Home + Zo vier je jullie bruiloft gewoon lekker vanuit huis!

Zo vier je jullie bruiloft gewoon lekker vanuit huis!

Zoals het klokje thuis tikt… er zijn genoeg stellen die het helemaal niet zien zitten om een groot feest op locatie te vieren. Natuurlijk moet een trouwdag memorabel zijn. Maar wat als je beide niet echt van die poppenkast houdt? Dan is het natuurlijk heerlijk als het gewoon thuis kan. Net als wij deden! 

Besef goed dat je niets verplicht bent. Wil je enkel naar het gemeentehuis en daarna thuis met een klein groepje wat eten? Dan is dat geen enkel probleem. Een taart bestellen, drinken in huis halen en voor een kleine catering zorgen en genieten van heerlijk samenzijn met de mensen die je echt lief hebt. Een intieme dag. Mooier kan toch bijna niet?

Zie jij het ook wel zitten om na de dienst gewoon lekker naar huis te gaan en daar een intiem feestje te organiseren? Dan is een goede voorbereiding natuurlijk wel noodzakelijk. Met behulp van de volgende tips ben jij helemaal gereed voor de mooiste dag van jullie leven.

Beperk het aantal gasten

De meeste mensen zijn niet gezegend met een enorm huis waar ze echt tientallen gasten in kwijt kunnen. Met mooi weer zou je eventueel ook nog een deel naar buiten kunnen laten gaan, maar het is goed om te berekenen hoeveel mensen je maximaal binnen kwijt zou kunnen. Misschien denk je nu dat je ook maar weinig gasten zult hebben, maar reken alleen maar eens uit hoeveel naasten er zijn. De kans is groot dat er daarmee nog maar weinig ruimte overblijft voor eventuele vrienden.

Weet van tevoren precies hoeveel er maximaal uitgenodigd kunnen worden en wees kritisch bij het samenstellen van de gastenlijst. Houd tevens rekening met de parkeergelegenheid bij jullie in de straat. Woon je in het centrum en is parkeren duidelijk een probleem? Geef dit dan ruim van tevoren aan in de uitnodiging. Adviseer mensen bijvoorbeeld om met het openbaar vervoer te reizen of te carpoolen.

Voldoende hapjes en drankjes

Natuurlijk moet er op een feest ook gegeten en gedronken worden. Maar we begrijpen het ook heel goed als je dat op deze speciale dag liever niet zelf doet. Je wil niet in een mooie witte jurk vervolgens gaan staan koken. Gelukkig zijn er heel veel cateringbedrijven waar je bij terecht kunt. Deze kunnen zowel hapjes als drankjes leveren. Er zijn zelfs bedrijven die iemand kunnen sturen om de volledige bediening op zich te nemen. Zo hoef jij enkel te genieten.

Muziek

Je kunt entertainment van buitenaf regelen. Zo zijn er bijvoorbeeld artiesten die graag een huiskamerconcert komen geven. Je kunt echter ook gewoon hele goede boxen regelen en je eigen muziek over de speakers laten knallen. Maak een playlist vol met jullie favoriete liedjes. Zowel romantische muziek als echte feestnummers. Zo zet je de sfeer gelijk naar jouw hand.

liefs

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *