Home + Het hooikoorts seizoen is weer begonnen…

Het hooikoorts seizoen is weer begonnen…

De eerste echte mooie lentedagen van dit jaar zijn een feit. Heerlijk en ik kan er zo van genieten! Het enige nadeel is dat ik meteen merk dat het hooikoorts seizoen dan ook is begonnen. Ik draag mijn bril steeds vaker vanwege jeukende ogen en ik word alweer een stuk kortademiger. Iedere hooikoorts patiënt weet hoe naar hooikoorts kan zijn en hoe beroerd je je ervan kan voelen. Gelukkig zijn er genoeg middeltjes om de klachten te verlichten waaronder visolie!

Hooikoorts, wat is dat eigenlijk?

Hooikoorts is een allergische reactie die wordt veroorzaakt door stuifmeel van grassen, bomen en bloemen. Deze allergische reactie kan leiden tot een aantal heel vervelende symptomen zoals niezen, een loopneus, tranende ogen en vermoeidheid. En in mijn geval dus ook benauwdheid en soms echt flinke benauwdheid. Veel mensen die lijden aan hooikoorts zoeken naar manieren om de symptomen te verminderen en visolie wordt vaak genoemd als een mogelijke behandeling. Bijvoorbeeld die van Mölllers.

Wat is visolie?

Wat is visolie eigenlijk? Visolie is een voedingssupplement dat wordt verkregen uit vette vissoorten zoals zalm, makreel en haring. Visolie is rijk aan omega-3 vetzuren, die belangrijk zijn voor een goede gezondheid. Omega-3 vetzuren hebben een aantal voordelen voor de gezondheid, zoals het verminderen van ontstekingen, het verbeteren van de hersenfunctie en het verminderen van het risico op hartaandoeningen. Extra ondersteuning voor je weerstand en dat is nooit verkeerd. Zeker wanneer de ‘r’ in de maand zit.

Actie: in de Möllers webshop ontvang je bij besteding vanaf 50 euro, 10 euro korting. Ook bovenop de stapelkorting. De korting wordt automatisch in het winkelmandje verrekend. Ben jij daarna mooi klaar voor het hooikoorts seizoen en wanneer de ‘r’ in de maand komt. De actie loopt tot en met maandag 10 april 2023. 

Kan visolie helpen bij hooikoorts?

Kan visolie helpen bij hooikoorts? Er zijn aanwijzingen dat omega-3 vetzuren ontstekingen in het lichaam kunnen verminderen. Omdat hooikoorts een allergische reactie is die wordt veroorzaakt door ontstekingen in de neus en sinussen, lijkt het logisch dat visolie kan helpen bij de behandeling van hooikoorts. Er zijn echter maar weinig studies gedaan naar het effect van visolie op hooikoorts.

Een studie uit 2005 gepubliceerd in het tijdschrift Allergy wees uit dat visolie de symptomen van hooikoorts kan verminderen. De studie omvatte 60 patiënten met hooikoorts die gedurende drie maanden dagelijks een supplement met visolie innamen. De resultaten toonden aan dat de groep die visolie nam minder last had van niezen, een loopneus en jeukende ogen dan de groep die een placebo kreeg. De auteurs concludeerden dat visolie een effectieve behandeling kan zijn voor hooikoorts.

Een andere studie zegt dat er onvoldoende bewijs is. Hoe je het ook wendt of keert, per persoon kunnen resultaten verschillen en misschien heb jij er wel baat bij. Overweeg je visolie te gebruiken tijdens het hooikoorts seizoen en slik je nog andere medicijnen? Neem dan altijd even contact op met je huisarts. Dat is altijd verstandig.

Hooikoorts is complex en er is geen enkele behandeling of middel dat voor iedereen werkt. Ook verschillen de klachten per persoon. Werk daarom samen met je huisarts en probeer samen uit wat voor jou het beste werkt.

Hooikoorts seizoen, andere maatregelen

Tot slot kun je ook in huis maatregelen nemen om hooikoorts te verminderen zoals het sluiten van ramen en deuren zodat pollen en stuifmeel geen kans krijgen om binnen te komen. Ventileer dan ’s nachts of ’s morgens. En hoewel het heerlijk is je was buiten te drogen kan je dit als hooikoorts patiënt beter binnen doen. Voor je het weet zitten de pollen in je kleding.

Wat doe jij om hooikoortsklachten te verminderen? En wist je dat visolie je hierbij kan helpen? Klets mee in de comments hieronder.

liefs

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. Debby
    10 april 2023 / 06:54

    Ik heb hier elk jaar zoveel last van en t wordt steeds meer.. ten einde raad dit jaar januari naar de kno.. die kwam met neus spray dagelijks en voor de neus spray m’n neus spoelen met een rinohorn.. ik heb nog geen tabletje aangeraakt! Ik hoop dat het naarmate het seizoen heftiger wordt ook zo fantastisch blijft werken ????????