Home + Vakantie? Hierna kan ik pas echt ontspannen…

Vakantie? Hierna kan ik pas echt ontspannen…

Mijn voorbereiding voor de zomervakantie begint al vroeg. We hebben lekker gespaard voor de vakantie en hebben het zakgeld bij elkaar gespaard met koopzegels. Ook begin ik al vroeg met zomerkleding en spullen kopen. Hiermee probeer ik te voorkomen dat ik vlak voor de zomervakantie als een kip zonder kop door het huis ren, maar dat gebeurt eigenlijk alsnog, haha. Ik ben altijd bang dat iets vergeet en wil alles op orde hebben voor we vertrekken. Ontspannen kan ik dan ook pas wanneer dit allemaal is gedaan…

Oppas voor de kat en ons huis

Gelukkig vinden mijn ouders het geen probleem om op ons huis en de kat te passen. Als het goed is blijven ze ook bij ons thuis slapen dus dat is helemaal fijn! Zij hopelijk een beetje een vakantiegevoel en wij weten dat ons huis en Bompa in goede handen zijn. Verder houden we ons huis stiekem altijd een beetje in de gaten met onze camera’s. Hele fijne uitvinding!

Alles op tijd shoppen

Ik ben altijd al het type geweest dat de dingen goed geregeld wil hebben. Dat geldt voor alles en ik begin overal op tijd mee. Begin dit jaar begon ik al met shoppen voor zomerkleding voor de jongens en namen we vanuit Duitsland de zonnebrand etc. mee. Scheelt weer! De afgelopen weken heb ik ook weer van alles geshopt voor de mannen. De enige die ik altijd oversla, dat ben ik zelf. Ik heb nog geen nieuwe badkleding, alleen een klein beetje nieuwe zomerkleding. Ik moet dus nog even op pad, maar vind geld uitgeven aan mijzelf altijd een stuk lastiger dan aan de rest van het gezin. We hebben nog ruim een maand…

Een schoon huis

Ik kan niet ontspannen als ik het huis niet schoon achterlaat. Ik ga als een malle het huis door en verschoon alle bedden. De was moet helemaal weggewerkt zijn (daar hou ik sowieso al van) en dan pas kan ik relaxt weg. Nog één keer alles nalopen en dan trekken we de deur achter ons dicht.

Onze fantastische reisagent

Wij hebben onze afgelopen vakanties geboekt via “onze” reisagent Mirjam. Het maakt niet uit hoe je met vakantie gaat of waar je heen gaat, Mirjam denkt met je mee, boekt wat nodig is, regelt de stoelen in het vliegtuig, checkt je in als dat kan en nodig is, boekt de auto en is er onderweg iets, ook dan kun je Mirjam bereiken. Hoe fijn is dat?! Het kost niets extra en wat is het fijn dat je altijd een back-up hebt op vakantie. Wat een geruststelling!

Verder is het een kwestie van inpakken, niets vergeten en vooral heel erg genieten van de vakantie! Hoe gaan jullie ontspannen op vakantie? Klets mee in de comments hieronder.

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

 1. Hannelien
  6 juli 2023 / 07:25

  Zo doe ik het ook altijd, ruim van te voren beginnen. Scheelt veel uitgaven en stress op het laatst. Mijn man en ik gaan samen een week en onze 2 volwassen zonen zijn thuis en op hun werk. Maar toch werk ik het hele huis door en is de was weg. De dag voor vertrek verschoon ik alle bedden, fris weg, fris terug. Op een vaste plek, in het zicht, ligt mijn afvinklijstje.

 2. Sandra Timmermans
  6 juli 2023 / 07:52

  Is geen aanval hoor maar vroeg me af je hebt over kleren voor de vakantie kopen maar neem aan dat je dat toch hele seizoen al aan hebt? Mijn jongens lopen al sinds de eerste zonnenstraal met zomerkleding. En ik zelf ook als het zo warm is.. en ja dat gaat ook mee op vakantie…

  Verders wel herkenbaar hoor.. laatste dagen voor de vakantie ben ik alijd heel drik

  • Marisca
   Auteur
   6 juli 2023 / 08:37

   Haha goede vraag hoor en dat is ook zo, maar voor de vakantie kopen we nog wel wat extra dingetjes. Denk aan waterschoentjes, een extra zwembroek, toch nog even wat extra shirtjes bijvoorbeeld etc. En omdat ik al vroeg shop kunnen we dat natuurlijk ook aan tijdens deze warme dagen 🙂

 3. 6 juli 2023 / 08:16

  Wij hebben onze voorbereidingen ook al getroffen. Fijne vakantie maar eerst nog twee weken de jongens entertainen