Home + Worden dit dan dé babynamen van 2016?

Worden dit dan dé babynamen van 2016?

Ik schreef al eerder een blog over dé babynamen van 2016. Deze waren al een tikkeltje bijzonder op zijn zachtst gezegd, maar volgens de Australische website ‘Mamamia’ gaan deze namen het écht worden. Geen gekke dingen, maar we gaan terug naar de meer klassieke namen.

Op zich is dat niet zo heel gek, want ook hier in Nederland zie je die verschuiving steeds meer. Naast de meest bijzondere en exotische namen die kinderen hun hele leven lang moeten blijven spellen omdat anders niemand weet hoe je het schrijft horen we ook steeds vaker weer de namen als Jan, Teun, Toon etc. en voor de meiden is Emma bijvoorbeeld al heel lang heel populair. De naam Sophia (en alle varianten daarop) is zelfs de meest populaire naam ter wereld.

Dus mocht jij in 2016 een kindje verwachten of vind je het gewoon leuk dit soort lijstjes te lezen? Laat je dan inspireren, want dit gaat het dus helemaal worden 😉

En neem ze wel een beetje met een korreltje zout, want het zijn niet allemaal namen die hier in Nederland ook vaak voorkomen.

Meisjesnamen

 1. Emi
 2. Nora
 3. Delphine
 4. Pixie
 5. Christa
 6. Angelique
 7. Presley
 8. Cleo
 9. Luna
 10. Eden

Jongensnamen

 1. Alberto
 2. Cairo
 3. Marshall
 4. Percy
 5. Ziggy
 6. Niles
 7. Julien
 8. Lucien
 9. Otto
 10. Nelson

Ergens is het ook wel grappig om te lezen, wat in andere landen wordt verstaan onder klassieke namen, want hoewel Ziggy Marley ook al ouder is, vind ik hem niet vallen in de categorie Jan 😉 Nora (maar dan met een h aan het einde) vind ik wel een prachtige naam en zou ik zelf ook gekozen kunnen hebben. Sterker nog, die stond al op mijn lijstje toen we het geslacht van Milan nog niet wisten, maar Patrick was niet zo enthousiast.

Zou jij voor één van deze namen gaan? Zo ja, voor welke? Laat het me weten in de comments hieronder.

liefs-marisca-mamablogger-mama blogger-

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 Reacties

 1. 3 januari 2016 / 12:14

  Jammer dat het uitgaat van een Engels onderzoek. Veel van deze namen zouden in Nederland nog steeds in de categorie ’tikkeltje overdone’ kunnen vallen. Ik ben wel benieuwd naar Nederlandse namen!

 2. 3 januari 2016 / 12:38

  Zou geen enkele naam uit de lijst kiezen 😉 Maar moest ik er 1 kiezen dan toch ook Nora

 3. 4 januari 2016 / 01:54

  Nora, maar dan met een h op het einde is de tweede naam van mijn dochter, daar zou ik dus voor gaan. Bij de heren zou ik gaan voor Julien, maar dan op z’n Frans uitgesproken. De rest vind ik niet zo bijzonder..

 4. Nadine
  17 maart 2016 / 01:16

  Als ik uit dit rijtje moest kiezen ging ik voor een meisje voor Luna of Eden. Bij een jongen voor Julien of Lucien.