Home + Zwart/witte geboorteversiering voor Floris met raamtekening!

Zwart/witte geboorteversiering voor Floris met raamtekening!

Bij een geboorte hoort natuurlijk versiering, want de hele wereld mag weten dat jullie kleintje is geboren. Zo ook bij de geboorte van Floris. Toch wilde ik iets anders dan anders. Geen ooievaar door het raam en het liefst ook geen blauwe slingers met ‘Hoera, een jongen’. Eigenlijk wilde ik zwart/witte versiering (past goed bij de kozijnen en de gordijnen) en een grote, blauwe strik van tule aan de deur. Toch nog een beetje blauw en dat wilde Patrick graag.

We maakten het persoonlijk met een supergave geboorte raamtekening!

Slingers en ballonnen

De slingers en ballonnen had ik al een hele tijd in huis. De slingers zijn zwart, wit en mint en kocht ik bij Zeeman. De ballonnen kreeg ik ooit in een doos om te reviewen en heb ik altijd bewaard. De slingers gingen voor het raam en de ballonnen maakten we vast aan de bakfiets. De bakfiets is overigens ook zwart haha.

Lightbox en geboortepoppetjes

We hebben een lightbox dus ook die hebben we gebruikt. We kwamen om 7.00 uur ’s morgens thuis dus deze hebben we meteen in de vensterbank gezet en het licht ervan aan gedaan. De buren wisten al snel dat hij was geboren 😉 De geboortepoppetjes die op de lightbox staan heb je laatst al kunnen zien in een DIY. Deze staan inmiddels op Floris zijn kast net als de lightbox. Die laten we ook nog even staan.

De gepersonaliseerde geboorte raamtekening!

Het zag er allemaal al heel leuk uit, maar het meest bijzonder vinden we de raamtekening die speciaal is gemaakt voor de geboorte van Floris door Ceciel Maakt. Het ging enorm snel. We stuurden Ceciel de naam door, maar ik was nog niet bevallen dus wist nog helemaal geen geboortedatum. Ceciel had daar een goede oplossing voor, want ze stuurde alle cijfers in spiegelbeeld door zodat we er meteen mee aan de slag konden zodra Floris was geboren. Ook kregen we de tekening in verschillende formaten zodat we konden kijken welke het beste paste op ons raam.

Wat we zo bijzonder vonden (en nog steeds vinden) is dat het superheldenmasker iedere keer terug komt, zo ook in deze tekening. Zoals je misschien wel gezien hebt, maakte ik voor Milan een tasje voor een superbroer. Hier deed ik cadeautjes in en Milan kreeg het tasje in het ziekenhuis toen hij naar Floris kwam kijken. Twee superkinderen en superbroertjes!

Mijn nichtje Maud van 15 maakte op de dag dat Floris is geboren de raamtekening op onze ramen. Ze worden afgedrukt in spiegelbeeld en vervolgens plak je tekening aan de buitenkant van het raam. Binnen trek je de tekening dan over met speciale stiften (ik kocht deze bij HEMA). Heel makkelijk en superleuk.

Inmiddels hebben we alle versiering weg gehaald, want Floris is alweer drie weken oud. Alleen de raamtekening zit er nog op. Het gaat nog een beetje tegen mijn gevoel in om deze eraf te halen.

Het trekt overigens wel de aandacht, want veel mensen die voorbij lopen kijken ernaar en ook kinderen vinden het erg leuk. We zijn er dan ook ontzettend blij mee en zullen de stencils ook bewaren voor Floris. Altijd leuk voor later haha.

Zo heb je toch heel unieke versiering! Mocht je ook zo’n geboorte raamtekening willen (of alvast eentje voor de feestdagen), kijk dan vooral even in de shop van Ceciel. En wist je dat je ook een raamtekening kunt maken als je het geslacht nog niet weet? Ze zijn er namelijk ook met de tekst ‘It’s a girl’ en ‘It’s a boy’ met een superleuke print. En dat voor een heel klein prijsje. Is toch weer eens wat anders dan een poster of een sticker.

Wat vind je van onze versiering? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *