Home + DIY Budget | De leukste kindercadeautjes met strijkemblemen!

DIY Budget | De leukste kindercadeautjes met strijkemblemen!

Vorig jaar liet ik jullie al zien hoe ik een tweedehands, vintage spijkerjasje van Milan uniek maakte met strijkemblemen. Hij past hem helaas niet meer, maar wat hebben we er veel reacties op gekregen! Veel mensen wilde weten waar we de emblemen kochten, maar hiervoor moest je toch echt naar een stoffenwinkel. Helaas zijn de emblemen daar niet goedkoop en betaal je soms wel een paar euro voor één embleem.

Een week of twee geleden was ik bezig met het uitwerken van een idee dat ik had voor Milan voor wanneer zijn broertje is geboren. Ik wilde een tas of koffertje voor hem maken met daarin een paar cadeautjes. Hij is tenslotte ook grote broer geworden en er zal een hoop voor hem veranderen. Hij is immers zeven jaar alleen geweest.

Ik zag de folder van Xenos en kwam daar te gekke canvas tasjes (ook rugtasjes!) tegen die je zelf kunt ‘customizen’ met strijkemblemen. Die emblemen verkoopt Xenos nu ook en die prijzen zijn veel lager! Nu kun je dus wel dat ene spijkerjasje of tasje nog leuker en persoonlijker maken zonder dat je daarvoor heel veel geld hoeft te betalen!

Een tasje voor een super broer

Ik reed snel even langs Xenos en kocht alvast twee tasjes. Ik wist alleen nog niet helemaal wat ik er precies mee ging doen. Ik wilde in ieder geval in het weekend nog even met Milan terug zodat hij zelf strijkemblemen kon kiezen.

Een dag later stond de pakketjesman voor de deur met een geweldige doos van Xenos. Met daarin onder andere tasjes en strijkemblemen! Hoe toevallig was dat?! Als je mij volgt op Instagram heb je die foto’s ook voorbij zien komen. Mocht je dit nog willen opzoeken, zoek dan even op #strijkapose en #Xenos. Dan zie je nog veel meer leuke ideeën voorbij komen.

In ieder geval kreeg mijn idee steeds meer vorm en had Milan zelf ook een goed idee. Hij wilde voor een vriendinnetje een tasje maken met haar naam erop en met echte meisjes strijkemblemen erbij. Ik vond het een super idee en ging aan de slag met beide tasjes!

Ik begon met die van Milan en schreef er met textielverf en sjablonen ‘Super broer Milan’ op. Ik heb bewust voor verf gekozen in plaats van stift. Dit is iets minder strak en dat vind ik wel heel stoer bij deze tas en vintage letters. Hij wilde er perse een luipaard embleem bij dus die streek ik erop. Omdat ik het heb over een super broer, heb ik er zelf nog een print op gemaakt van een superheldenmasker. Hij heeft hem nog niet af gezien, maar ik weet zeker dat hij er heel blij mee is. Nu nog wat cadeautjes erin en hij kan in de mee in de vluchtkoffer voor het ziekenhuis. Zodra Milan dan zijn broertje komt opzoeken in het ziekenhuis krijgt hij dat tasje.

Dit kun je natuurlijk ook doen voor een verjaardag, afzwemmen, een optreden of een andere bijzondere gelegenheid.

Het tasje voor Milans vriendinnetje

Het tasje van Milan was redelijk snel klaar. Ik merkte ook dat ik deze emblemen er makkelijker op kon strijken dan destijds met het spijkerjasje van Milan. Het ging sneller en ik hoefde er minder druk op te zetten.

Ik ging nu aan de slag met het tasje voor zijn vriendinnetje. Ik schreef met roze textielverf en sjablonen haar naam er als eerste op. Er waren twee strijkemblemen die perfect passen bij haar naam 😉 dus streek er eentje voor haar naam en eentje erachter. Daarna koos Milan de andere uit en bepaalde hij waar deze moesten komen. Hoewel er ook een wat grotere bij zat (de eenhoorn), streek ik ook deze er gemakkelijk op.

Het eindresultaat

Beide tasjes zijn heel gaaf geworden en je ziet wat je voor zowel een jongetje als voor een meisje kan doen. Ik kan mij voorstellen dat je er bij een jongetje misschien wat minder op strijkt, maar dat maakt het effect niet minder leuk. Daarnaast zijn de tasjes gemaakt van stevig canvas dus ze kunnen tegen een stootje. Ideaal als gymtas bijvoorbeeld.

Het volgende project is een “nieuw” vintage spijkerjasje voor Milan zien te vinden die we ook weer gaan bewerken met de emblemen. En ik hem nog een tasje over voor mijzelf. Dat wordt straks de perfecte boodschappentas voor aan de kinderwagen. Xenos heeft verschillende soorten canvas tasjes dus je kunt kiezen welke het beste bij jouw en jouw DIY project past.

Wat zou jij ervan maken en voor wie? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

 

 

 

mamablogger, samenwerking, samenwerken, disclaimer

 

 

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

 1. Elise
  3 oktober 2017 / 07:20

  Inderdaad leuk als gymtas ofzo!! En ook handig haha als je dan hun naam er op maakt.. leuk idee!

 2. Petra
  8 november 2017 / 08:38

  Leuk idee zeg. Hoe doe je dat met de verf? Onder het gedeelte iets bevestigen? En komen de spulletjes allemaal van xenos? Had net een strijkembleem besteld met de naam van onze zoon alleen is deze wit ?

  • 8 november 2017 / 10:17

   Hoi,

   Ja, tijdens het verven leg ik er een placemat van plastic tussen totdat het droog is. Alles is inderdaad van Xenos. Succes!