Home + Wordt een enig kind bij voorbaat al een verwend nest?

Wordt een enig kind bij voorbaat al een verwend nest?

Er bestaan nogal wat vooroordelen over enige kinderen. Zo zijn ze per definitie al zielig en ja, het worden verschrikkelijk verwende nesten. Van die kinderen die niet kunnen delen met andere kinderen, want thuis hebben ze ook alles voor zichzelf. En er komt natuurlijk altijd speelgoed bij, want die ouders verwennen het kind tot op het bod.

En nu kan ik gaan vertellen dat wij dat bij Milan niet doen, maar dan zou ik liegen. Feit is dat Milan best wel verwend wordt. En niet alleen door ons, maar opa en oma verwennen hun kleinkinderen ook  graag. En dat betekent niet dat er iedere week nieuwe LEGO op de tafel staat (waar moeten we het nog kwijt?!), maar het zijn ook andere extraatjes: iedere woensdag met opa of oma visfrietjes halen bij de visboer, een dagje weg (we ondernemen veel met Milan), op zondag warme broodjes bij het ontbijt en als Milan opa belt met de vraag of hij pannenkoeken wilt bakken kun je er vanuit gaan dat dat ook gebeurd haha.

Maar buiten dat alles krijgt Milan vooral heel veel liefde en aandacht.

Maar wil dat zeggen dat het dan een verwend nest is? Dat kan, maar ik kan gelukkig in alle eerlijkheid zeggen dat Milan altijd heel dankbaar is voor wat hij krijgt. Dat ‘ie zijn vuistjes balt van enthousiasme als hij hoort dat we gaan knutselen en dat hij al zegt dat hij het zo gezellig vindt als we even een rondje gaan fietsen en de eendjes of hertjes gaan voeren.

Nu weet ik natuurlijk niet hoe het over een paar jaar zal zijn, maar we vertellen Milan wel dat je altijd moet werken voor je spulletjes en dat de spullen je niet zomaar aan komen waaien. Voor alles moet je werken en dat papa en mama het ook niet altijd makkelijk hebben met de dubbele woonlasten.

Dit is ook één van de redenen waarom we Milan al vroeg zakgeld zijn gaan geven. Zo leert hij namelijk dat hij moet sparen voor je iets groots kan kopen.

Misschien is het dus een stukje opvoeding, misschien is het ook wel het type kind of een combinatie van meerdere factoren, maar een enig kind hoeft niet perse een verwend nest te zijn en zielig is hij ook niet 😉

Kennen jullie enige kinderen? Zo ja, verschillen die veel met kinderen die een broer of zus hebben? Laat het me weten in de comments hieronder.

liefs-marisca-mamablogger-mama blogger-

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *