wel mee bezig.

Wij hebben namelijk ook wensen en doelen en daar is geld voor nodig. Daarbij wil ik dat mijn gezin het goed heeft en we leuke dingen kunnen blijven doen. Maar buiten dat heb ik het ook gewoon nodig om mijzelf uit te dagen. Ik zou gillend gek worden thuis, ook al heb ik Mamablogger.

Zwanger en solliciteren

Dus ben je momenteel zelf zwanger en zie je dé functie van je dromen? Gewoon op reageren! Vertel eerlijk dat je zwanger bent, maar zo ontzettend enthousiast bent over deze functie dat je het er gewoon op waagt. Wat heb je te verliezen? Wie weet werkt het juist in je voordeel!

En ben je een werkgever? Soms is het beter om heel even te moeten wachten op die perfecte kandidaat dan je tweede keus aan te nemen die niet zwanger is.

Kortom, kijk eens verder dan alleen naar die dikke buik. Die is er zo weer vanaf. Althans, dat hopen we dan haha.

Heb jij weleens zwanger gesolliciteerd? Zo ja, hoe liep dat af? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

Bewaren

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

 1. Lia
  7 oktober 2017 / 08:39

  Ik heb zwanger gesolliciteerd , en ben toen ook aangenomen ! Gewoon omdat de klik er was , en mijn werkgever had zoiets van ik hoop dat je hier langere tijd blijft werken , dus die paar maanden dat je ee niet bent overbruggen we wel !

  • 11 oktober 2017 / 10:01

   En dat is juist zo fijn om te horen! Jouw werkgever heeft wat in jouw gezien en hopelijk werk je er nu nog met heel veel plezier!

 2. Rebecca
  7 oktober 2017 / 08:43

  Ik was 14 weken zwanger toen ik solliciteerde. De baan was ongeveer 50 min rijden, ik was niet dolenthousiast over het geheel. Mijn zwangerschap verzwegen, de baan gekregen en toen vriendelijk bedankt (ik durfde de zwangerschap niet te delen, ik was al op de stoep gezet vanwege de zwangerschap).
  Mensen niet aannemen omdat ze zwanger zijn is 1), maar bij nog veel te veel vrouwen wordt het contract niet verlengd. Nu moet ik zeggen dat ik wél een vast contract kreeg bij mijn huidige werkgever (tijdens de zwangerschap!).

  • 11 oktober 2017 / 10:01

   Dus uiteindelijk liep het voor jou wel heel goed af en dat zegt juist wat over jouw kwaliteiten!