Home + Yoga voor beginners: stapsgewijze introductie tot de wereld van ontspanning en balans

Yoga voor beginners: stapsgewijze introductie tot de wereld van ontspanning en balans

Ben je op zoek naar een manier om stress te verminderen, meer ontspanning te vinden in het dagelijks leven en fysieke en mentale balans te krijgen? Dan is yoga misschien wel iets voor jou. Met deze stapsgewijze introductie in de wereld van yoga voor beginners, zie je hoe gemakkelijk het is om met deze ontspannende oefeningen te beginnen en te genieten van de voordelen.

Waarvoor dient yoga?

Allereerst, voordat we beginnen, is het belangrijk om te weten dat yoga niet gaat over het uitvoeren van perfecte poses. Het gaat over het vinden van innerlijke rust en het verbeteren van fysieke en mentale gezondheid. Vind je het lastig om dit te behalen? Bezoek dan een yogastudio. Woon je bijvoorbeeld in Dordrecht? Dan bezoek je een yoga studio in Dordrecht. Door heel Nederland zitten yogastudio’s waar je terecht kan. Dat gezegd hebbende, laten we beginnen met de basis.

Ademhalen

Een belangrijk onderdeel van yoga is het beoefenen van de juiste ademhalingstechnieken. Om te beginnen, zit in een comfortabele houding met je rug recht. Plaats een hand op je buik en adem diep in door je neus. Voel je buik uitzetten. Adem langzaam uit door je mond en voel hoe je buik langzaam weer inzakt. Herhaal deze oefening gedurende enkele minuten om een rustiger en heldere geest te bevorderen.

Eenvoudige houdingen

Nu we de juiste ademhalingstechnieken onder de knie hebben, beginnen we met het leren van enkele eenvoudige yoga houdingen. De eenvoudigste houding om te beginnen is de berg pose. Sta rechtop met je voeten op heupbreedte uit elkaar. Breng je handen samen voor je borstkas en haal diep adem. Houd deze houding enkele ademhalingen vast en ontspan je schouders.

Yoga houdingen voor evenwicht

Een ander belangrijk onderdeel van yoga is het verbeteren van je evenwicht. Een eenvoudige houding die je kunt proberen om dit te verbeteren is de boom houding. Sta rechtop met je voeten op heupbreedte uit elkaar. Breng je gewicht op je linkerbeen en til je rechterbeen op. Plaats de zool van je rechtervoet tegen de binnenkant van je linkerbeen. Houd deze houding enkele ademhalingen vast en verplaats dan je gewicht naar je rechtervoet en herhaal de oefening.

Yoga voor ontspanning

Tot slot zijn er verschillende yoga houdingen die bijdragen aan totale ontspanning en het verminderen van stress en angst. Een gemakkelijke pose om mee te beginnen is de liggende vlinderhouding. Ga op je rug liggen en breng de zolen van je voeten tegen elkaar aan. Laat je knieën naar buiten vallen en leg je handen op je buik. Adem lang en ontspannen in en uit. Houd deze houding vijf minuten vast voor een volledige ontspanning.

Yoga is een geweldige manier om fysieke en mentale balans te bereiken. Met deze stapsgewijze introductie in yoga voor beginners, heb je enkele eenvoudige houdingen geleerd die je kunt uitproberen om te beginnen met je reis naar meer mentale en fysieke ontspanning. 

liefs

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *