Home + 5x laagdrempelig investeren in jezelf. Dit zijn mijn voorbeelden…

5x laagdrempelig investeren in jezelf. Dit zijn mijn voorbeelden…

Tijd voor jezelf en jezelf ontwikkelen, is belangrijk. Dat weten we wel, maar we doen het vaak te weinig. En je wil wel investeren in jezelf, maar het klinkt zo groots. Hoe doe je dat dan, want je hebt het al zo druk. Gelukkig hoef je niet perse te investeren in veel te dure cursussen en coaches. Investeren in jezelf kan gelukkig ook heel laagdrempelig. Ik dacht er eens over na en dit zijn de manieren waarop ik in mijzelf investeer.

1. Tijd nemen voor jezelf

Ik begin met de moeilijkste. Althans, dit is voor mij de moeilijkste, want ik kan lastig tijd voor mijzelf nemen. Wel ’s avonds op de bank, maar dan nog moet ik eerst 1001 dingen van mijzelf hebben gedaan. Heel vermoeiend en ik weet dat dat anders moet, maar dat vind ik lastig, want ik wil zoveel. Toch kan ik wel genieten van die kleine momenten en ik merk dat ik ze steeds vaker nodig heb. Daarom doe ik dit steeds vaker.

2. Investeren in mijn gezondheid: afvallen en meer bewegen

Dit is voor mij de belangrijkste investering van afgelopen jaar. De hypnose maagband, anders eten en ’s morgens vroeg wandelen. Ik voel mij er zo fijn bij! En ook dit is tijd voor mijzelf. Het is heerlijk om ’s morgens vroeg in het zonnetje te wandelen. Goed begin van de dag en op alle vlakken gezond.

3. Lezen over onderwerpen waarin ik mijzelf wil verdiepen

Ik lees graag en vrij veel, maar ook over onderwerpen waarin ik mijzelf wil verdiepen. Vooral op het gebied van geld. Gelukkig zijn er steeds meer boeken, blogs en cursussen over dit onderwerp en we praten steeds meer openlijk over geld. Een goede ontwikkeling, want je kan er alleen maar van leren. Dat geldt natuurlijk ook voor andere onderwerpen waarover je meer wil leren. Begin gewoon met lezen en wil je daarna de verdieping in, dan kan dat altijd nog.

4. Goed slapen

Onze jongens zijn altijd vroeg wakker en op doordeweekse dagen gaat de wekken van Patrick ook om 4.30 uur. Kortom, we zijn vroege vogels. Dat is niet erg, maar dat betekent dat je wel goed moet slapen. Gelukkig lukt dat en dat vinden we ook belangrijk. Slaap is heel belangrijk, dus pak zoveel mogelijk je rust.

5. Werken aan mindset op verschillende gebieden

Investeren in jezelf betekent ook een gezonde mindset. Ik kon jarenlang twijfelen aan mijzelf (en nog hoor) en wilde altijd aardig gevonden worden. Dat wil ik het liefst nog steeds, maar maak mij er wel steeds minder druk om. Misschien komt het omdat ik ouder word, maar mijn mindset draagt hier ook zeker aan bij. Ik realiseer mij steeds beter wat écht belangrijk is en wie of wat niet. Ik heb dit vaker gezegd, maar een positieve mindset over jezelf is zo belangrijk. Boeken en podcasts luisteren kunnen hierbij helpen.

Op welke laagdrempelige manieren investeer jij in jezelf? Klets mee in de comments hieronder.

liefs

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *