Home + Recept | De allerlekkerste sinterklaastaart met MonChou!

Recept | De allerlekkerste sinterklaastaart met MonChou!

Waarschijnlijk vraag je je nu af waar je de tijd vandaan moet halen en ik moet je eerlijk bekennen dat ik dat ook dacht. Milan wilde een sinterklaastaart en het enige wat ik dacht was ‘wanneer dan?!’. Het is momenteel mega druk met werk, sporten, helpen op school, de blog en natuurlijk ook nog Sinterklaas. Oh ja, dan draait het huishouden ondertussen ook nog gewoon door.

Maar goed, afgelopen zondag was het toch belabberd weer en nadat ik weer flink wat calorieën had verbrand in de sportschool bedacht ik mij dat ik die er best weer aan kon eten door dan toch maar die sinterklaastaart te maken. Grapje natuurlijk, maar ik wilde wel iets met Milan maken dus waarom geen sinterklaastaart?

Een recept vinden

Er staan heel wat recepten voor een sinterklaastaart op Internet, maar uiteindelijk besloten we dat die van Brenda Kookt het lekkerste klonk dus gingen Milan en ik door de storm richting de supermarkt om de ingrediënten te halen. Ik ben wel iets afgeweken van het oorspronkelijke recept, maar niet veel.

De ingrediënten

 • 250 gram kruidnoten
 • 100 gram boter
 • 500 ml ongeklopte slagroom
 • 200 gram MonChou
 • 2 zakjes klopfix (begin met één, maar ik had er echt twee nodig)
 • 1 zakje vanillesuiker
 • 2 à 3 eetlepels Nutella
 • 100 gram witte basterdsuiker
 • chocolade kruidnoten
 • Garnering, ik gebruikte amandelschaafsel

En natuurlijk een springvorm en bakpapier

Aan de slag | De bodem

Ik heb me wel verkeken op het maken van de bodem, want je moet de kruidnoten malen tot kruimels. Ik deed dit in een blender, maar sommige kruidnoten waren wel wat hard. Dit klusje duurde dus wel even. De staafmixer of keukenmachine kun je natuurlijk ook gebruiken. Vooral een keukenmachine is fijn om te gebruiken voor deze klus.

De boter moet je smelten in een pannetje en dit meng je door de kruimels tot een goed gemengd geheel. Dit doe je vervolgens in de springvorm, verdeel je over de bodem en maak je glad met de achterkant van een lepel. Zet hem daarna in de koelkast zodat de bodem kan opstijven.

Aan de slag met de taart zelf

Je begint met de slagroom. Klop deze met de klopfix in een kom tot het stijf is. Vervolgens pak je een andere kom en doe je daar de MonChou, de basterdsuiker en de vanillesuiker in. Meng dit luchtig en neem daar even de tijd voor. Zodra dat ook klaar is kun je dit mengsel bij de slagroom voegen en meng je dit vervolgens ook nog door elkaar.

Het mengsel giet je vervolgens over de bodem en met een spatel (of de achterkant van een lepel) strijk je deze glad.

In het oorspronkelijke recept stond dat je hem dan minimaal 2 uur op moet laten stijven in de koelkast en dan pas de Nutella er overheen kunt doen. Ik heb dat meteen gedaan.

Ik heb de Nutella in een kommetje geschept en deze 10 seconden verwarmt in de magnetron. Vervolgens heb dit over de bovenkant uitgestreken. Vervolgens het amandelschaafsel er overheen en de rand afgemaakt met de chocolade kruidnoten.

In de koelkast

Daarna heeft de taart in zijn geheel zo’n 3 uurtjes op kunnen stijven in de koelkast. Daarna begon het Sinterklaasjournaal en wilde Milan er een stukje taart bij. Hij zag er goed uit en smaakte echt goddelijk, maar je kunt hem het beste toch even een nachtje of een dagdeel op laten stijven. Dat snijdt sowieso wat makkelijker.

Dit is de perfecte taart tijdens Pakjesavond of een gezellige spelletjesavond komend weekend. Hij is echt enorm lekker niet te zoet. De combinatie van de verschillende smaken is heerlijk!

Dit is een prima taart om te maken wanneer je het druk hebt, want je hoeft hem niet te bakken. Zodra hij klaar is zet je hem gewoon in de koelkast en hoef je hem verder niet meer in de gaten te houden.

Eet smakelijk!

Liefs, Marisca

AaBewaren

Bewaren

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

 1. 22 november 2016 / 09:02

  Jeej ik heb alles in huis om het te maken. Ik sla het op. Bedankt! 🙂

 2. Martine
  22 november 2016 / 12:14

  Deze taart ziet er heel feestelijk uit! Deze ga ik zeker maken voor pakjesavond aangezien ik het leuk vind om te bakken en nog nooit een Sinterklaastaart heb gemaakt. Bedankt voor het recept. ?