Home + Dit schooljaar nemen we afscheid van deze dingen…

Dit schooljaar nemen we afscheid van deze dingen…

Aan onze eettafel bespreken we van alles. Ook veel praktische dingen als ‘we moeten dit niet vergeten’, maar ook ‘Floris moet nog twee keer naar de kleutergym en dan is het afgelopen’. Dat laatste gesprek was de inspiratie voor dit artikel, want we realiseerden ons dat we dit schooljaar afscheid gaan nemen van dingen die de afgelopen jaren zo vanzelfsprekend waren…

Dit schooljaar…

… nemen we afscheid van de basisschool

Ik zie mij nog staan op zijn eerste schooldag. Hij vond het superleuk en ik vond het echt een ding, maar wist mij goed te houden. Eenmaal buiten kwamen de tranen. Dat vindt hij nu natuurlijk super gênant, maar het was zo. Een week later wisten we niet meer beter en was het normaal voor ons allemaal. Gek eigenlijk hoe snel je in zulke dingen rolt. De jaren vlogen voorbij en halverwege groep 6 besloot hij van school te veranderen. Niet omdat hij het niet naar zijn zin had op zijn oude school, maar omdat we verhuisden en hij hier graag kinderen wilde leren kennen. Een superstoere beslissing vonden wij. Hij heeft er geen dag spijt van gehad en het toeval wil dat hij een aantal oud-klasgenoten en schoolgenoten in zijn nieuwe klas krijgt. Zo komen ze elkaar toch weer tegen.

Maar vandaag neemt hij afscheid van de basisschool. Gisteren met de eindfilm (deze groep 8 in een nieuwe wijk was te klein voor een hele musical) en vandaag is het dan echt zo ver. Wat ging het hard…

Voor het eerst samen naar school. 

Afscheid van de musicallessen

Na zes jaar musicalles is het doek gevallen (flauw, maar kon het niet laten dit grapje te maken) en neemt onze oudste ook afscheid hiervan. Hij heeft het heel leuk gehad, er veel van geleerd en het is een goede manier om jezelf te leren presenteren en om voor publiek te staan. Dat kan later nog weleens van pas komen. Voor hem was het nu persoonlijk wel genoeg geweest, maar met de wisselende roosters van komend schooljaar wordt het waarschijnlijk ook een stuk minder praktisch. Eind juni stond ‘ie nog één keer in de schouwburg en wat hebben we daarvan genoten. Het is goed zo, maar ook deze deur gaat dicht.

Afscheid van de kleutergym

Na bijna twee jaar is het voor onze jongste tijd om afscheid te nemen van de kleutergym. Hij vond het er geweldig, maar hij gaat na de zomervakantie eindelijk op zwemles (na bijna 14 maanden op de wachtlijst te hebben gestaan). Eigenlijk nemen we dit schooljaar met hem afscheid van de kleuterperiode. Na de vakantie gaat hij alweer naar groep 3 en daar is ‘ie echt aan toe. Hij wil zo graag leren lezen en schrijven! We zijn benieuwd hoe hij het in groep 3 vindt.

En hoewel we dit schooljaar afscheid gaan nemen van een aantal dingen, gaan we ook weer heel veel nieuwe dingen meemaken. Je groeit er natuurlijk ook gewoon in. We zijn wel heel benieuwd hoe onze jongste het gaat vinden op school zonder zijn grote broer in de buurt. Dat zal echt wel even wennen zijn voor hem. Ach, het komt allemaal goed en we hopen dit soort veranderingen nog heel lang met ze mee te mogen maken.

Nemen jullie dit schooljaar afscheid van bepaalde dingen? Zo ja, welke zijn dat dan? Klets mee in de comments hieronder.

 

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. Ilse
    8 juli 2023 / 15:59

    Wij hebben deze week afscheid genomen van het voortgezet onderwijs. Afgelopen week 2 keer diploma-uitreiking gehad, kluissleutels en schoolboeken (hoewel dat er ieder jaar minder worden) ingeleverd, afscheid genomen van mentoren, vrienden en vriendinnen en voor de allerlaatste keer naar buiten gewandeld.
    Ik kan me nog als de dag van gisteren herinneren dat ze voor het eerst naar de basisschool gingen. Moeders huilde tranen met tuiten en mijn 2 kersverse kleutertjes zeiden: het komt wel goed mama, ga maar naar huis.
    En nu op naar het beroepsonderwijs!