Home + Ik mocht een week lang niet stofzuigen!

Ik mocht een week lang niet stofzuigen!

Zwanger, nesteldrang waar je ‘u’ tegen zegt en dan de vraag of je mee wilt doen aan de ‘niet-stofzuig-challenge’. Er zijn zwangere vrouwen die om minder in paniek raken 😉 En toch zei ik volmondig ‘ja’. Al was het alleen maar omdat Patrick al lachend zei dat ik dat nooit vol zou houden. Hoe harder iemand zegt dat ik iets niet kan, hoe harder ik mijn best doe om het tegendeel te bewijzen.

Maar Patrick kent mij, hij weet dat ik sowieso om de dag het hele huis stofzuig en ik gek word van kruimeltjes en kattenharen. We hebben namelijk ook nog twee katten die heel graag languit op de bank liggen.

Maar goed, ik ging de uitdaging aan. Een week lang niet stofzuigen. Ook mocht ik geen kruimeldief gebruiken (maar die heb ik toch niet). Wel mocht ik vegen en stoffer en blik gebruiken. Het klinkt makkelijk, maar niets is minder waar met een kind van zes en twee katten. Daarnaast komen er regelmatig vriendjes en vriendinnetjes over de vloer, vliegen er weleens blaadjes naar binnen etc. De laatste dag stofzuigde ik grondig het huis en ging daarna met de dweil er overheen. Ik was er klaar voor!

Gedurende de week…

Ik had het helemaal uitgedacht. Niemand zou met zijn schoenen aan naar binnen komen en ik zou de katten op een oud kleed op de bank laten liggen. De eerste dag ging het al mis. De bedklossen werden al vroeg geleverd en die chauffeur was zo aardig om alles naar binnen te sjouwen. Heel lief, maar het regende. Hij zette alles keurig om het hoekje van het halletje, maar ik zag de voetstappen al op de vloer en er lagen blaadjes in het halletje. Ik heb het met een dweil op mijn knieën schoongemaakt… Ik wist wel dat ik dat niet te vaak moest doen, want dat opstaan gaat zo lastig als je hoogzwanger bent 😉

Ook de katten werkten niet mee. Waarom zou je ook op een kleed gaan liggen als je de rest van de bank ook tot je beschikking hebt? En dus ging hij er demonstratief naast liggen 😉

Ik moet bekennen dat ik het heel lastig vond om niet te stofzuigen. Stoffer en blik is prima, maar niet als je alleen thuis en hoogzwanger bent. Voor het weghalen van de kattenharen gebruikte ik zo’n kledingroller, maar een stofzuiger werkt toch veel fijner.

De beloning

Door drukte vlogen de dagen. Wat wel scheelde was dat Milan op school zat. Dan houd je alles nog enigszins netjes haha. Na zeven dagen wachtte er een fijne beloning: de nieuwe Sauber V60 stofzuiger! Ik had hem inmiddels binnen en was heel nieuwsgierig geworden. Hij heeft namelijk geen stofzak en daar had ik nog geen ervaring mee. Ik had geen flauw idee hoe dat dan werkte. Verder hebben wij een lange, smalle woonkamer met open keuken en red de hele lengte niet met het snoer. Dit snoer is maar liefst 10 meter lang dus daar kom ik veel verder mee!

De voordelen van de Sauber V60

  • De zuigkracht! Hij is heel sterk en dat is op de bank en trap met vloerbedekking vooral heel fijn.
  • Het lange snoer, ik kan er de hele woonkamer en trap mee doen.
  • Hij is redelijk compact en neem minder ruimte in beslag dan onze eerdere stofzuiger. Ook kun je hem makkelijk laten manoeuvreren in kleine hoekjes.
  • Hij rijdt heel licht en het snoer gaat er heel snel weer in. Bij onze vorige twee stofzuigers haperde dit heel vaak.
  • De stang is uit te schuiven tot 92 cm. Handig voor lange mensen.
  • Hij beweegt soepel en licht.
  • De wielen hebben een rubberlaag ter bescherming van houten vloeren.
  • Het Hepa filter is afwasbaar.
  • Je hebt geen stofzuigerzakken meer nodig!
  • Hij is goed geprijsd! Bij Blokker betaal je er rond de €60,- voor !

Onze conclusie

Een week lang stofzuigen is niets voor ons en ik word er heel kriegel van. Ik zal het dus niet snel nog een keer doen. De beloning maakte het echter wel allemaal waard, want was is dit een fijne stofzuiger! Waar ik voor andere stofzuigers in het verleden meer dan €100,- betaalde, betaal je voor deze rond de €60,- En hij doet echt niet onder voor de andere stofzuigers! Sterker nog, ik heb nu nog meer voordelen kunnen ontdekken…

Ik stofzuig gewoon weer om de dag (zeker als we niet of weinig thuis zijn) en ben stiekem best blij dat die week er op zit. Hoe vaak stofzuigen jullie? Laat het me weten in de comments hieronder!

 

 

 

mamablogger, samenwerking, samenwerken, disclaimer

Bewaren

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *