Home + Mama blogger facts| Dé babynamen van 2016!

Mama blogger facts| Dé babynamen van 2016!

Er zijn van die feitjes en lijstjes die té leuk zijn om te lezen en dat zijn de lijstjes met babynamen. Of het nu de meest gegeven babynamen van dat jaar zijn (Milan staat er al jaren tussen…) of deze. Er is namelijk al voorspeld wat de babynamen trends zullen worden in 2016.

En net als met alle lijstjes zijn de meningen er over verdeeld… Er zitten namelijk heel wat bijzondere exemplaren bij…

Ik heb het overzicht voor je overgenomen en zal ze hieronder noemen. Ik ben heel erg benieuwd wat jij van deze namen vindt.

  1. Hezekiah

Tja, ik vraag me bij deze naam af hoe je dit nu mooi uitspreekt. Sowieso zijn Bijbelse namen altijd al hip. Dus klap er één open en zoek je naam uit! Er zitten echt wel hele mooie namen bij. Ik heb overigens ook een Bijbelse naam: ik heb vijf doopnamen (don’t ask) en Maria is er één van.

2. Charlotte

Dit is een naam die ik persoonlijk heel mooi vind. Toen ik zwanger was van Milan was dit één van de opties voor een meisje met als roepnaam Charlie. Nu het nieuwe Engelse prinsesje deze naam ook draagt is de verwachting dat veel moeders geïnspireerd zullen zijn.

3. Gertrude

Hier kan ik dus echt niet warm voor lopen. Echt niet. Al kreeg ik geld toe zou ik hier nog niet voor kiezen.

4. Eurydice

Dit is een mythologische naam en die zijn populairder dan ooit. Ik vind dit altijd lastig, want in de mythologie zijn deze namen niet altijd gelinkt aan vredelievende karakters. Voor je het weet loopt je kind dus met een naam waarvan later op school blijkt dat deze niet zo handig is gekozen. Goed lezen dus!

5. Remi

Dit vind ik eigenlijk best een leuke naam! Al moet ik wel denken aan ‘Alleen op de wereld’.

6. Deborah

Wil je je kind vernoemen naar haar grootouders? En zijn deze in de jaren ’60 geboren? Deborah was toen een heel populaire naam en is nu dus ook weer helemaal hip. Ik zou er zelf niet voor kiezen, maar misschien zijn er nog wel andere heel leuke namen? Milan is trouwens ook vernoemd naar zijn opa en overgoot opa.

7. Theodore

Dit zou ik dus op zijn Engels uitspreken, want anders vind ik het persoonlijk geen mooie naam. Nou ja, op zijn Engels vind ik het dus eigenlijk ook niet zo mooi… Het is wel klassiek dus als je ervan houdt 😉

8. Leia

Deze naam kennen we vooral uit de Star Wars reeks en ik vind dit best een mooie naam! Er wordt verwacht dat na de release van de nieuwe film de naam weer vaker gehoord zal worden. Over Obi-Wan Kenobi hebben we verder niets gehoord…

9. Iker

Er schijnt een Spaanse keeper te zijn die zo heet en daardoor is de naam blijkbaar populair. Ik kan alleen maar denken dat de r vervangen moet worden door een a…

10. Kale

Op zijn Engels dan hè? Ik vind het vooral heel zielig als ik het zo zie staan.

11. Emma en Liam

Hier kan ik dan weer prima mee leven! Ik vind dit echt wel mooie namen. Ze waren afgelopen jaren al populair en de verwachting is dat ze dat ze dat wel zullen blijven.

En zitten er babynamen bij waar jij warm voor loopt? Laat het me weten in de comments hieronder!

mama, blogger, mamablogger, blog,

 

 

 

Bron: www.goodhousekeeping.com

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

  1. 21 november 2015 / 11:30

    Ik vind eigenlijk alleen Leia en Liam mooi. Lijkt nog een beetje op elkaar ook, haha! Gertrude vind ik ook vreselijk 😉 Ik hou toch wel van een ander soort namen.

  2. 21 november 2015 / 12:42

    Charlotte is mijn favoriete naam! Als ik een meisje zou krijgen en mijn man was het ermee eens dan zou het Charlotte zijn. Niet omdat het prinsesje zo heet, want ik heb al van jongs af aan die favoriete naam.

  3. 21 november 2015 / 18:19

    Auch, kale? Dat betekend toch boerenkool in het engels? En Eurydice klinkt mooi, maar valt wel een beetje in de categorie ‘het-arme-kind-moet-het-ook-nog-kunnen-spellen’. Interessant lijstje!