Home + Carnaval: vijf leuke activiteiten met de kids

Carnaval: vijf leuke activiteiten met de kids

Over een paar maanden is het alweer tijd voor het gezelligste feest van het jaar: carnaval. Van 18 februari tot en met 21 februari kunnen we weer lekker hossen, drinken en genieten van leuke verkleedpartijen en de mooiste praalwagens. Wil je het volksfeest met je kind(eren) vieren, maar weet je niet zo goed hoe? Kijk dan eens naar deze vijf leuke activiteiten. 

1. De Lampegatse Optocht in Eindhoven

Tijdens carnaval mag een optocht natuurlijk niet ontbreken. Een leuke optocht om met je kind te doen is de Lampegatse Optocht in Eindhoven. Dit is een speciale jeugdoptocht die op 18 februari voor de grote optocht begint. Hij is bedoeld voor kinderen die graag mee willen lopen, maar niet de hele route van de optocht kunnen doen. De optocht is gratis en als je deelneemt krijg je startgeld. Dit kun je bijvoorbeeld gebruiken om je zoon of dochter in mooie carnavalskleding te steken. 

2. Een eigen praalwagen maken

Het is een van de dingen die carnaval zo mooi maakt: de felgekleurde, vrolijke praalwagens die door de straten rijden. Met een eigen praalwagen kan je kind zijn of haar eigen optocht houden met buurkinderen, vriendjes of vriendinnetjes. Help je zoon of dochter met het versieren van zijn of haar fiets of skelter. Zo rijden ze straks vol trots voorop in hun eigen optocht. 

3. Carnavals maskers knutselen

Bij carnaval hoort natuurlijk een verkleedpartij. Voor kinderen is het leuk om zich te verkleden als hun favoriete figuur of personage, bijvoorbeeld Mickey of Minnie Mouse of Spiderman. Daar hoort natuurlijk wel een masker bij dat bij de outfit past. En die kun je heel makkelijk zelf knutselen met je kind. 

Dat hoeft helemaal niet duur te zijn. Met knutselspullen als verf, lijm en een schaar en papieren bordjes kom je al snel een heel eind. Ben je niet zo handig of heb je geen zin om te knutselen? Koop dan schmink om het gezicht van je kind te versieren. Of laat het hem of haar zelf doen als het kan. 

carnaval_activiteiten_kind_Mamablogger_

4. Spelletjes spelen

Kinderen vinden het vaak leuk om actief bezig te zijn, en wat is nou leuker dan spelletjes spelen? Organiseer bijvoorbeeld een stoelendans, ga limbodansen of de polonaise lopen. Een ander idee is een uitbeeldspel. Laat je zoon of dochter een beroep of dier op een papiertje schrijven. Schrijf zelf ook iets op. Doe de papiertjes in een schaal en hussel ze door elkaar. Kies om de beurt een papiertje en beeld uit wat erop staat. Degene die het eerst goed raadt wint een leuke prijs.

5. Zet een friettafel neer

Bijna ieder kind houdt wel van patat en het is een lekkere snack voor als ze hongerig zijn geworden van al het feesten. Zet de frituur aan, leg een plastic wegwerp kleed of folie op tafel en gooi hem vol met frietjes. Een paar sausjes erbij en de maagjes kunnen weer worden gevuld voor de volgende toffe activiteit. Veel plezier!

liefs

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *