Home + Winactie | Handige hulpmiddelen om je kind zindelijk te laten worden

Winactie | Handige hulpmiddelen om je kind zindelijk te laten worden

Na heel wat jaren beginnen we er binnenkort weer aan: een kind zindelijk maken. Eerlijk gezegd vond ik dat destijds best lastig. Je moet doorzetten en consequent zijn en dat vond ik met een dagje uit bijvoorbeeld weleens moeilijk. Dan pakte ik toch liever weer die luier. Ik heb het ons destijds behoorlijk lastig gemaakt en die fout wil ik niet nog een keer maken. Ik schrijf eigenlijk nooit over het zindelijk maken van de kinderen, maar ik kan natuurlijk wel handige hulpmiddelen met jullie delen zoals deze handige van Rodger. Ook mag ik een handig trilhorloge verloten waar je kind heel veel baat bij kan hebben.

Hoe werkt een plaswekkertraining

Ik denk dat bijna alle ouders dit wel herkennen: je moet er ’s nachts uit omdat je kind een ongelukje heeft gehad. Soms betekent dat dat je midden in de nacht een heel bed moet verschonen. Dat kan een keer gebeuren, maar het wordt pas echt vervelend voor jullie allemaal als dit iedere nacht of een aantal keren in de week gebeurd. Omdat te voorkomen zijn er hulpmiddelen zoals een plaswekker.

Misschien heb je nog niet ieder gehoord van een plaswekker en plaswekkertraining. Ik kende het van naam, maar wist niet wat het inhield tot ik aan de slag ging met dit artikel. Het komt hierop neer:

Voor een plaswekkertraining heb je een plaswekker en sensorbroekjes nodig. Bij de plaswekker zit een zender die je door middel van een drukknoopje aan het broekje kunt bevestigen. Als een kind in bed dreigt te plassen zal de zender bijvoorbeeld wat urinedruppels opmerken. De zender verstuurt vervolgens een signaal naar de wekker die daarna afgaat. Je kunt zelf een alarmgeluid kiezen en aangeven op welk niveau je het volume wilt instellen. Je kind wordt wakker en kan naar het toilet. Er is zelfs nog een tweede zender die je bij jullie op de slaapkamer kunt leggen zodat één van jullie tegelijkertijd met je kind wakker wordt en je je kind kunt begeleiden.

Wist je dat de Rodger bedplasproducten ook worden verzekerd door de meeste zorgverzekeraars? Op de website vind je daar meer informatie over.

Motiveren via de Rodger app

Met deze hulpmiddelen alleen zijn jullie er nog niet. Ik noemde het in de intro al even, je moet wel echt doorzetten en consequent blijven. Alleen dan zal je resultaat zien en zal het snel beter gaan. Doorzettingsvermogen is zeker nodig als je je kind zindelijk wilt maken. De hulpmiddelen zijn niet voor niets middelen die je helpen het doel te bereiken.

Om je kind te helpen motiveren is er ook de Rodger App. Deze app kun je zien als begeleiding bij de plaswekkertraining.

Deze app is gratis en wat er leuk aan is, is dat je hiermee je kind kunt belonen door middel van badges. Aan die badges koppel je vervolgens een beloning zoals een ijsje eten bij die lekkere ijssalon. Dit helpt je kind motiveren de training door te zetten. Daarnaast is de app praktisch, want door iedere ochtend de voortgang in te vullen, houd je bij hoe het met je kind gaat en zul je snel merken dat je een stijgende lijn ziet. Ook dat motiveert!

Trilhorloges

De plaswekkertraining is een hulpmiddel voor thuis, maar misschien heeft je kind op school ook wel wat ondersteuning nodig. Daar zie je vaak dat kinderen vergeten om te plassen. Dat kan heel eenvoudig worden verholpen door middel van een trilhorloge. Met dit trilhorloge stel je geluidloze herinneringen op vaste tijden in. Zo weet je kind dat het tijd is om te plassen. Een handig en cool horloge met een extra, discrete functie ?

 

Tip: het alarm kan ook gebruikt worden om je kind te herinneren aan het innemen van medicijnen.

Winactie: ik mag zo’n cool trilhorloge verloten!

Ben je enthousiast geworden over deze hulpmiddelen? Ik hoop het! Ik mag in ieder geval van Rodger een trilhorloge verloten! Dan kun je het zelf eens uitproberen, handig voor het nieuwe schooljaar.

Wat je daarvoor moet doen? Het is heel eenvoudig: laat hieronder een reactie achter in de comments. De winnaar krijgt volgende week een persoonlijk bericht per mail dus doe mee met een goed mailadres dat je regelmatig checkt.

Doe je mee? Laat het me dan weten in de comments hieronder.

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

21 Reacties

 1. Roos
  5 augustus 2020 / 06:04

  Dag Marisca,

  Ik zou voor mijn zoon van bijna 8 graag meedoen met de winactie voor een trilhorloge.
  Hij is zowel overdag als in de nacht niet goed zindelijk. Dit heeft te maken met prikkelverwerkingsproblemen.

  Hij is hiervoor in behandeling bij een team in het ziekenhuis dat hierin is gespecialiseerd. Nu hebben we net een paar weken met een beloningssysteem gewerkt. Hieruit blijkt dat het vooral goed gaat als hij door anderen eraan wordt herinnerd dat hij moet plassen.

  Een trilhorloge zou voor ons heel handig zijn omdat wij hem er niet steeds op hoeven te wijzen dat hij moet plassen. Omdat wij wij er niet altijd bij zijn namelijk. Het plasprobleem heeft behoorlijk wat invloed op zijn zelfvertrouwen en zelfstandigheid. Het zou heel fijn zijn als we iets vinden wat hem voor een langere tijd helpt, zoals het trilhorloge.

 2. Sandra Timmermans
  5 augustus 2020 / 07:08

  Hierbij alle twee jongens gelukkig nooit nachtelijke ongelukjes. Oké ze waren rond 3,5 jaar zindelijk maar wel alle 2 binnen drie weken na overdag ook de nacht. En had toen al 3 weken s morgens droge luier maar durfte het zelf niet aan toen

 3. Mayke
  5 augustus 2020 / 07:30

  Wat zou dat een mooie oplossing zijn voor onze zoon. Bijna 5, lichte verstandelijke beperking (wij zeggen iets uitgebreidere gebruiksaanwijzing) en druk aan het oefenen met zindelijk worden. Deze gadget zou een mooi hulpmiddel zijn voor hem! #duimendatwewinnen

 4. Larissa
  5 augustus 2020 / 07:41

  Dat lijkt me geweldig! Ze is zo goed als zindelijk thuis, op school gaat het fout ze vergeet te gaan plassen, of als ze bij de oppas is , of eigenlijk alles buiten huis… en ze wil echt geen luier meer aan… dit zou dus perfect zijn

  We gaan duimen!

 5. Petra
  5 augustus 2020 / 07:46

  Oh dot zou handig zijn Marisca, misschien vind ons zoontje het dan interessant worden om de wc te gaan gebruiken! Ga heel hard duimen!!
  =!Leuke actie trouwens!=

 6. daphne van doremalen
  5 augustus 2020 / 07:52

  Dit zal echt super zijn. Mijn dochter vergeet vaak door der spel en te druk bezig dat ze moet plasen. Hior je ineens nee plasje weg gaan, je moet stoppen. En dan is het te laat. Dus dit zal perfect zijn voor haar. ?
  Ik ga ook eens kijken voor een plaswekker. Luier aan droog, geen luier aan in bed plassen.

 7. Cindy Harteman
  5 augustus 2020 / 08:28

  Ohhh dat zou top zijn zo’n horloge voor onze Jip! Die is nu ruim 2.5 jaar (net als Floris van okt ’17) en met het warme weer doen wij buiten ook zindelijkheids training. Dit zou ons er goed bij helpen? aangezien het nu nog niet zo goed gaat!

 8. Bianca Hegeman
  5 augustus 2020 / 08:37

  Maak graag kans voor onze zoon van 4 jaar . Ivm vertraagde prikkel verwerking is plas aanvoelen heel moeilijk voor hem. Hij draagt daarom nog vollop luiers .

  Op medisch dagverblijf druk met zindelijks training maar hij heeft veel ongelukjes en thuis is het nog lastiger .

  Extra hulp zou super zijn

 9. Marina
  5 augustus 2020 / 08:53

  Heel graag voor mijn zoontje. Hij mag nu af en toe alleen buiten spelen met zijn vriendjes ! Dus erg handig deze functie zodat die weet wanneer die terug na huis moet ?

 10. Melissa
  5 augustus 2020 / 09:00

  Heel graagg voor mijn zoontje van 7!!

 11. Tamara
  5 augustus 2020 / 09:30

  Wat een coole oplossing! Ik doe mee voor onze jongste die helaas alweer opziet tegen school

 12. Marian B
  5 augustus 2020 / 09:56

  Mijn dochtertje is overdag zindelijk, dit lijkt mij een mooi hulpmiddel voor als ze straks naar school gaat zodat ze plassen niet vergeet. Ik ben erg benieuwd!

 13. Marieke
  5 augustus 2020 / 18:23

  Jaaa ik doe graag mee voor onze dochter, dit lijkt mij het proberen zeker weten waard

 14. Suzanne
  5 augustus 2020 / 21:31

  Hoi Marissa,

  Graag zou ik kans maken op het Rodger trilhorloge. Mijn dochter van 7 heeft in haar leven welgeteld 2 droge nachten gehad.. Je voelt m aankomen; dit horloge zou haar redding kunnen zijn (en die van ons hopelijk!). Haar zusje van 4 is droog s nachts en zij vindt het vreselijk dat het haar niet lukt. Uiteraard al van alles geprobeerd, maar we willen haar ook niet teveel blootstellen aan faalervaringen, waar ze nóg onzekerder van wordt. (Dit is namelijk al het geval geweest waar ze zelfs boos werd op ons, omdat wij onze beloftes van laten plassen ed niet nagekomen zouden zijn)
  Mijn hoop is op dit horloge (waar ik het bestaan nog niet vanaf wist!) gevestigd en zou zo leuk zijn als we deze kunnen winnen en dat mijn dochter hierdoor droog zou gaan worden!! Win-Win!

 15. Marianne
  6 augustus 2020 / 07:57

  Hopelijk is dit dé uitvinding voor onze dochter van bijna 7.

  Nog nooit van het bestaan gehoord maar na een hele reeks ‘probeersels’ van onder andere het ziekenhuis zou dit wellicht een mooie oplossing zijn.

  We duimen?

 16. Joyce
  8 augustus 2020 / 10:14

  Ahh super leuk!! Wij gaan binnenkort ook beginnen met zindelijkheid bij mijn zoontje. Ik zou het horloge daarom graag willen uitproberen!
  Jullie ook succes!

 17. wilmsen anita
  9 augustus 2020 / 07:57

  Ik doe graag mee voor mijn kleindochter

 18. A.
  9 augustus 2020 / 13:06

  Wouw stuur maar gauw 😉

 19. Anneliese de Waal
  9 augustus 2020 / 14:30

  Ik doe erg graag mee voor mijn dochter van 6 jaar oud, zou echt ideaal voor haar zijn. Waag graag een kans voor haar.
  Groetjes Anneliese

 20. Anita H.
  10 augustus 2020 / 12:03

  Ik doe graag mee voor het zoontje van een goede vriendin.

 21. Simone
  23 augustus 2020 / 11:00

  Wauw! Dit zou geweldig zijn voor Mijn nichtje Lize van bijna 3, ze vind zindelijk worden echt heel lastig, en heeft hierin gewoon structuur nodig daar zou dit horloge echt bij helpen.