Home + Aftellen naar Sinterklaas 2020 #1 | De Sinterklaas tag!

Aftellen naar Sinterklaas 2020 #1 | De Sinterklaas tag!

Op maandag 9 november is het eindelijk zo ver: het Sinterklaasjournaal begint dan weer en ik ben heel erg benieuwd wat de makers er dit jaar van weten te maken. Een ding weten we zeker, we zullen ons deze Sinterklaas lang blijven herinneren, want dit is de eerste keer dat er geen landelijke intocht is. En kunnen we Sinterklaas wel vieren met familie? Wij gaan er in ieder geval een mooi Sinterklaasfeest van maken en samen tellen we, net als ieder jaar, af naar 5 december. En omdat we dit jaar misschien nog wel meer verlangen naar een gezellige decembermaand, begin ik vandaag met deze Sinterklaas tag en kun je de komende periode nog meer gezellige Sinterklaas blogs verwachten.

Sinterklaas tag

De bedenker is helaas onbekend dus die kan ik niet delen. 

Ga je naar een intocht?
Nee, dat zit er dit jaar niet in. Ook niet lokaal bij ons in Gouda. Als alles normaal was geweest waren we er zeker heen gegaan, net als ieder jaar.

Schoen zetten, hoe vaak mag dat bij jullie thuis?
Hier mogen de jongens (ook al gelooft Milan niet meer in Sinterklaas, hij doet mee voor Floris) iedere zaterdagavond hun schoen zetten vanaf het moment dat Sinterklaas aankomt.

Zelf pepernoten bakken?
Nee, ik ben niet zo’n keukenprinses en koop ze liever gewoon. En dan het liefst chocoladekruidnoten. Ik heb ooit wel een lekkere Sinterklaastaart gemaakt. Dit is het recept.

Wat staat er op je verlanglijstje?
Op mijn verlanglijstje staan een aantal boeken en misschien nog iets leuks voor in het nieuwe huis. Verder heb ik geen echte wensen.

Versier jij je huis met Sinterklaasversiering?
Ja, we maken er ieder jaar wat leuks van! Ik laat binnenkort zien hoe dat er dan uit ziet, want dit jaar zal dat voor het eerst in het nieuwe huis zijn.

Wat is je favoriete Sinterklaaslekkernij?
Dat zijn chocolade kruidnoten, gevuld speculaas en gewoon speculaas.

Welke chocoladeletters koop je?
Wij kopen er geen, maar ik vermoed dat Sinterklaas nog wel langs komt bij opa en oma en daar wel een chocoladeletter achterlaat 😉

Sinterklaasfeestje, zelf organiseren of bezoeken?
Dit jaar bezoeken we niets, maar vorig jaar hebben we een superleuk Sinterklaas weekend gehad in Apeldoorn en kwamen Sinterklaas en de pieten langs tijdens de verjaardagen van opa en oma, dat was zo leuk! Gelukkig hebben we het vorig jaar heel erg uitgebreid gevierd 😉

Welk Sinterklaasliedje werd er bij jou het meest gezongen?
Uh, even denken hoor, dat was dan denk ik toch ‘Zie ginds komt de stoomboot’.

Schrijf je Sinterklaasgedichten?
Jazeker, als het nodig is schrijf ik ze. Ik ben er echter niet zo goed in en heb ook echt een rijmwoordenboek nodig, maar dat mag de pret niet drukken haha.

Sinterklaas doet zijn inkopen het hele jaar door, vlak voor of tijdens Sinterklaas?
Ik probeer het ieder jaar op tijd te doen en net als ieder jaar komt daar helemaal niets van 🙈. Het wordt dus vlak voor Sinterklaas.

Samen met de kids Sinterklaasknutselwerkjes maken?
Voor Sinterklaas doen we dat eigenlijk niet echt. Ik maak meestal zelf dingetjes of DIY’s voor Mamablogger. Ze kijken en helpen dan soms mee, maar verder knutselen we niet echt samen.

Vind je cadeautjes inpakken leuk?
Jaaa! Ik kan daar echt van genieten, maar sommige verpakkingen van kinderspeelgoed zijn wel heel ingewikkeld haha!

Met wie vier je pakjesavond?
Normaal altijd met familie, maar ik denk dat we het dit jaar gewoon met zijn viertjes vieren.

Waar kan Sinterklaas de leukste schoencadeautjes kopen?
Bij Action, HEMA, Wibra en de speelgoedwinkels.

Wat is je leukste herinnering aan Sinterklaas?
Dat is nu ik zelf een gezin heb. Die blije gezichtjes, onze voorpret, het huis versieren etc. Vorig jaar waren we bij de landelijke intocht in Apeldoorn en hebben we een super uitgebreid Sinterklaasweekend gevierd in ons favoriete hotel daar. Dat was van het begin tot het eind genieten. Een heel weekend Sinterklaas en hoewel Milan er niet meer in gelooft, hebben we er alle vier zo van genoten. Het was zo gezellig en wat zijn we blij met die mooie herinneringen.

Het Sinterklaasfeest moet een traditie blijven?
Tuurlijk! Het Sinterklaasfeest is een geweldig Sinterklaasfeest en los van de discussie (die ik hier niet ga voeren) vind ik het echt een feest waarvan ik hoop dat we er nog vele jaren van kunnen genieten.

Wat vind je leuker, Sinterklaas of Kerst?
Oeh, dat is een lastige, want ik ben ook gek op Kerst. Ik kan echt niet kiezen, want zou niet zonder beiden kunnen. Wat mij betreft is dit gewoon de leukste tijd van het jaar!

Ben je blij als het 6 december is?
Nee hoor, want het feest gaat nog wel even door. Ik vind het wel leuk als we het huis weer in kerstsfeer kunnen brengen, maar ben ook altijd een beetje weemoedig na de laatste aflevering van het Sinterklaasjournaal. Dat klinkt misschien suf, maar dan denk ik ‘weer een jaar voorbij’. De kinderen worden al zo snel groot…

Ik houd van deze tijd van het jaar en ga er, ondanks alles, gewoon weer keihard van genieten met mijn mannen!

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.