Home + Zwangerschapsupdate #10 | Week 18! Andere naam, babykamer en aangekomen…

Zwangerschapsupdate #10 | Week 18! Andere naam, babykamer en aangekomen…

Week 18 ligt alweer achter ons en wat hebben we een fijne week gehad! Het begon afgelopen maandag met een bezoek aan de verloskundige. We hebben het hartje van ons kleinste mannetje weer gehoord en het klonk goed! Altijd weer een opluchting. Ik voel hem namelijk nog erg weinig, maar met de pretecho van vorige week hebben we gehoord dat de placenta aan de voorkant ligt. Dit had ik bij Milan ook en ik hoopte dat het nu anders zou zijn, maar helaas. Zo’n placenta aan de voorkant kan namelijk voor behoorlijk wat stress zorgen. Aankomende zaterdag staat de 20 weken echo gepland en ik hoop dan natuurlijk te horen dat alles oké is. Misschien dat dat ook wat zorgen weg neemt.

De babykamer!

De babykamer staat al helemaal klaar! We hebben natuurlijk nog lang niet alles in huis, maar de meubels staan. Morgen laat ik jullie alles zien, dus vandaag moeten jullie het doen met één foto 😉

Een nieuwe jongensnaam

Vorige week vertelde  ik jullie al welke jongensnamen het niet worden en daarna vertelde ik dat we een naam hadden. Met nadruk op hadden, want inmiddels hebben we een nieuwe naam. Mijn moeder kwam ermee en toen ik hem voorstelde aan Patrick was die eigenlijk meteen enthousiast. Tot nu toe wordt dit hem dan ook, maar we hebben nog even haha.

Bron afbeelding: Prenatal app

Aangekomen…

Ik was het eerste trimester afgevallen omdat ik zo misselijk was en weinig eetlust had. Inmiddels komt dat wel weer wat terug en de paar kilo die eraf waren zitten er weer aan. Ik ben dus bijna halverwege en weeg net zoveel (een paar ons minder nog eigenlijk) dan voor de zwangerschap. Ik had gehoopt er nog een kilootje onder te blijven, maar dat was dus niet zo.

Wel weer een teken dat de kleine goed groeit. Ik draag overigens ook best hoog volgens de verloskundige.

Vijfde ziekte

Bij Milan op school heerst de vijfde ziekte. Op zich redelijk onschuldig, maar niet als je zwanger bent. Ik legde dit voor aan de verloskundige en ik moest meteen de volgende dag bloed gaan prikken om te checken of ik anti stoffen heb. Vandaag of morgen kan ik bellen voor de uitslag. Ben benieuwd…

De hitte

Alles is zwaarder als het ruim 30 graden is. Ook als je niet zwanger bent. Als je wel zwanger bent is het nóg zwaarder en ook al ben ik nog niet zo ver in mijn zwangerschap, dat voelde ik echt wel. Het is dan ook niet erg dat het weer wat koeler wordt.

Thuis echo’s maken

Verder hebben we afgelopen week de Babywatcher thuis gekregen om te testen. Met de Babywatcher kun je thuis echo’s maken! Ik heb dit overlegd met de verloskundige en zij gaf aan heel benieuwd te zijn naar mijn ervaringen. Binnenkort volgt de review, maar ik kan alvast verklappen dat het wel heel erg leuk is hoor! Zelfs mijn neefje en nichtje hebben afgelopen week een echo bij mij gemaakt.

Al met al was het dus een drukke week met veel aandacht voor de baby. Op naar de volgende week met hopelijk een goede 20 weken echo!

Bewaren

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie