Home + Winactie | Win je eigen, gepersonaliseerde foute kersttrui!

Winactie | Win je eigen, gepersonaliseerde foute kersttrui!

De Sint is weer op zijn retour naar Spanje en dit weekend halen veel mensen de kerstboom in huis. Ik heb de Sinterklaasspullen ook al opgeruimd en dit weekend kunnen de notenkrakers en de kitscherige kerstboomhangers weer van stal. Net als de kerststal overigens ;-). Toch ben ik stiekem al een beetje in de kerstsfeer, want ik heb de eerste kerstfilms al gezien en heb afgelopen weekend een kerstkrans aan de voordeur gemaakt. Dit weekend kan ik eindelijk helemaal los in mijn heerlijk nieuwe, gepersonaliseerde kersttrui. En jij kunt er eentje winnen die je helemaal zelf mag ontwerpen!

Wat is dat toch met die foute kersttruien?

Voor een freelance opdracht heb ik mij onlangs verdiept in de geschiedenis van de foute kersttrui. Het is ontstaan in de jaren ’50 in Amerika en Engeland. Kerst werd toen nog niet zo uitbundig gevierd en er werden cadeaus gegeven van materialen die op dat moment voor handen waren, want er was immers niet zoveel geld te besteden. Veel oma’s, moeders en tantes breiden daarom truien voor familieleden. Praktisch, want de winters waren immers koud. In de jaren ’80 werden deze truien steeds uitbundiger en steeds meer Kerst. In de jaren erna werden ze steeds meer als fout bestempeld (al hoorden ze stiekem wel bij de Kerst), maar de truien werden populair door de film Bridget Jones’s Diary. Hier in Nederland bleef dat nog een beetje achter, wij hebben namelijk een mentaliteit van ‘doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’. En toch stal de foute kersttrui ons hart en is ‘ie ook hier niet meer weg te denken tijdens Kerst.

Kerst is niet alleen het feest van in je mooiste outfit aan tafel zitten, maar ook het feest van lekker op de bank onder een plaid, wat lekkers erbij en kerstfilms kijken. En dat doe je natuurlijk in je foute kersttrui. Of wat dacht je van een lekkere wandeling tijdens kerst? Ook dan is die foute kersttrui heerlijk!

De Mamablogger kersttrui

Dit jaar mocht ik van Digitransfer een eigen foute kersttrui maken. Ik koos voor een trui met een eigen tekst en Netflix en Kerstfilms konden daarin natuurlijk niet ontbreken 😉 Omdat zwart altijd goed is koos ik voor een zwarte, oversized sweater met witte letters. Aan jullie reacties te zien op social media was dat een goede keus, want ik kreeg al leuke reacties op de trui. Ook herkennen veel vrouwen zich in de tekst haha. Dit is hem uiteindelijk geworden:

Hij is wel heel erg tof geworden toch?! Een Rumag look-a-like, maar dan met een minder heftige tekst. Zeker met kinderen erbij vind ik die teksten namelijk niet altijd even geschikt. Deze is wat vriendelijker 😉

Winactie

Ik ben er echt heel erg blij mee! En dat mag ik delen met jullie, want ik mag van Digitransfer €40,- stoptegoed verloten waarmee jij jouw eigen foute kersttrui kunt maken! Je kunt dezelfde maken als die van mij, maar je kunt ook zelf aan de slag met een eigen tekst en/of afbeelding. Voor jezelf of voor je kinderen!

Meedoen is heel simpel: laat hieronder weten in de comments weten waarom je je eigen, gepersonaliseerde foute kersttrui wilt winnen. De winnaar krijgt op donderdag 12 december 2019 persoonlijk bericht. Doe daarom mee met een goed mailadres dat je regelmatig checkt. Dan kun je op vrijdag 13 december, nationale foute kersttruiendag, je eigen foute kersttrui bestellen 😉

 

Alvast zelf een foute kersttrui maken? Klik dan op één van de foto’s hieronder

[shopr_shopthepost collection=”kersttruien-winactie” size=”large”]

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

38 Reacties

 1. MarjonS
  8 december 2019 / 08:48

  De jouwe is heel leuk, had er laatst op fb al op gereageerd.
  Ik doe graag mee, de kinderen en vriendlief hebben al een kersttrui, dus nu ik nog.

