Home + Working mom, wat werkt nu echt?

Working mom, wat werkt nu echt?

Dat ik werk is geen geheim, sterker nog, ik werk zo’n 50 per week. De laatste tijd zie ik veel blogs van moeders voorbij komen waarin zij vertellen over de keuze wel of niet werken nu er kinderen zijn. Ook vertellen zij dat wat hun beslissing ook is, andere moeders vinden er altijd wel wat van. En dat klopt, als ik zeg dat ik 20 uur werk (voor mijn werkgever), dan wordt er geknikt en gezegd dat dat mooi is, want dan heb je ook alle tijd voor je kind.

Totdat ik vertel dat ik daarnaast nog 30 uur thuiswerk voor mijn eigen bedrijf en webshop. 50 uur dus, en ja hoor, daar komen dan de vooroordelen 😉 Want als je zoveel werkt kun je toch onmogelijk tijd hebben voor je gezin?

Veel moeders maken een andere keuze, ik heb niet zo heel veel keuze. Wij hebben tenslotte dubbele lasten op te brengen en met een heel nieuw riool wat hier aangelegd moet worden, moet er ook extra geld in het laatje komen, want ze doen het helaas niet gratis 😉

Toch vind ik dit niet erg, want ik heb heel goed nagedacht over wat ik nu echt graag wilde, wat er haalbaar was en hoe ik dit dan ging doen. M. is namelijk te allen tijde prioriteit nummer 1 en daar verandert niets aan. Ook wilde ik voor hem geen bso en wilde ik ook niet dat hij mij alleen maar achter de computer ziet zitten.

Maar hoe doe je dat dan? Ik ben een ochtendmens dus ik sta rond 05.15 uur op. Dan g ik ook meteen aan de slag tot 06.30 uur. Daarna begint de ochtendspits, want dan is het ontbijten, afwassen, bedden opmaken, wat schoonmaken etc. en rond 08.15 uur gaan we naar school. Op maandag werk ik thuis voor freelance klussen en de webshop de overige dagen rij ik door naar mijn werk. Na mijn werk heb ik vaak nog een uurtje om thuis te werken, boodschappenlijstje te maken, de was in de droger te doen of nog even de stofzuiger door het huis te halen en om 14.30 uur sta ik weer op school.

Omdat ik al zoveel gedaan heb verloopt het ’s avonds juist heel rustig, eten we op tijd en gaat M. gewoon op tijd naar bed. Daarna kan ik nog even aan de slag (manlief helpt vaak met de bestellingen) en dan is het ook echt klaar. Dan gaat de laptop uit en is het ook goed zo.

Dus nee, vooroordelen zijn niet nodig. Ik breng alle dagen van de week mijn zoon naar school en ik kan hem drie dagen zelf ophalen. De andere twee dagen doen opa en oma dat en kom ik er ook weer snel aan. We doen heel veel leuke dingen samen en hebben de grootste lol.

En laten we elkaar nu niet zo veroordelen, doe gewoon waar je gelukkig van wordt. Ik word hier heel blij van omdat ik doe wat ik leuk vind. Noodzakelijk, maar gelukkig wel waar ik voldoening uit haal. En als jij dat ook doet, is dat toch helemaal prima? En eigenlijk werken alle moeders toch gewoon keihard 😉

notitieboekjes, Hema, mamablogger, werk organiseren, Marisca Kenter, werkt

Mijn werkplek thuis

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 Reacties

 1. 20 november 2014 / 15:16

  Zo te lezen heb je het goed kunnen plannen. Ik vind het ook niet erg om hard te werken. Graag zelfs! Denk alleen wel dat het plannen makkelijker wordt als de kinderen op school zijn. Een dreumes om me heen is toch lastiger merk ik.

  • 20 november 2014 / 17:12

   Hoi Marijke,

   Nu M. op school zit is het inderdaad wel makkelijker, maar toen hij nog gewoon thuis was kon ik eigenlijk ook wel goed werken. Hij is wel vrij makkelijk wat dat betreft. Toch vind ik het inderdaad ook fijn om hard te werken, het geeft voldoening en ik kan M al vroeg leren dat als je iets wilt bereiken je er hard voor moet werken. Het komt allemaal niet vanzelf.

 2. 20 november 2014 / 15:43

  Precies, helemaal mee eens. Het zou niet eens nodig moeten zijn om uit te leggen dat je echt wel voldoende tijd voor je kind hebt en neemt. Als we nu gewoon eens wat minder op de ander letten en wat meer op onszelf, dan komt het allemaal goed…

 3. 22 november 2014 / 10:44

  Helemaal mee eens. Het is zo makkelijk om te veroordelen maar je weet als moeder het beste hoe je gezin functioneert en wat wel of niet ‘werkt’ voor jullie. Ik werk ook zo’n 50 uur per week en ik zorg alleen voor mijn kids, het is niet altijd makkelijk maar voor ons viertjes werkt het zo. ‘Vroegah’ was ik getrouwd en werkte ik ong 24 uur per week maar een leven is niet statisch, dingen veranderen maar jijzelf en je kinderen ook dus ik zou niet zeggen dat het toen beter was, het was anders. Veel heeft ook te maken met planning en hoe je de tijd met je kinderen besteed. Liever een uur volle aandacht voor je kinderen en leuke dingen met ze doen dan twee uur in 1 ruimte zijn zonder interactie. Eh sorry lang betoog geworden 😉

  • 23 november 2014 / 08:26

   Hoi,

   Ik ben het helemaal met je eens, een leven is absoluut niet statisch en als dingen veranderen zijn ze niet per definitie beter of slechter, maar inderdaad gewoon anders. Ik vind het wel heel knap van je om zoveel te werken en alleen voor je kinderen te zorgen!