Home + Money Issues | Het geld vliegt er momenteel uit!

Money Issues | Het geld vliegt er momenteel uit!

Even de balans opmaken dacht ik afgelopen week. Ik was bezig met de administratie en rekende meteen even uit waar het geld de afgelopen weken aan uit was gegeven. Het was namelijk nogal wat, maar we hebben er geen gekke dingen van gedaan. Ja, we hebben een keer in de stad gegeten, maar daar houdt de luxe ook meteen op.

Je zou denken dat we het meeste geld kwijt zouden zijn aan de laatste babyspulletjes, maar niets was minder waar. Vooral grote broer Milan kostte erg veel geld. Logisch, want we hebben zijn verjaardag eerder gevierd. Om jullie een indruk te geven van wat we de laatste tijd (de laatste drie weken) hebben uitgegeven, heb ik een overzichtje gemaakt. Ik ben namelijk heel erg benieuwd of dit soort maanden er bij jullie ook bij zitten.

Let op: het gaat om extra uitgaven naast alle vaste lasten, boodschappen etc.

Kleding en schoenen

 • Een nieuwe Vingino winterjas voor Milan: €120,- Had uiteraard goedkoper gekund, maar ik vond de keuze dit jaar heel beperkt, er waren zoveel sombere kleuren. Deze jas is rood, wat langer en waterdicht. En ik hoop uiteraard dat hij hem volgend jaar ook nog aan kan.
 • Nieuwe Dr. Martens: €99,95. Dit zijn gewoon heel fijne en stevige schoenen. Op kinderschoenen bezuinig ik sowieso niet, in de winter al helemaal niet.

Verder heeft hij nog een hoop en ga ik komende week naar een kinderkledingbeurs. Daar zal ik uiteraard meer gaan inkopen 😉

Verjaardag

 • Het kinderfeestje: €120,– voor zes kinderen en dat was het dubbel en dwars waard.
 • De verjaardagstaart: €56,- voor meer dan 20 personen. De taart was weer fantastisch en ontzettend lekker! We hebben nog veel over gehouden terwijl iedereen toch is geweest die we hadden uitgenodigd. Het was dus ruim voldoende en Milan is er altijd enorm blij mee. Dat koppie als we de taart gaan halen is goud waard ?
 • Daarnaast hebben we nog wat kosten gemaakt voor zijn traktaties. Ik schat de totale kosten hiervoor op €35,- voor alles, dus ook de traktaties voor de juffen.

Hij heeft van ons nog niets gehad, dit krijgt hij als hij echt jarig is deze maand. We denken aan een V-tech Kiddyzoom. Deze zijn rond de €70,-

Toch nog wat babyspullen

We hebben de laatste babyspulletjes in huis gehaald!

 • Verzorgingsproducten bij Etos: €45,-
 • Een co-sleeper via Marktplaats: €66,-
 • Extra beddengoed voor de co-sleeper: €15,-
 • Babypark: €92,- voor twee flessen, een muziekmobiel, een Nijntje muziekdingetje voor in de box en nog wat  kleine dingetjes. Niet normaal!

Het totaalbedrag

Niet schrikken, maar het totaalbedrag is €648,95 en dan heb ik Milans verjaardagscadeau nog niet meegerekend! Dat is echt heel erg veel geld, maar nogmaals, we hebben er wel noodzakelijke dingen van gekocht. Ik geef meteen toe dat er bepaalde dingen zijn die goedkoper hadden gekund zoals de taart, de jas etc., maar dat is maar één keer in het jaar.

Nu is er bij ons natuurlijk een baby op komst, moest er winterkleding worden gekocht en vierden we een verjaardag. Maar als je dacht dat kinderen onder de vier jaar duur waren, think again haha. Ze worden nu pas echt duur 😉 De kleding en schoenen worden flink duurder en wat dacht je van clubjes, zwemles etc.?

Zitten er bij jullie ook weleens maanden zoals deze bij? Laat het weten in de comments hieronder.

Bewaren

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 Reacties

 1. 6 oktober 2017 / 07:51

  Herkenbaar! De decembermaand komt er weer aan en met feestdagen + 6 verjaardagen gaat het aardig hard. Gelukkig weten we het van te voren ?

 2. Joyce
  6 oktober 2017 / 08:33

  Wat fijn zulke lijstjes! Zo herkenbaar dat je soms niet weet waar het geld blijft!
  Voor onze Milan (hij wordt 7jaar in januari) heb ik een jas gekocht van Nameit €60,- en leren schoenen met korting voor €60,- Verder ben ik gek op kleding van Zara. Voor z’n verjaardag + partijtje sparen we elke maand, zo ook voor de feestdagen, anders is het niet te doen!
  En z’n broertje is een maand later jarig, daarom kiezen we vaak niet voor zo’n tegekke taart. Misschien moeten we het dit jaar maar samen gaan vieren!

  • 11 oktober 2017 / 10:04

   Samen vieren is een goed idee en gaan wij vanaf volgend jaar ook doen! En Zara is ook hier favoriet, zeker de broekjes.

 3. Tamara
  6 oktober 2017 / 09:47

  Tja… wij hebben in september en oktober totaal 3 verjaardagen. En dan natuurlijk de kinderfeestjes en traktaties. Ik ben ook altijd erg blij dat 1 oktober de kinderbijslag komt… 😉 (niet dat we het anders niet kunnen betalen, maar ’t is toch altijd errug fijn meegenomen op dat moment)

  • 11 oktober 2017 / 10:03

   Dat herken ik helemaal, want de kinderbijslag gaat hier gewoon mee op de grote hoop. Voordeel is wel dat wij alles dan al gehad hebben en weer even op adem kunnen komen voor december 😉