Home + Fotoverslag van ons heerlijke Sinterklaasweekend!

Fotoverslag van ons heerlijke Sinterklaasweekend!

Alles zat afgelopen weekend mee: het weer was perfect, de sfeer was ontzettend goed en ons hotel was (zoals altijd) weer superfijn en wat hadden ze alles leuk en goed geregeld. We hebben echt zo onwijs genoten! Ik heb heel veel foto’s gemaakt. Teveel om in de diary te plaatsen. Daarom een uitgebreid fotoverslag van ons Sinterklaasweekend in Apeldoorn. Ook geef ik nog wat leuke tips voor Sinterklaasweekenden in diverse vakantieparken.

In de auto het hotel boeken

Een aantal weken geleden zaten we in de auto toen ik op mijn telefoon een Facebookbericht zag van De Cantharel. Het hotel waar we al een aantal jaren met de Kerst heen gaan. Omdat de landelijke intocht van Sinterklaas dit jaar in Apeldoorn werd gevierd, organiseerde het hotel (ook in Apeldoorn) een echt Sinterklaasweekend. We keken elkaar aan en besloten meteen te boeken. Dit hotel is echt ons favoriete hotel en het programma zag er fantastisch uit. We keken er vervolgens weken naar uit, maar afgelopen weekend was het eindelijk zo ver!

Zaterdag | De landelijke intocht

We vertrekken al vroeg richting Apeldoorn. We weten in welke parkeergarage we kunnen parkeren, maar weten niet zo goed waar we moeten zijn in het centrum. We besluiten daarom de boel te gaan verkennen.

In eerste instantie willen we naar het station lopen om de aankomt met de stoomtrein te zien. We horen echter dat het daar al heel druk is, dus besluiten we terug te lopen naar het Raadhuisplein. Daar vinden we een leuk grand café. Hier lunchen we en kunnen we ondertussen alles op het plein en op het podium volgen. Het duurt immers nog even voordat Sinterklaas daar is.

Uiteindelijk gaan we naar buiten en missen we niets van de aankomst. Wat is het leuk! Na het feest op het plein lopen we terug naar de parkeergarage en rijden we richting het hotel.

Aankomst in het hotel! Opa en oma hebben ook een kamer geboekt en staan ons daar al op te wachten. Op de kamer ligt een verrassing voor de jongens.

We gaan naar buiten! In ’t Buitenhuisje staat speculaaspop versieren op het programma en de kinderen mogen hun schoen zetten. Hier stoppen de ouders een briefje in met de namen, leeftijden en het geslacht van de kinderen. Buiten zien we de koets van het hotel die ook gebruikt is tijdens de intocht.

Maar we hebben Sinterklaas nog niet gezien. Voor het eten laat hij zich in ieder geval nog zien!

Daarna is het tijd voor het eten! Het hotel zit helemaal vol, dus het is gezellig druk, maar ook niet té druk. We eten er heerlijk en de jongens kunnen alles eten waar ze trek in hebben. Feest! ’s Avonds is er nog een Sinterklaasfilm, maar ik blijf met Floris op de kamer. Daarna komt Sinterklaas nog een verhaaltje voorlezen voor het slapengaan.

Zondag

Goedemorgen! De jongens zijn ook in het hotel vroeg wakker, maar ze vermaken zich prima. Daarna staat het ontbijt op het programma en ook Sinterklaas komt in zijn ochtendtenue ontbijten.

Na het ontbijt gaan we even terug naar de kamer en komt er opeens een Piet op bezoek. Floris vindt het allemaal even interessant. Vervolgens is het tijd om naar buiten te gaan. We lopen richting ’t Buitenhuisje. Zal er wat in de schoenen zitten? Ja hoor! Er zitten echt leuke cadeautjes in. Floris krijgt een knuffel en Milan een onderzoeksset waarbij hij het skelet van een mammoet uit gips moet bikken. Daarna kan hij het skelet in elkaar zetten.

Een Pietenshow voor het raam van de kamer, hoe leuk is dat?!

Na het optreden van de Pieten komt Sinterklaas aan voor de mijtershow. Deze is in de congreszaal onder het hotel en de hele zaal zit vol.

Na de mijtershow lunchen we nog even in het hotel en daarna rijden we terug naar huis. Met frisse tegenzin, want het was hier wel ontzettend relaxt en dat was precies wat ik even nodig had. Gelukkig mogen we over een paar weken weer met de kerst 🙂

Ook een Sinterklaasweekend met het gezin?

We hebben echt heel erg genoten en kijken terug op een heerlijk Sinterklaasweekend. In De Cantharel zit het erop, maar er zijn ook vakantieparken die de komende tijd leuke Sinterklaasweekenden organiseren. Hieronder zet ik wat handige linkjes.

Wij hebben dit weekend niet gesponsord gekregen en alles zelf betaald. Wij zijn een groot fan van dit hotel, komen er al een aantal jaren en vinden het echt een aanrader, ook met kinderen. 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. Christine
  20 november 2019 / 09:29

  Wat ziet dat er héérlijk uit, Marisca!! Ik kan me voorstellen dat je niet terug wilde.. hier laad de batterij zó van op!
  Ik keek ook even op de links, maar het Sinterklaasweekend op het EuroParcs was ook afgelopen weekend.. je kunt er natuurlijk nog steeds een huisje boeken om zelf sinterklaas te vieren 😉 Wij doen het rustig thuis en maken er een bescheiden feest van, passend bij het niveau van onze kids..

  • 20 november 2019 / 12:55

   Het was ook echt heerlijk. Zo ontzettend relaxt en genieten van die vrolijke koppies. Bedankt voor de tip wat betreft Europracs. Ik dacht dat er nog meer weekenden waren, maar blijkbaar niet dus. Ik heb daarom die link maar even verwijderd. Wij houden het op 5 december ook rustig en vieren Pakjesavond gewoon thuis.