 2. Jacqueline Gosen
  8 december 2019 / 08:53

  Ooh, wat een superleuk idee zeg! Geweldig! ?
  Nu heb je iets origineels wat echt bij je past!
  Dit zou ik echt heeel graag willen winnen!!

 3. Rowena Flothuis-Sloot
  8 december 2019 / 09:01

  Leuke kersttrui is het geworden!
  Ik herken mijzelf altijd in jouw blogs; alles voor de kids kopen, en weinig voor jezelf…
  Daarom is het eigenlijk wel tijd voor deze drukke mama met 3 boys (en een 4e, mijn man) om een leuke eigen kersttrui te winnen. Leuke actie!

 4. Ingrid Langstraat
  8 december 2019 / 09:06

  Wat ontzettend gaaf is dit. Ik zou graag mijn nichtje hiermee verrassen. Ik was gisteren met haar aan het shoppen en zij wil zo graag een heel originele foute kersttrui. Dit zou dan helemaal fantastisch zijn voor haar!

 5. Erika van Koert
  8 december 2019 / 09:12

  Heel leuk ! Ik werk in een supermarkt en we mogen de 2 dagen voor kerst altijd in eigen kleding. Steeds meer collega’s verschijnen in een kersttrui en ik doe dit jaar graag met ze mee

 6. Linda
  8 december 2019 / 09:37

  Wat een leuke trui! En kwalitatief ziet het er ook goed uit. Ik zou de trui heel graag willen winnen. Mijn jongens in hun Dino kersttruien en ik dan in mijn zelf ontworpen trui, dat zou super leuk zijn!

 7. Stephanie
  8 december 2019 / 09:46

  Jaaaaaa! Wat super! Jouw tekst is ook helemaal geweldig, ik voel hem ook ? alleen vrees ik dat deze mama helemaal uitgeblust onder een dekentje in slaap valt als Netflix 5 min bezig is ?

 8. Joyce
  8 december 2019 / 09:47

  Zou echt geweldig zijn mijn eigen foute Kerst sweater, de kids hebben er al eentje alleen mama nog niet ( vergeet me zelf meestal, eerst de kids en ja ik kom nog wel, denk ik altijd)

 9. Chantal
  8 december 2019 / 09:50

  Dat zou super leuk zijn, we gaan lekker op vakantie met de kerst… en zo’n trui kan dan niet ontbreken! 😉

 10. Renata
  8 december 2019 / 10:03

  Super leuk een eigen foute kersttrui ?heb er nog geen dus doe heel graag mee om er 1 te winnen ?

 11. Leonie Kooi
  8 december 2019 / 10:09

  Hoe fouter, hoe beter….met een kleine kanttekening?. Mijn foute kersttrui heeft het begeven in de wasmachine door mijn lieftallige echtgenoot. Iets te heet wassen en toen was het een naveltruitje.?
  Zo fout hoeft dan ook weer niet, maar een nieuwe is dan ook meer dan welkom.

 12. Henriët
  8 december 2019 / 10:14

  Je trui is echt super tof!
  Ik zoek ook al tijden voor een leuke trui.
  Maar kan niet de juiste tekst vinden.
  Dus dit zou de ideale oplossing zijn!
  Ik doe dan ook graag mee met deze super gave win actie.

 13. Ingrid
  8 december 2019 / 10:34

  Ik zou super graag m’n eigen super foute kersttrui willen ontwerpen. Van RUMAG zijn de teksten te heftig, idd zeker met de kids. Ik ben altijd aan het zoeken wat ik aandoe met kerst en dat zit dan weer niet lekker genoeg dus beland ik weer met m’n huispakkie op de bank. In deze trui zou ik de kerstdagen wel doorkomen ?
  Love selfmade!
  Gave winactie!

 14. Réwana
  8 december 2019 / 10:37

  Oh leuk, nog geen idee wat ik er op laat zetten, maar ik doe graag mee hoor, geweldig??

 15. Sam
  8 december 2019 / 10:46

  Doe je hem ook echt aan bij het kerstontbijt in het hotel? ? Zou ik wel heel stoer vinden!
  Hij is echt supergaaf! Zo eentje zou ik ook wel willen.

 16. 8 december 2019 / 10:48

  Wat ontzettend leuk zeg! Graag zou ik het voor mijn lieve kei hard werkende man winnen. Om hem eens te verrassen. Samen met de kinderen een trui voor papa maken. ???

 17. Jill Lagast
  8 december 2019 / 10:49

  Superleuk. Lijkt me leuk als we eens kersttruiendag doen op het werk. Dan ben ik eens de enige zonder rendier of sneeuwman :-p

 18. Mendy
  8 december 2019 / 10:50

  Ik wil graag winnen zodat ik de foute kersttrui kan gebruiken om mijn zwangerschap aan te kondigen, ik ben nu 8 wkn zwanger en dit zou een mooie herinnering blijven voor de komende jaren.

 19. Joyce
  8 december 2019 / 11:03

  Oh wat gaaf. Mijn zoontje zoekt al lang een speciale kersttrui en het liefst met dino’s en die kunnen we nergens vinden dus dit zou geweldig zijn

 20. Veronique
  8 december 2019 / 11:09

  Hij is leuk! En die tekst past ook helemaal bij mij!
  Heerlijk thuis op de bank in me comfi outfit netflix kerstfilms en een wijntje!
  Ik moet de christmas prince royal baby nog kijken dus de trui past er helemaal bij!
  Ik doe mee!

 21. Charissa Lowis-Liedekerken
  8 december 2019 / 11:13

  Als grote kerstfan kan ik deze winactie niet weerstaan. Ik hoop mijn eigen tekst te kunnen maken met een plaatje van de grinch erop met de tekst All I need is Hot Chocolate and my dog. It is to peopley outside.

 22. Mandy
  8 december 2019 / 12:16

  Ohh heerlijk! Ik hou van sweater weather. Dit jaar geen mooie jurkjes voor de feestdagen. Met mijn nieuwe mama body is een heerlijke trui de beste kerstoutfit??

 23. Sandra
  8 december 2019 / 13:04

  Waarom? Ja eerste kerstdag ben ik druk om het kerstdiner voor zeven mensen te maken en 2de hebben we niks. Lekker met het gezin thuis op de bank met Netflix, wijntje en toastje,fleecekleedje en rust want dat mis ik laatste jaren regelmatig

 24. Marjolein
  8 december 2019 / 13:17

  Ik doe graag mee want ik heb 2 zoons die heel graag een kerstrui willen winnen. Zij houden niet van nette kleding dus dan kunnen ze lekker met de kerstdagen en kerstdiner op school in een leuke trui rondlopen 😉

 25. 8 december 2019 / 13:21

  Wat leuk zeg! Ik doe graag mee, al weet ik nog niet wat voor tekst ik op de trui zou laten zetten. Wel heerlijk zo’n trui ??

 26. 8 december 2019 / 13:24

  Ik wil deze zo graag winnen, op mijn werk doen we altijd mee met deze foute kersttrui dag. Helaas kan ik nooit een leuke vinden, nu ik m zelf mag maken komt het eindelijk goed!

 27. Nicole Franssen
  8 december 2019 / 14:40

  Oooo hij is echt een te geweldige kersttrui waarbij de tekst ook echt past? in deze “foute” kersttrui wil ik de kerst wel doorbrengen ???

