Home + De trend van dit moment; multiwerken!

De trend van dit moment; multiwerken!

Dit vond ik nu leuk, gisteren las ik in de nieuwe Viva (The office issue, tip!) dat multiwerken dé trend is van dit moment. En laat ik dan eens heel hip zijn, want dat is precies wat ik sinds een tijdje ook doe! Wat ik doe is inmiddels duidelijk dus laten we het hebben over het multiwerken zelf.

Het houdt eigenlijk in dat, steeds meer vrouwen overigens, verschillende banen combineren.

Je hebt dus een vaste baan voor de zekerheid dus de rekeningen, je pensioenopbouw, het vakantiegeld en met een beetje geluk nog een eindejaarsuitkering. Deze baan geeft je dus zekerheid. Vaak is de baan ernaast minder zeker, maar is dit bijvoorbeeld een droom die je waar probeert te maken. De tweede baan is iets wat je altijd al hebt gewild en wat je nu toch gaat proberen van de grond te krijgen.

Wat in dit artikel naar voren komt zijn ook de kritische noten en die herken ik zelf ook wel. Mensen die bijvoorbeeld aan je vragen hoe dit allemaal gescheiden kan houden, die zich afvragen of je je wel op één ding tegelijk kunt focussen. En dan heb je nog een groep mensen die je ronduit vertellen dat ze dit zelf niet zouden willen/kunnen en dan tegen je zeggen dat je misschien iets moet laten vallen omdat je waarschijnlijk binnen de kortste keren een burn-out te pakken hebt.

Grappig dat anderen het altijd heel goed voor een ander weten 😉 Maar goed, ik ben van mening dat wanneer je iets doet waar je hart ligt, dit niet als werk voelt en het je daarom gemakkelijker afgaat. En voor iedereen die aan multiwerken doet of dit overweegt, hieronder mijn tips die het misschien allemaal nog wat makkelijker maken!

 • Focus je op één ding tegelijk. Op je werk nog even in je mailbox van je bedrijf/andere werk duiken? Niet doen! Je bent dan namelijk op beide vlakken niet productief. Rond voordat je naar je werk gaat daarom de belangrijkste mailtjes af en na je werk kan je er weer mee verder. Dit geldt trouwens ook voor telefoontjes.
 • Wees van tevoren duidelijk naar anderen dat je ook een baan hebt waar je in loondienst bent en dat je hierdoor niet altijd meteen kan reageren. Dan voorkom je dat er verwachtingen zijn waar je niet aan kan voldoen.
 • Dit werd in Viva ook al genoemd; zorg dat je voor je verschillende werkzaamheden een apart mailadres en website hebt. Zo voorkom je dat er dingen door elkaar gaan lopen.
 • Als je gaat solliciteren naar een nieuwe baan, meld dat alleen de meest relevante nevenactiviteiten. Dit om te voorkomen dat het voor dat bedrijf niet meer duidelijk is wat je doet. Je komt dan heel chaotisch over en ze denken dan heel waarschijnlijk dat je er teveel naast doet waardoor je je waarschijnlijk niet meer kan focussen op je nieuwe baan die ook veel met zich meebrengt.
 • Plan alles heel goed en geef je grenzen aan. Dan werk je en dan heb je even tijd voor jezelf voordat je weer boodschappen moet gaan doen. Houd je hier ook aan.
 • zorg voor voldoende buitenlucht. Ook al is het druk, ga even naar buiten, winkel wat of fiets met je kind bijvoorbeeld een extra blokje om. Het zijn juist die kleine dingen die je weer van nieuwe energie voorzien.
 • Beloon jezelf af en toe voor je harde werk en zorg ook dat je gezin weet dat je het waardeert dat ze jou alle ruimte geven en meewerken. Ga eens lekker met elkaar een hapje eten en benoem het dan ook gewoon.
 • En doe vooral waar je gelukkig van wordt! Ik zeg altijd dat je van hard werken niet dood gaat, van stress wel 😉
  Viva, multiwerken, mamablog, Marisca Kenter

  Het artikel in Viva, aanrader!

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. 23 november 2014 / 08:42

  Leuk artikel! Grappig dat wat wij doen ook een officiële naam heeft 🙂 Mijn ervaring is dat ik vooral heel veel energie krijg van mijn Ninja Moeder bedrijf. Ik vind de drukte dan juist leuk. En voordeel is dat wij zelf bepalen wat we wel en niet doen en wanneer. Altijd je dromen volgen dus 🙂

  • 23 november 2014 / 10:26

   Haha, dank! Inderdaad altijd je dromen volgen, want er is echt niets onmogelijk! Ik krijg, net als jij, ook veel energie van de drukte. Juist wanneer je ergens genoemd wordt of je iets voor elkaar krijgt geeft echt een enorme boost!