Home + 60 uur per week werken, hoe dan?!

60 uur per week werken, hoe dan?!

Iemand vroeg mij laatst hoeveel ik eigenlijk werk. Diegene bedoelde dan mijn 32-urige werkweek + het aantal uren voor Mamablogger. Uh, geen idee eigenlijk. Ik deed een schatting van 60 uur en die bleek te kloppen. Ik houd de uren voor Mamablogger wel bij, maar had het nog nooit op deze manier bij elkaar opgeteld. 60 uur is mega veel en diegene vroeg dan hoe ik dat allemaal deed. Goede vraag 😉

Ik zat altijd rond de 45 uur per week. Ik werkte toen nog 20 uur en maakte zo’n 25 uur per week voor Mamablogger. Dat was al behoorlijk veel, maar nu ben ik ook nog eens 32 uur per week gaan werken. Iedereen in mijn omgeving vroeg zich af hoe ik dat ging combineren met Mamablogger. Hier heb ik al eens eerder over geschreven (klik). Ik kreeg toen ook behoorlijk wat reacties hierop, want ik zou nu wel heel veel missen van mijn kinderen. Maar ja, nu blijkt dat ik in werkelijkheid 60 uur per week maak… Zie ik ze überhaupt nog wel?

Gewend om te plannen

Ik ben het gewend om te plannen. Ik moet wel, want anders lukt het allemaal niet. Ik schrijf dit op zondagochtend met een broodje. Dit is het vijfde artikel dat ik vandaag schrijf. Floris ligt lekker te slapen (voor hoe lang nog?) en Milan speelt in de tuin. Pat rommelt lekker in huis en ik voel me voldaan. De rest van de dag ben ik vrij, net als de komende avonden. Het enige waar ik  mij deze week dan nog bezig mee houd zijn de onderwerpen voor volgende week, foto’s, mailtjes en facturen. Allemaal werkzaamheden die ik tussendoor kan doen. Dat is allemaal niet zo spannend.

Niet voor het geld

Wat veel mensen ook dachten destijds was dat we het deden voor het geld, want we zouden het wel nodig hebben. Ik kan deze mensen uit de droom helpen; Pat is minder gaan werken dus onderaan de streep houden we net zoveel over. We deden het puur voor de balans, juist voor het gezin, en omdat Pat ook meer betrokken wilde zijn bij de opvoeding. Hij vindt het heerlijk om meer tijd thuis door te brengen en ik vind de structuur heel fijn. Die had ik echt nodig, want ik vloog van hot naar her. Ik heb wel minder tijd om geld uit te geven haha.

Mis je nu niet veel van de kinderen?

Heel eerlijk? Ik zie ze misschien wat minder (niet veel overigens), maar de tijd die we hebben is van veel betere kwaliteit. Mijn werk is namelijk af. Ik ben er voor ze, we gaan op pad samen zonder dat ik de hele tijd mijn mailbox check, ik kan met ze spelen zonder de laptop open te hebben etc.

Ik houd van drukte

Weet je wat het is? Ik houd van drukte. Ik heb weinig rust en ik houd ervan om bezig te zijn. Hier voel ik me het beste bij en dan ben ik ook het meest gelukkig. Dat merken de kinderen ook. Er is overall meer rust in huis gekomen door de structuur die we nu hebben.

Dus ja die 60 uur maak ik iedere week, maar zo voelt het helemaal niet. Ik blijf het zeggen; zo lang je doet waar je gelukkig van wordt, voelt het niet als werk.

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *