Home + Mijn 2000e blogpost! Zo ziet mijn leven eruit als ik de volgende 2000 heb geschreven

Mijn 2000e blogpost! Zo ziet mijn leven eruit als ik de volgende 2000 heb geschreven

Yes, ik heb het gehaald! Dit is mijn 2000e blogpost! 2000. Niet normaal meer. Toen ik begon had ik nooit kunnen vermoeden dat ik er maar liefst 2000 zou schrijven. En als het aan mij ligt komen er nog zeker 2000 bij. Volgens mij moet ik dan nog zeker 5 jaar iedere dag een artikel plaatsen. Toen ik daar over nadacht, dat ik dat het wel leuk zou zijn als ik zou schrijven over hoe mijn leven er over weer 2000 blogposts uit ziet. Althans, hoe ik hoop dat mijn leven er dan uit ziet.

Mijn leven over weer 2000 blogposts

Milan

Oké, het is 2024. Milan is 14 en zit op de middelbare school. Ik heb nu nog geen flauw idee welk schooladvies hij zou krijgen, maar stiekem hoop ik dat hij toch wel een havo advies krijgt. Niet omdat ik vmbo te min vind, integendeel, maar het maakt het wat makkelijk voor een vervolgopleiding. Ik moest van ver komen, omdat ik van gymnasium naar de mavo ging. Dat was mijn eigen stomme schuld, maar de weg omhoog is lastiger dan de weg omlaag en ik gun mijn kinderen die makkelijke weg. Alhoewel, makkelijk… ook dan zal hij flink hard moeten werken. Maar wat hij ook gaat doen, ik hoop bovenal dat hij op zijn plek zit op zijn nieuwe school. Dat hij het naar zijn zin heeft en het de mooiste tijd van zijn leven wordt. Ik hoop dat hij net zo vrolijk is als hij nu is. En ik hoop natuurlijk dat hij gezond is en blijft.

Floris

Floris, mijn baby, is dan 7. 7! Dat is net zo oud als Milan toen hij grote broer werd. Ik kan mij nu geen voorstelling maken van hoe zijn stem dan zal klinken, welke hobby’s hij dan zal hebben, hoe hij het op school zal doen etc. Ik kan alleen maar hopen wat iedere ouder hoopt; dat je kind gelukkig is. Dat het goed gaat op school, dat ‘ie veel vriendjes heeft en hij gewoon lekker in zijn vel zit. Ieder kind hoort zorgeloos op te groeien en dat wil je uiteraard ook voor je eigen kinderen. Hij lacht nu de hele dag, ik hoop dat hij dat dan nog steeds doet.

Patrick en ik

Over ruim 5 jaar hoop ik uiteraard dat Pat en ik nog steeds happy zijn samen, maar daar heb ik alle vertrouwen in. Dit jaar zijn we 15 jaar samen en dan dus 20 jaar. Het zou wel heel gek moeten lopen als dat over 5 jaar anders zou zijn. We hebben al zoveel meegemaakt samen.

Ik hoop uiteraard dat we dan nog steeds gezond zijn. Gezondheid is niet te koop en je moet maar afwachten of het je gegeven is. Daarom genieten we van iedere dag en doen we zoveel mogelijk leuke dingen. Als we dat over 2000 blogposts nog steeds doen hoor je mij niet klagen.

Werk

Jeetje, zal ik over 5 jaar nog steeds hetzelfde werk doen als dat ik nu doe? Geen idee! Ik hoop dat ik dan nog steeds werk in de online communicatie en dat ik dat werk doe met heel veel leuke collega’s. De ontwikkelingen gaan hard en wat dat betreft heb ik een heel toekomstbestendig beroep.

Ondertussen heb ik heel wat cursussen gedaan en heb ik mijzelf steeds verder ontwikkelt.

Mamablogger

Er wordt gezegd dat bloggen een beetje dood is. Ik zie veel bloggers hun focus leggen op vloggen en dat vind ik heel erg jammer. Ik lees liever dan dat ik een kwartier naar een filmpje moet kijken. Dat vindt natuurlijk niet iedereen, maar ik merk dat steeds meer mensen die mening delen. Mijn bezoekersaantallen stijgen nog steeds dus dat is een fijne graadmeter.

Veel vloggers filmen ook hun kinderen en helaas is YouTube genoodzaakt de reacties uit te zetten onder deze vlogs. Ik vraag mij af wat deze ontwikkeling gaat betekenen. Is YouTube straks voor deze mensen net zo interessant als de interactie minder wordt? Ik durf het niet te zeggen. Betekent dat dat die mensen toch weer gaan bloggen? De tijd zal het leren. Ik heb in ieder geval behoorlijk vertrouwen in de toekomst van het bloggen en zeker wat betreft mijn doelgroep. Ook deze moeders worden ouder en willen dan niet altijd een filmpje kijken. Het verschilt misschien ook per doelgroep.

Wonen

Over 2000 blogs wonen we denk ik nog steeds in dit huis, maar dan wel met de nodige klussen die dan zijn gedaan. Ik krijg nergens meer een huis dat zo dicht bij het centrum van Gouda staat, in een leuke straat en met een tuin van 22 meter diep. Alles is dichtbij! We zijn al druk bezig en ik hoop dat we tegen die tijd wel klaar zijn.

En verder

Ik heb verder niet zoveel wensen. Ik hoop dat mijn ouders dan nog steeds gezond zullen zijn, dat we leuke mensen om ons heen hebben die energie geven in plaats van energie kosten.

Natúúrlijk ben ik dan mijn 20 kilo kwijt en in de ideale wereld ben ik die dan nog steeds kwijt 😉

Eigenlijk hoop ik over weer 2000 blogposts gewoon heel erg gelukkig te zijn en dat jullie mij dan nog steeds volgen. Op naar de volgende 2000!

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 Reacties

 1. Christine
  9 maart 2019 / 09:06

  Van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal!!
  Over 2000 posts hoop ik jou nog steeds te volgen ??

 2. Esther
  9 maart 2019 / 09:07

  Gefeliciteerd met je 2000ste blog! Wat een aantal zeg!

 3. marjonS
  9 maart 2019 / 16:58

  Gefeliciteerd met je 2000e blogpost.
  Ook ik lees veel liever dan vlogs kijken.
  Dus hoop hier op mamablogger nog fijn te kunnen doorlezen ?