Home + Zwangerschapsupdate #8 | week 16, we weten het geslacht!

Zwangerschapsupdate #8 | week 16, we weten het geslacht!

Nu kan ik natuurlijk een heel lang verhaal gaan houden over afgelopen week en dan pas vertellen over de geslachtsbepalende echo, maar laten we eerlijk zijn; waarschijnlijk scroll je door tot het moment dat ik het vertel en de rest heb je dan niet of nauwelijks gelezen. Tenminste, zo doe ik dat ook bij anderen (sorry!) en daarom heb ik besloten het meteen aan het begin te vertellen. WIJ KRIJGEN EEN JONGETJE!

En ja, ik weet dat ik neigde naar een meisje, maar ik ben absoluut niet teleurgesteld. Integendeel, het is zoals het moet zijn. Ik ben een echte jongensmama en daar zijn we erg gelukkig mee! Het was vrijwel meteen goed te zien en daarna zagen we een heel lief klein mannetje van zo’n 17 centimeter lekker duimen. We zagen zijn hartje goed kloppen, zijn lieve vingertjes en voetjes en hij spartelde weer lekker rond.

Ik voel nog niets, maar dat kan kloppen, want net als bij Milan ligt de placenta ervoor. Ik zal dus ook deze zwangerschap niet alles heel goed kunnen voelen.

Milan is er heel blij mee, maar was er wel even stil van. Hij vond het toch weer heel bijzonder allemaal. Later zei hij dat hij ook geen zusje wilde, want die willen alleen maar rokjes en strikjes en dat geeft zo’n gedoe haha.

En verder?

Verder voel ik mij goed en ben ik bij vlagen nog misselijk. Daarnaast staat volgende week maandag alweer een bezoek aan de verloskundige gepland, het gaat hard! Weer 1,5 week erna de 20-weken echo en dan zijn we alweer over de helft.

We zijn druk in de weer met een naam, maar we komen er tot nu toe echt niet uit. Hulp is dus nog steeds welkom! We kunnen gaan nadenken over de kleuren in de babykamer én we hebben de eerste jongenskleertjes gekocht!

We zijn heel blij met dit lieve mannetje erbij en op de één of andere manier voelt het nu helemaal echt. Klinkt raar, maar zo voelt het. Gek hè?

Tot de volgende zwangerschapsupdate!

Bewaren

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

11 Reacties

 1. Eveline
  15 mei 2017 / 06:34

  Gefeliciteerd! !!!jongens zijn het liefste voor hun moeder dus jij zit goed!!!!

 2. Mirjam
  15 mei 2017 / 07:39

  Gefeliciteerd Marisca! Jongens zijn zo leuk! Zelf heb ik 3 zonen, het zijn elkaars beste vrienden. Ze staan altijd voor me klaar. Geniet van je zwangerschap, groetjes Mirjam.

 3. 15 mei 2017 / 08:29

  Gefeliciteerd! Wat fijn dat alles ook hartstikke goed gaat. Hopelijk is de misselijkheid snel over en kan je nog meer gaan genieten!

 4. 15 mei 2017 / 09:16

  Jeeh nog een jongen! Gelukkig heb je nog even om de naam te bedenken. Wij hadden hem pas met 32 weken.
  Ga dus ook geen namen noemen nu. Aangezien we zelf een jongen krijgen ook en de leukste hebben we natuurlijk voor ons al gekozen 😉

 5. Patricia
  15 mei 2017 / 09:23

  Gefeliciteerd wat leuk een Jongens mama. Geniet ervan ?

 6. 15 mei 2017 / 10:04

  Oooh zo leuk! It’s a boy :)!! Wij weten het ook al hihi, gaan binnenkort een klein feestje geven om het bekend te maken. Geniet! x

 7. Linda
  15 mei 2017 / 16:53

  Gefeliciteerd! Ik ben in december van ons tweede zoontje bevallen. Iedereen dacht dat het een meisje zou worden waardoor wij het ook gingen geloven. Maar op de echo liet hij zien dat hij toch echt een jongetje is. En ik ben helemaal gelukkig met mijn jongens! Ik wens jou nog een hele fijne zwangerschap toe en heel veel geluk straks met al je mannen!

 8. yvonne
  17 mei 2017 / 03:54

  Gefeliciteerd! Lekker van genieten

 9. Anke
  25 mei 2017 / 23:08

  Hoi wat leuk dat je ook een jongen krijgt. Ik ben 16 oktober uitgerekend van jongen. Wij waren er van overtuigt dat het een meisje was. Maar zo super blij met ons mannetje. Donderdag mogen we hem eindelijk weer zien.