 28. Heidie
  8 december 2019 / 15:04

  We hebben met de familie afgesproken voor kerstavond om een wedstrijd te organiseren, wie de meest fout kerstoutfit draagt. Ik doe graag een poging om die wedstrijd te winnen. Met een trui met eigen bedrukte foute kersttekst maak ik natuurlijk een goede kans.

 29. Marian B
  8 december 2019 / 17:58

  De kersttrui is ook bij mijn familie in trek. Op kerstavond zitten we allemaal in een (foute) kersttrui, zelfs opa en oma. Ik ben nog op zoek naar eentje met een geweldige tekst. Ik ga duimen en alvast goed nadenken wat ik erop wil zetten.

 30. Eveline
  8 december 2019 / 20:26

  Ja! Die wil ik zeker winnen, ik ben de enigste in huis die er nog geen 1 in de kast heeft!
  Hou van leuke teksten, maar moeten wel kids en werk proof zijn!
  En aangezien ik beide kerstdagen aan het werk ben, lijkt me dit een mooi cadeau aan mezelf!
  Ik ga voor mijn mailbox liggen!!!!

 31. Naomi
  9 december 2019 / 09:40

  Wauw wat gaaf zeg! Ik maak graag mijn eigen foute kersttrui omdat wij dit jaar op het werk de kerstborrel hebben met als dresscode, je raadt het al, foute kersttruien! Zou supertof zijn om de show hiermee te stelen!

 32. Britta
  9 december 2019 / 13:50

  Oeh ik ben echt dol op foute kersttruirn, ik doe dan ook erg graag mee aan de winactie!?

 33. Kim
  9 december 2019 / 19:52

  Ahhhhhh dat is echt super leuk, ik ben niet zo van die veel te drukke foute truien maar dit vind ik echt te gek en zou hem veelvuldig dragen als mijn dochter hem niet inpikt ? ik doe graag mee

 34. 10 december 2019 / 06:13

  Ah, die is leuk! Ik doe heel graag mee, zodat ik een protest-trui kan maken, omdat mijn kerst alweer helemaal volgepland zit en ik eigenlijk liever zelf iets leuks zou doen. 😉

 35. Joska
  10 december 2019 / 11:17

  Ooooh ik kan zóveel redenen bedenken .
  Maar… kerst is voor mij… gezelligheid op t werk. Ik moet vaak werken met kerst (woonlocatie voor mensen met een verstandelijke beperking, ) ik kan er dan niet ‘opgeprikt’ bij lopen want dan moet het ook comfortabel zijn.
  Na de 2 kerstdagen met familie hebben wij elk jaar kerstavond (mits ik vrij ben) en 3e kerstdag met vrienden. Juist om te chillen in ons ‘chill’ kleding omdat de andere dagen iedereen toch een stapje harder loopt qua netjes aankleden.
  Voor deze ‘relaxte’ dagen zou dit écht een super toffe trui zijn, die ik met veel plezier zou dragen. 🙂 🙂

 36. 10 december 2019 / 14:23

  Waaah mega! Wij kopen elk jaar een nieuwe kersttrui maar nog nooit gedacht om een gepersonaliseerde te maken, ik heb eigenlijk wel gekke kersttekeningen gemaakt al. Wat een leuk idee! Ik doe mee om mijn getekende doodle kerst bulldog op trui te zetten!

 37. Corinne
  10 december 2019 / 23:13

  Omdat ik leuke teksten heb gezien op de site.

 38. Esther
  13 december 2019 / 14:44

  Hopelijk nog net op de valreep. Ik volg je iedere ochtend zo rond 6 uur (ook een vroegspookje hier), maar doe nooit mee met zoiets. Maar nu zag ik ook een trui met een trekker. Mijn zoontje van 2 is gek op trekkers en de tekst ‘het lijkt alsof ik luister maar in mijn hoofd ben ik aan het trekker rijden’ is op hem van toepassing. Ons zoontje verdiend met kerst een mooie trui en vooral heeeel veel aandacht omdat zijn broertje dat vorige kerst en het afgelopen jaar opslokte door vervelende omstandigheden.