Home + Vergeet Blue Monday… Vandaag plan ik een dagje geluk

Vergeet Blue Monday… Vandaag plan ik een dagje geluk

Maandag schijnt het ‘Blue Monday’ te zijn. Tot nu toe merk ik er nog niet zoveel van. We zijn druk bezig met van alles en nog wat en hebben leuke dingen in het vooruitzicht. Wel merk ik dat de dagen wederom voorbij vliegen terwijl ik januari altijd een belachelijk lange maand vond. Nu zijn we alweer over de helft! En omdat de dagen voorbij vliegen merk ik ook dat we soms vergeten wat meer bij bepaalde dingen stil te staan. Nu zijn zelfreflectie planners enorm populair, maar er was tot voor kort geen Nederlandse variant. Nu wel; de Geluksplanner en de Gezinsplanner! Je kunt er op ieder moment van het jaar mee beginnen en ik laat ze je zien!

De Geluksplanner van Melon Day

Marieke Donkers, eigenaresse van Melon Day, ontwikkelde de Geluksplanner en de Gezinsplanner. Twee mooie en vooral praktische agenda’s om bewuster over dingen na te kunnen denken, om zo helder te krijgen wat er écht toe doet, goede voornemens te noteren en doelen voor het komende kwartaal op te schrijven. Die voornemens en doelen hebben we eigenlijk het hele jaar door. Waarom zou je daar perse in januari mee moeten beginnen? Zo heb ik vaststaande doelen die ik in een jaar wil bereiken. Dat zijn vooral praktische doelen zoals klussen in huis die gedaan moeten worden, omzetdoelen etc.

In de Geluksplanner noteer je bijvoorbeeld je goede voornemens voor komende week, blik je terug op wat je afgelopen week gelukkig en minder gelukkig maakte en is er ruimte voor notities en antwoorden op de 40 vragen over geluk. Die 40 vragen kun je niet fout beantwoorden, alles wat jij erin zet is goed. De planner is puur bedoeld om op een positieve en fijne manier inzicht te brengen en aan je eigen geluksgevoel te werken. De planner heeft geen data, dus er kan op ieder moment worden ingestapt. Heb je eens een weekje geen zin in reflectie, dan maakt dat niets uit omdat je niet bent gebonden aan een kalenderjaar.

Je shopt de Geluksplanner hier;

De Gezinsplanner van Melon Day

Met de Gezinsplanner kun je ook op elk moment in het jaar beginnen. Het geeft op een prettige manier inzicht in de situatie thuis. Deze planner laat je stilstaan bij wat er écht toe doet in je gezin, wat jij belangrijk of juist moeilijk vindt in de opvoeding en hoe je dingen anders kunt aanpakken. Met altijd de bedoeling om het voor jezelf en voor je kind(eren) en partner nog leuker en fijner te maken.

Door iedere week te schrijven over wat er goed en minder goed ging in het gezin kun je veel beter verbanden leggen en krijg je inzicht in waarom je kinderen op een bepaalde manier reageren.

Je shopt de Gezinsplanner hier;

De planners zijn niet alleen heel praktisch, ze zien er ook nog eens heel leuk uit. Aan de buitenkant is hij stijlvol zwart (ik hou van zwart!) met gouden letters. De binnenkant is basic zwart/wit met toffe illustraties.

Ik zou zeggen, ga lekker aan de slag, vergeet Blue Monday en plan gewoon het hele jaar door geluk!

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. Christine
    19 januari 2019 / 10:40

    Mooie planners, Marisca! Dit soort zelfreflectie planners zijn goed voor een stukje bewuster in het leven staan.. mij spreekt de gezinsplanner het meeste aan vanwege m’n huidige levensfase, maar de geluksplanner had ik mezelf wel tijdens m’n studie in zien vullen toen ik op kamers zat en door de dagen heen jakkerde zonder echt te genieten van dat bijzondere hoofdstuk uit m’n leven!