Home + Alle ballen laag houden?

Alle ballen laag houden?

Dit wordt geen artikel waar ik mijzelf heel populair mee maak vrees ik, maar toch kan ik het stiekem niet laten hier toch wat over te schrijven. Ik las bij een aantal andere bloggers/vloggers over alle ballen laag houden als moeder. De tegenhanger van alle ballen in de lucht houden. Het komt erop neer (tenminste, zo vatte ik het op) dat je als moeder zijnde niet teveel eisen aan jezelf moest stellen, want je kunt niet alles tegelijk en alles heel goed doen. We willen heel veel, maar moet dat ook?

De realiteit

Op zich is dat natuurlijk een goede vraag? Moeten we ook alles willen? Het antwoord is nee. Daar ben ik het dan ook helemaal mee eens. Toch vind ik het ook niet realistisch wat deze bloggers/vloggers zeggen. Ik zag het bijvoorbeeld voorbij komen bij een vlogger die jarenlang meer dan fulltime werkte. Hiermee naamsbekendheid heeft opgebouwd en daar nu de vruchten van plukt. Zij kan het zich nu veroorloven om twee á drie dagen te werken en hiermee meer dan genoeg inkomen te verdienen. En als je partner dan ook nog een heel goed salaris heeft hoeft het inderdaad niet meer.

Ze woont in een prachtig huis, gaat heel regelmatig op vakantie, lunchen etc. en leidt het leven waar ik alleen maar stikjaloers op ben haha. Laten we eerlijk zijn, wie wil dat nou niet? Maar nogmaals, zij plukt de vruchten van jarenlang heel hard (dag en nacht werken). De basis heeft ze dus zelf al gelegd.

Wij moeders hebben dat toch niet allemaal? De één staat er misschien alleen voor en de ander moet misschien wel vier dagen werken omdat de partner niet genoeg verdient om met zijn allen van te kunnen leven. Dat kan toch? Ook dat is de realiteit. Sterker nog, dat is denk ik voor veel meer mensen de realiteit van die van haar.

De intentie is goed, maar het gaat veel verder dan dat.

Haal het beste uit jezelf

Op papier werk ik ook parttime, 32 uur, maar dat wordt door veel moeders gezien als fulltime. Snap ik, want het zijn toch vier hele dagen. Tel daar Mamablogger bij op en ik maak 60 uur per week. Dat is natuurlijk niet normaal veel, maar ook dat doe ik met een reden. Ook ik hoop hier ooit de vruchten van te kunnen plukken. Tot die tijd haal ik het beste uit mijzelf.

Van hard werken ga je niet dood

Weet je, van hard werken ga je niet dood. Van stress wel dus het draait allemaal om de balans. En zo lang die balans voor jou goed voelt is het toch prima? Toch wilde ik wat nuance aanbrengen, want het is allemaal wel makkelijk gezegd, maar zo makkelijk is het natuurlijk niet.

Wil je hier over meekletsen? Dat kan door hieronder een reactie te plaatsen!

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties