Home + Afvallen | Kleding te groot, wanneer nieuwe kleding kopen?

Afvallen | Kleding te groot, wanneer nieuwe kleding kopen?

Het is geen geheim dat ik bezig met met afvallen. Ik wilde minimaal 25 kilo kwijt en daar zijn er nu 15 vanaf. So far, so good, maar we zijn er nog niet. Al ben ik natuurlijk wel heel erg blij en voel ik mij stukken beter dan voorheen. Ik merkte het afgelopen weekend pas echt toen we met de jongens in een indoor speeltuin waren. De jongens vroegen of ik mee in het klimrek in en normaal hield ik de boot dan af. Nu had ik er oprecht zin in en ik besloot mee te gaan. Gelukkig maar, want we hadden de grootste lol en het koste mij nauwelijks moeite. Ik ben nog altijd heel erg blij met de stap die ik heb gezet, maar ik loop nu wel tegen iets praktisch aan: mijn kleding wordt te groot. Wanneer koop je eigenlijk nieuwe kleding als je afvalt en nog meer wilt afvallen? Ik vind het maar lastig…

Afvallen en nieuwe kleding kopen

Kleding kopen is echt geen straf en ik doe het best graag, al moet ik zeggen dat ik de laatste tijd veel bewuster kleding koop. Ik wil investeren in goede, tijdloze items die een hele tijd mee kunnen, maar gaat kleding wel lang mee als je aan het afvallen bent? In mijn geval hopelijk niet en dat betekent dat ik ook niet teveel kleding wil kopen. Tegelijkertijd merk ik dat kleding echt te groot wordt en niet mooi meer zit. Ik zou een boel van deze items op Vinted moeten zetten, maar het is zonde als ik mijn net gekochte kleding daar ook op moet zetten. En om nu uit maar twee broeken te kunnen kiezen is ook een beetje weinig.

Het is inmiddels best een dingetje, want mijn kast hangt voor met veel kleding die te groot is geworden. Dusdanig dat het niet mooi meer is. En dus koop ik zo nu en dan toch wat kleding, maar let ik heel erg op de prijzen, omdat ik hoop dat ook die kleding over een tijdje te groot is.

Nieuwe merken ontdekken en realiseren dat je het past

Waar ik heel erg naar uit kijk is het voorjaar en de zomer. Dat is voor het eerst, omdat ik die kleding minder mooi vindt bij mij en ik niet graag in jurkjes loop in de zomer. Dit jaar hoop ik voor het eerst blij te zijn met mijzelf of in ieder geval op een hele goede weg te zijn. Dan kom ik hopelijk dichterbij mijn streefgewicht en kan ik die mooie, tijdloze items kopen. Ook al zijn die dan wat duurder.

Toen ik vlak voor de Kerst in een kledingwinkel hier in Gouda was paste ik kleding en realiseerde ik mij voor het eerst écht dat er nu zoveel meer kleding is waarin ik pas. Ik hoef niet meer alleen te kijken naar de voor mij bekende merken, maar pas nu ook andere merken. En dat betekent dat ik nieuwe merken aan het ontdekken ben. Voor het eerst sinds heel lange tijd begin ik een beetje te geloven dat die kleding mij dan oprecht leuk kan staan. Zo ontdekte ik twee nieuwe merken die heel goed bij mij en mijn stijl passen. De eerste zie je hieronder: dat is Yaya.

Afvallen_lifestyle_hypnose maagband_mamablogger_nieuwe kleding_kleding te groot_

 

Supertoffe kleding van Yaya voor het voorjaar. 

Wat ik leuk vindt aan Yaya is dat het in eerste instantie een beetje klassiek lijkt. Tijdloos, mooie materialen en items die je lang met elkaar kan combineren en zo steeds verschillende setjes kan maken. Dat kan ook met die ene broek hierboven. Te dragen met alle tops ernaast, maar je kan ook twee tops met elkaar combineren. Zoals het roze colletje en het gilet en het beige shirt met het roze vest. Je kan er alle kanten mee op. De broek maakt het geheel iets minder klassiek door de stoere details. Maak het af met sneakers en je hebt een top outfit. Ik word er in ieder geval heel erg blij van!

Het tweede merk is Nukus. Voor het gevoel net iets stoerder, maar nog steeds netjes, tijdloos en zo nu en dan te gekke prints die de kleding net dat beetje geven zoals dat te gekke, groene gilet. Daar ben ik echt verliefd op en misschien doe ik mijzelf die wel cadeau als ik mijn streefgewicht heb bereikt. He gaaf is dat op die broek en met dat witte bloesje eronder. Ik kan niet wachten tot het zo ver is en ik mijzelf dat ook kan gunnen en lang door kan dragen.

 

Ben jij weleens een flink aantal kilo’s afgevallen? Zo ja, hoe deed jij dat dan met kleding? Ik hoor het graag! Klets mee in de comments hieronder of op de socials van Mamablogger.

liefs

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. Christine
    12 januari 2023 / 07:35

    Wat een opsteker dat je zoveel energieker bent door het afvallen tot op heden! Moet voor de jongens ook heel fijn zijn om die verandering bij hun moeder te merken (al zijn ze daar misschien ook weer niet zo bewust van zoals jij er mee bezig bent, maar een verschil is het natuurlijk wel wanneer ze merken dat je nu zonder tegenzin actief meedoet! ? reuzefijn!!).
    En wat leuk ook om nieuwe merken te kunnen ontdekken op deze manier, heel fijn!!
    Je vraagt op het eind hoe anderen het doen bij gewichtsverlies wat nog niet afgerond is. Ik ging dan tweedehands shoppen bij de kringloopwinkel omdat ik online via marktplaats of Vinted toch wel lastig vind en het gewoon echt even wil passen. Dus financieel was dit een mooie oplossing voor een garderobe zonder leeg te lopen ?