Home + Deze jongensnamen vielen al af….

Deze jongensnamen vielen al af….

Ik heb het al een paar keer eerder gezegd; het zoeken naar een jongensnaam valt niet mee. Omdat nadenken over een naam gewoon ontzettend leuk is, ben ik er al vroeg mee begonnen 😉 Patrick en ik vonden het lastig een naam te vinden die we allebei leuk vinden en we kwamen er dan ook niet uit. Sterker nog, ik heb jullie ook om hulp gevraagd.

Nu zijn we een paar weken verder, weten we dat we definitief een jongetje krijgen en dus moesten we echt aan de bak voor een leuke naam. Een tweede naam hadden we overigens meteen al, want we gaan hem vernoemen naar een heel andere speciale jongen, maar dat vertel ik na de geboorte wel.

Zo kwamen we op de volgende “eisen” uit:

 • De naam moet passen bij Milan.
 • Het liefst geen top 10, 20, 30 naam. Die hebben we met Milan al en hoewel we geluk hebben en hem niet vaak horen, willen we nu geen risico nemen.
 • Hij moet passen bij de tweede naam. Lastig voor jullie, want die weten jullie nog niet.
 • Hij moet kort en krachtig zijn.
 • Het liefst willen we een Nederlandse naam.
 • Die niet begint met een P, M of een K.

Nou, om het dus even makkelijk te maken haha.

Bron afbeelding: Shutterstock

Hebben we dé naam nu al?

En toch is het ons gelukt dé naam te vinden! Althans, voor nu. We hebben namelijk afgesproken dat als er nog een leukere naam voorbij komt, deze naam niet perse vast staat. Deze namen werden het in ieder geval niet, maar stonden wel op het lijstje.

 • Pim. Begint met een P net als Patrick en ik vond hem net niet leuk genoeg. Patrick was overigens wel echt fan van deze naam.
 • Pepijn. Ook weer die P en uiteindelijk vonden we hem ook niet leuk genoeg.
 • Jonah. Ik ben fan, maar Patrick absoluut niet haha. Hij vond dat het dan altijd klinkt alsof er nog iets achter komt zoals Jonathan.
 • Gijs. Vinden we beiden erg leuk, maar zo heette onze kat. Dan zou het lijken alsof we onze zoon naar de kat hadden vernoemd.
 • Fedde. Weer zo één die ik heel mooi vind, maar Patrick echt niet kon waarderen.
 • Jurre. Geen idee waarom deze het niet is geworden.
 • Olivier. Ik vind hem geweldig ook al is ‘ie wat langer, maar Patrick vond hem te ‘kak’.
 • Beau. Is hem uiteindelijk niet geworden, omdat we de andere naam mooier vonden.

We hebben dus een naam en het enige waar ik nog een klein beetje “bang” voor ben is dat we hem binnenkort nog ergens horen. Maar goed, dan is dat maar zo.

Mochten jullie nog tips hebben, zijn we welkom hoor. Zat hier een naam bij die jullie leuk zouden vinden. Of zijn hier nog leuke variaties op? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

 

Bewaren

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12 Reacties

 1. wendy
  24 mei 2017 / 07:29

  Nog gefeliciteerd!

  Wij hebben wel gekozen voor Fedde, boven Siem. Maar dat komt vanwege zijn tweede naam: Nicolaas. Voel je ‘m? Bij onze oudste dochter (Amiek) was Oliver (toevallig!) de jongensnaam en bij onze jongste (Nova) was Morris de jongensnaamkeuze.

  Fijn dat je deze van je lijstje kunt schrappen! Of ga je toch weer twijfelen straks?

  Succes!

 2. wendy
  24 mei 2017 / 07:30

  Nog gefeliciteerd!

  Wij hebben wel gekozen voor Fedde, boven Siem. Maar dat komt vanwege zijn tweede naam: Nicolaas. Voel je ‘m? Bij onze oudste dochter (Amiek) was Olivier (toevallig!) de jongensnaam en bij onze jongste (Nova) was Morris de jongensnaamkeuze.

  Fijn dat je deze van je lijstje kunt schrappen! Of ga je toch weer twijfelen straks?

  Succes!

  • 24 mei 2017 / 07:39

   haha Siem en Nicolaas, ik voel hem inderdaad 😉 Fedde vind ik geweldig, Patrick wat minder. En twijfelen kan altijd. Niets zo veranderlijk als wij op dit gebied haha.

 3. 24 mei 2017 / 07:32

  Ooh de bovenstaande namen zijn echt namen die ik zelf niet zou kiezen. Behalve Gijs misschien. Maar gelukkig verschillen smaken want anders zou onze naam ook jullie naam kunnen zijn. Wel fijn dat je er al zo vroeg uit bent. Wij hadden de naam pas met 32 weken ofzo 😛

  • 24 mei 2017 / 07:38

   Haha nou…… ik twijfel nu toch weer en hoorde vanmorgen een andere naam die ik net even naar Patrick heb geappt. De jongensnaam die nu bovenaan staat is ook een echte Hollandse. Dus misschien zijn we er toch nog niet helemaal uit. Het is inderdaad maar goed dat smaken verschillen 😉

 4. Gabrielle
  24 mei 2017 / 08:43

  Julian, Yari, Kay (is alleen wel met een “K”)

  Succes!

 5. 24 mei 2017 / 08:49

  Ach, jammer dat Fedde het niet is geworden 😉 Jurre vind ik ook superleuk!
  Liefs

 6. Joke
  24 mei 2017 / 10:58

  Toch nog een paar suggesties Maris. Ravi, Timo en Thijs vind ik ook zo stoer.

 7. Ad van Stijn
  24 mei 2017 / 11:18

  Ik zeg maar helemaal niets ! Maar ik hoop wel dat hij dit keer toch naar je moeder vernoemd wordt.

 8. 24 mei 2017 / 12:48

  Pepijn en Pim stonden ook op onze lijst. Om te voorkomen dat anderen er met onze naam vandoor gingen hebben we die maar gewoon verteld aan iedereen. Hoefden we ook niet meer geheimzinnig te doen haha.

 9. Eveline
  24 mei 2017 / 20:39

  Ik had Jurre hoog op mijn lijstje staan……Eric dacht daar anders over ?

 10. Angelique
  15 september 2017 / 20:02

  Ik zeg Ciske, vernoemd naar je lieve moeder 🙂