Home + Verhuizen | Dit zijn onze plannen met de zolder!

Verhuizen | Dit zijn onze plannen met de zolder!

Voor het eerst in ons leven hebben we een echte zolder en wat voor één! Het is een flinke zolder over de hele lengte en breedte van het huis met een hoog puntdak. Er is veel opbergruimte en in onze hoofden hebben we deze al helemaal ingericht. We gaan de zolder namelijk verdelen in drie gedeeltes: een speelzolder voor de jongens, een werkplek voor mij en een gedeelte om de was te kunnen doen. We gaan er geen kamer van maken, het blijft wel één grote ruimte, maar we zullen het wel zo inrichten. Hoe we dit voor ons zien vertel ik je in deze blog

De speelzolder

Omdat ik in ons huidige huis af en toe helemaal gek word van al het speelgoed ben ik heel erg blij met die zolder ? Er kan flink wat speelgoed achter de schotten worden opgeborgen en we kunnen een grote en leuke speelhoek inrichten voor beide jongens waar ze ook lekker de ruimte hebben om te ravotten. De Legotafel van Milan gaat naar zolder. Hij heeft van zijn verjaardagsgeld en cadeaubonnen al wat LEGO Mario sets gekocht die hij op de tafel wilt zetten. Er zullen ook LEGO sets achter de schotten gaan hoor, dan kan het zo nu en dan worden afgewisseld.

Gedeelte van de zolder. Deze foto is gemaakt toen we naar het huis gingen kijken. 

Voor Floris gaan we het grotere speelgoed boven zetten. Denk aan de banen van de Toet Toet Auto’s, zijn retro auto, zijn hobbelpaard etc. Hij heeft echter nog een grote wens en dat is een elektrische kinderauto. Hij is gek op auto’s en vindt ze helemaal fantastisch. Op de nieuwe zolder zouden we er ruimte voor hebben. Kan hij zich uitleven, de auto “tanken” en er van alles omheen bedenken terwijl ik vervolgens lekker aan het werk ben.

 

Ik denk wel dat hij hier echt zielsgelukkig van wordt. Het is een serieuze overweging om de verhuizing wat gemakkelijker te maken voor hem.

Mijn werkplek

Een ander gedeelte van de zolder is bedoeld voor mijn werkplek. Ik wil er een groot bureau waar ik lekker aan kan werken en waar ik foto’s kan maken en DIY’s kan voorbereiden en maken. Het moet een lichte plek worden waar ik mij ongestoord even terug kan trekken om artikelen te schrijven voor Mamablogger en waar ik mijn spullen kan laten liggen zonder dat ze in de weg liggen. De afgelopen jaren had ik eerst een klein bureautje en sinds de komst van Floris werk ik aan de eettafel. Niet heel ideaal dus.

Het moet overigens ook een plek worden waar Milan ongestoord kan leren voor een toets. Dan weet hij tenminste zeker dat hij niet gestoord wordt door zijn broertje ?.

Een plek voor de wasmachine en droger

In ons huidige huis staan deze niet bij elkaar, maar dat wordt straks anders. Dan staan ze naast elkaar en kan ook het wasrek er staan voor de spullen die niet in de droger kunnen. Ook wil ik graag een tafel of een plank om de was op te kunnen vouwen. Het klinkt allemaal heel burgerlijk, maar ik word hier oprecht heel gelukkig van haha.

Zodra alles klaar is zal ik jullie de speelhoek en mijn werkplek uitgebreid laten zien en zien jullie hoe het uiteindelijk is geworden.

Wat vinden jullie van ons plannen? Hebben jullie ook een fijne zolder? Zo ja, waar gebruiken jullie deze voor? Klets mee in de comments hieronder, op Instagram of op Facebook.

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *