Home + Zo doe je goede zaken op de vrijmarkt tijdens Koningsdag!

Zo doe je goede zaken op de vrijmarkt tijdens Koningsdag!

Over een week is het Koningsdag! Liet ik je vorige week stoere, oranje jongensoutfits zien, je moet die kleding natuurlijk wel terugverdienen 😉 Even zonder dollen, één van de leukste dingen aan Koningsdag vind ik de vrijmarkt. Ik stond er vorig jaar zelf en tijdens Pinksteren hebben we hier in de straat een erg druk bezochte rommelmarkt. Ik vind de sfeer leuk en hoewel het het ene jaar beter verdient dan het andere jaar, is het nog altijd leuk bijverdienen. En het is de perfecte manier om eens op te ruimen. Als je dat geld tenminste niet meteen weer opmaakt aan andere koopjes haha.

Mocht jij van plan zijn om spullen te gaan verkopen op de vrijmarkt heb ik leuke tips voor je om zoveel mogelijk te verdienen!

Do’s op de vrijmarkt

 • Zorg dat je er al heel vroeg bent. 8.00 uur lijkt misschien vroeg, maar 6.30 – 7.00 uur is echt een betere tijd. Je moet er wat voor over hebben;
 • Neem een zeil, een tafel en een kledingrek mee. Kleding toont beter als je het netjes op een rek hangt en een zeil werkt wat prettiger dan een kleed. Op een tafel kun je veel pronkstukken laten zien, zo lok je mensen naar je toe;
 • En mocht je nog ruimte hebben, is een partytent een idee. Handig voor als het gaat regenen en mensen bij jou komen schuilen;
 • Ga de spullen niet van tevoren voorzien van prijzen. Dit kan mensen afschrikken en de vrijmarkt is wel bedoeld om wat te onderhandelen. Je kunt natuurlijk wel van tevoren bedenken wat je er ongeveer voor wilt hebben;
 • Hang kleding zoveel mogelijk op maat en geslacht en verkoop alleen kleding dat schoon is, dan bouw je credits op voor het volgende jaar;
 • Neem een tasje mee wat je om je schouders kunt dragen, met een rits voor het wisselgeld, een geldkistje kan makkelijk worden gestolen;
 • Een inkoppertje, maar echt nodig: wisselgeld!
 • Maar vooral, wees vrolijk, maak een praatje en spreek mensen aan. Het gaat uiteindelijk om de gezelligheid!

Heb jij nog goede tips voor de vrijmarkt? En ga jij dit jaar verkopen of wil je juist lekker struinen? Laat het me weten in de comments hieronder!

liefs-marisca-mamablogger-mama blogger-

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

 1. 20 april 2016 / 05:36

  Ik wilde eerst zelf gaan verkopen met mijn jongens, maar nu ik het weerbericht zie denk ik dat ik dit toch afzeg. Maar het kan nog altijd mooier weer worden.

 2. 20 april 2016 / 06:14

  Dit jaar zit ik voor het eerst in de organisatie van de kinderrommelmarkt op Koningsdag, maar voorheen struinde ik altijd. Nu ga ik dat dit jaar misschien ook wel doen, maar ik “moet” ook de andere locaties af waar ik activiteiten heb georganiseerd. Het belooft dus een super toffe Koningsdag te worden!

 3. 20 april 2016 / 08:23

  Ik wil het pas gaan doen als ze ouder zijn. Vind het trouwens zelf fijner als er juist wel prijzen bij staan anders loop ik sneller door. Ook als er prijzen bij staan kan je vaak onderhandelen.

  • 21 april 2016 / 07:24

   Snap ik, maar ik merk dat bij prijsjes mensen vaak afhaken omdat ze denken dat er dan niet meer te onderhandelen valt. En aan het einde van de dag zak ik vaak met de prijs omdat ik er vanaf wil, dus dan moet ik dat weer tegen iedereen zeggen. Daarom bespaar ik mijzelf graag die moeite 😉