Home + Peuter | Leuke, lieve en grappige uitspraken van Floris deel 6

Peuter | Leuke, lieve en grappige uitspraken van Floris deel 6

Met een peuter (bijna kleuter) in huis, lig je geregeld dubbel van het lachen om de uitspraken die ze doen. We proberen zoveel mogelijk van deze uitspraken te noteren om te voorkomen dat we ze vergeten. De leukste, liefste en grappigste uitspraken van de afgelopen periode lees je hieronder.

“Je mag de schillen niet opeten, dat mag helemaal niet van oma!”

Floris en ik eten samen een boterham tussen de middag en als Floris ziet dat ik de korstjes opeet schrikt hij. “Nee mama, je mag de schillen niet opeten. Dat mag jij helemaal niet van oma!”

Ik heb hem maar uitgelegd dat korstjes geen schillen zijn en dat oma er vast heel blij mee zou zijn wanneer hij ze ook eens op zou eten…

Tekening…

Floris heeft bedacht dat ‘ie mij na gaat tekenen. Hij bestudeerd mijn gezicht, denkt diep na met zijn hand onder zijn kin, zet een streep en zegt vervolgens “zo, dit is jouw piemel mama”. Daarna volgden mijn kin en nog wat andere strepen ?. Hijzelf was gelukkig helemaal in zijn nopjes met zijn meesterwerk.

“Je begrijpt je ogen niet!”

In plaats van “je gelooft je ogen niet!”.

“Ik gemiste jou Milan”

dit was zo lief en zei hij nadat hij voor het eerst was wezen wennen op de basisschool. Gek eigenlijk, want nu zaten ze voor het eerst een hele dag samen in hetzelfde schoolgebouw. Normaal gesproken is hij thuis of op de peuterspeelzaal als Milan op school zit. Dit keer pakte hij de hand van zijn broer en liet hem niet meer los.

“Ik word gestoord van de peuterspeelzaal”

Hij is volgens mij heel erg toe aan de basisschool ?.

“Maar ik zei toch sorry? En sorry is lief dus dan is het toch goed?”

Dat hij toe is aan de basisschool is thuis ook te merken, want hij zet regelmatig de boel op stelten en is zijn grenzen behoorlijk aan het verkennen. Maar wij hebben ook grenzen en zijn vrij streng, al kan hij het nog best goed verkopen met zijn schattige koppie. Als hij op zijn allerliefst ‘sorry’ zegt, dan is het vast weer goed toch? Hij begrijpt nog niet dat dat zo niet werkt.

“Ik keek vroeger ook altijd naar Bassie en Adriaan”

Vroeger, toen hij nog jong was ? ?.

“Ik kan even niet kroelen mama, want ik heb het heel erg druk”

Even kroelen met de kinderen, daar is altijd tijd voor. Mijn peuter denkt daar zo en dan heel anders over. Hij heeft namelijk een heel druk bestaan haha.

Floris ziet kastanjes bij opa en oma: “wat een leuke pompoenen hebben jullie”

Ach, het hoort allebei bij de herfst ?

Dit waren weer de leukste uitspraken van Floris. Ik hoop dat je deze net zo leuk vond als wij.

liefs

 

 

 

Bol 7-daagseBol 7-daagse

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *