Home + Zelfontwikkeling 2021 | Deze trainingen en cursussen heb ik afgelopen jaar gedaan

Zelfontwikkeling 2021 | Deze trainingen en cursussen heb ik afgelopen jaar gedaan

Een van de doelen die ik vorig jaar stelde was mezelf verder ontwikkelen. Ik vind het onwijs leuk om nieuwe dingen te leren en mijzelf te ontwikkelen, maar een hele opleiding volgen zou op dit moment echt teveel zijn. Om iets nieuws te leren hoef je niet perse een maandenlange opleiding te volgen. Korte trainingen en cursussen passen vaak beter in je drukke leven en ook die zijn heel erg waardevol. Deze volgde ik het afgelopen jaar.

1. Schrijven voor social media

Deze volgde ik afgelopen zomer en was zo ontzettend leerzaam! Zo leerde ik dat de teksten op Facebook tegenwoordig veel langer mogen, leerde ik over “posting & praying” (dat is plaatsen zonder strategie en dan maar hopen dat we wat goeds uit komt) en leerde ik activerende teksten te schijven. Het was echt een leuke en leerzame training. Ik volgde deze via Frank Watching en kreeg deze van mijn werk.

2.Personal branding

Dit is ook een leuk, maar met deze ben ik nog niet klaar. Via mijn werk kunnen we online trainingen volgen van Good Habitz en ik ben begonnen met personal branding. Dat is meer dan jezelf als merk neerzetten, daarin zit ook een stukje profilering van jezelf en hoe je jezelf neerzet. Heel leerzame training!

3. Functioneel Beheer

Dit was een vijfdaagse cursus, ook via mijn werk, en deze moest ik afsluiten met een examen. Nou, we weten allemaal hoe dat is afgelopen… Toch heb ik heel veel geleerd van deze cursus en heeft het mijn ogen op bepaalde vlakken geopend. Ik weet nu veel beter waar ik heen wil in mijn rol als Functioneel Beheerder en vond het zo onwijs leuk en leerzaam! Pittige cursus, lange dagen waar je je koppie bij moet houden, maar het heeft mij wel veel opgeleverd.

4. Projectmatig werken

Er kwam geen einde aan de zelfontwikkeling dit jaar, want in de weken dat ik Functioneel Beheer deed, volgde ik ook de driedaagse training ‘Projectmatig werken’. Dit waren ook pittige dagen met heel veel opdrachten, maar de docent was zo goed en wist keer op keer de juiste vragen te stellen. Ik ben nu bezig met een projectplan en ben heel benieuwd wat dat uiteindelijk allemaal oplevert. Ook deze kreeg ik via mijn werk.

5. Eindelijk aan beginnen: Instabranding

Tot slot wilde ik ook wat aan zelfontwikkeling doen wat betreft Mamablogger en Instagram. Die 10.000 volgers zijn geen must meer omdat we nu allemaal een link kunnen delen, en hoewel ik niet echt tijd heb voor een uitgebreide strategie, wil ik er wel meer over leren. Daarom schafte ik van de zomer een training Instabranding aan. Ik ben er echter nog niet aan begonnen, vanwege de andere trainingen, maar ik ga deze maand beginnen om 2022 goed te starten.

Wat heb jij dit jaar aan zelfontwikkeling gedaan? Klets mee in de comments hieronder of op de social media kanalen van Mamablogger.

liefs

 

 

 

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. Annet
    2 oktober 2022 / 08:39

    Hoi Marisca,
    Wat een fijne blog weer. Benieuwd naar je instabranding training? Welke heb je gedaan en heb je het als een prettige en goeie investering ervaren? Ik ben op zoek en twijfel welke ik wil gaan volgen. Hoor het graag. Succes met alles. Goed bezig!

    Groetjes, Annet