Home + Christmas Countdown #1 | Snelle DIY kerstkrans voor aan de voordeur

Christmas Countdown #1 | Snelle DIY kerstkrans voor aan de voordeur

Vorig jaar kocht ik een kant-en-klare kerstkrans voor aan de voordeur. Een metalen ring met kerstgroen en lampjes. Superleuk, en ik was er heel erg blij mee. In januari haalde ik het groen eruit en de rest van het jaar deed ik er eucalyptus omheen. Die takken blijven lang mooi, dus ik had altijd een mooie krans aan de deur. Afgelopen zaterdag kocht ik nieuwe takken en lampjes en zondag maakte ik er in een handomdraai een kerstkrans van. Een snelle, simpele DIY waar je helemaal niet creatief voor hoeft te zijn. Dit is hoe ik de krans maakte en ik geef handige tips wat betreft het ophangen aan de voordeur.

Benodigdheden

  • Een metalen ring/krans (ik kocht de mijne bij Intratuin, maar Action en Wibra hebben ook weleens kleinere in het assortiment)
  • Eucalyptus takken
  • Kleine LED lampjes die je zowel binnen als buiten kunt gebruiken
  • Kabelbinders (ook wel tiewraps genoemd) Ik kocht zwarte zodat ze niet opvallen om de zwarte ring
  • Sisal touw
  • Schaar

Aan de slag!

Het is eigenlijk heel eenvoudig; ik begon met het bevestigen van de eucalyptus aan de ring. Ik wilde zowel links als rechts eucalyptus hebben en de bovenkant leeg houden. Dat betekent automatisch dat de stelen van de takken onderaan de ring zichtbaar zijn. De takken zet je vervolgens vast met de tiewraps. De stukjes tiewraps die uitsteken knip je af.

Nu zijn de stelen onderaan de ring natuurlijk niet zo mooi. Hier bond ik daarom het sisal touw omheen.

Eigenlijk ben je dan bijna klaar. Je hoeft nu nog alleen de lampjes aan de ring vast te maken. Dit deed ik bewust als laatst zodat de lampjes niet zouden verdwijnen achter de takken. Ook deze zet je zo her en der vast met tiewraps.

Let op: zorg ervoor dat je de bovenaan begint met de lampjes en bovenaan eindigt. Zo kun je het stukje extra kabel waar het batterijdoosje aan zit aan de binnenkant van de voordeur wegwerken.

De krans aan de voordeur hangen

Je kerstkrans is klaar! Nu moet je hem alleen nog aan de voordeur hangen. Toen wij vorig jaar de krans kochten zat er aan de bovenkant een lus van touw. Deze zit er nog steeds aan. Heb je die niet, dan kun je er zelf eentje maken van het sisal touw. Dat is ontzettend stevig en kan tegen verschillende weersomstandigheden.

Aan de binnenkant van de voordeur hebben we een schroef. Hieraan zit ook een stuk touw welke we vastmaken aan de lus van de krans. Je kunt daarna de krans aan de buitenkant hangen. Dat ziet er dan supermooi uit en de rest heb je aan de binnenkant weggewerkt. Kijk maar naar de foto hierboven.

Op deze manier kunnen de batterijen niet nat worden en kun je de verlichting aan de binnenkant aan- en uitzetten.

Wat brandt hij mooi hè? Hij is misschien niet perfect, maar wel prachtig minimalistisch, op en top Kerst door de felle lampjes en het staat zo gezellig.

Ik heb zelf gekozen voor een grote ring aan de voordeur, anders vond ik het persoonlijk wat “iel” aan de deur. Nu valt deze minimalistische kerstkrans lekker op 😉

Wat vind je van deze kerstkrans? Laat het me weten in de comments hieronder.

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *