Home + Wij kopen steeds vaker vrije tijd

Wij kopen steeds vaker vrije tijd

Welke ouder heeft het niet druk? We hebben het steeds drukker en moeten steeds meer. Daar zijn we natuurlijk helemaal zelf bij, dus misschien moet ik wel zeggen ‘we willen steeds meer’. Toch is dat gevoel van moeten wel sterk aanwezig. Niet alleen bij vrouwen, maar ook bij mannen. Onze agenda’s zitten overvol en nu de economie weer lekker gaat, kopen we steeds vaker vrije tijd. Wij doen dat zelf ook steeds vaker.

Wat bedoelen we met vrije tijd kopen?

We zien steeds vaker dat het allemaal draait om de balans. Werk en privé moeten met elkaar in evenwicht zijn. Dus terwijl we zoveel mogelijk ballen in de lucht proberen te houden willen we tegelijkertijd zoveel mogelijk genieten van het leven omdat we ons steeds meer beseffen dat het leven zo kort is. Het is dus heel dubbel en daar worstelen veel ouders blijkbaar mee. Althans, ik wel.

Zo wil ik presteren op mijn werk en daar echt wat bereiken. Tegelijkertijd heb ik hier ook een kleintje van 1 waar ik zoveel mogelijk van mee wil maken en een jongetje van 8 waarbij ik bijvoorbeeld zo vaak mogelijk wil helpen op school. Over nog eens 8 jaar heeft ‘ie mij namelijk nog amper nodig. Nu is het toch al lastig om te helpen op school als er zo’n leeftijdsverschil tussen zit, want ik heb dan weer oppas nodig voor Floris, maar als het lukt is dat heel fijn. Met dank aan opa en oma, want wat zouden we zijn zonder hen? En omdat opa en oma al zoveel voor ons doen vragen we hen absoluut niet om nog eens een keer op te passen zodat wij samen weg kunnen of omdat we toe zijn aan vrije tijd. En wij schoppen elkaar de deur niet uit met de kinderen zodat we heel even rust hebben. Zo werkt het wat ons betreft niet, maar wat werkt dan wel?

Vrije tijd kopen zit hem al in kleine dingen; de boodschappen thuis laten bezorgen, online de decembercadeaus bestellen in plaats van de stad in gaan, een oppas vragen, hulp in de huishouding aannemen etc. Ik bedoel met vrije tijd kopen dat je het zo regelt dat je het jezelf makkelijk maakt en daardoor meer tijd over houdt voor de leuke dingen.

En dat is precies wat we steeds vaker doen!

Hoe kopen wij vrije tijd?

Wij doen voornamelijk twee kleine dingen en willen dat volgend jaar misschien uitbreiden omdat Patricks ouderschapsverlof er dan op zit;

 • We hebben het een periode wel gedaan, toen weer 1,5 jaar niet, maar inmiddels zijn we toch weer overstag en bestellen we onze boodschappen weer online. Het scheelt weer ruim een uur en we kunnen het laten bezorgen wanneer we willen. Ideaal!
 • Het andere ontstond bij toeval. Een paar weken gelezen appte ons nichtje Maud of ze kon helpen bij het uitstippelen van de route voor Milans spionnen feestje. Graag! Dit was op een woensdag en ze bleef gezellig de hele dag. ’s Middags moest Milan naar de musicalles en Maud bracht hem erheen. Milan vond het geweldig en Maud vond het ook erg leuk. Mij scheelde het veel tijd en ik kon nog wat extra’s doen voor Mamablogger terwijl Floris lekker speelde. De week erop kwam Maud weer en inmiddels is dat al een paar weken zo. Zo lang zij het leuk vindt, zijn wij er heel blij mee. Ze is echt een goede hulp.
 • Vanaf maart gaat Patrick weer fulltime werken omdat zijn ouderschapsverlof er dan op zit. Ik ga waarschijnlijk iets minder werken, maar niet teveel minder. Dat wil ik echt niet meer. Dat betekent dat we andere dingen misschien uit handen moeten gaan geven zoals de grote, huishoudelijke dingen. We overwegen daarom een huishoudelijk hulp voor één keer in de twee weken. Die doet dan de grote dingen zoals de ramen, de badkamer, de keukenkastjes etc. en wij hoeven het dan alleen bij te houden.

Dit is een beetje hoe het hier nu loopt. We werken heel hard en in de weekenden willen we dan zoveel mogelijk genieten met zijn viertjes.

Kopen jullie ook vrije tijd? Zo ja, hoe doen jullie dat dan? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

 1. Rebecca
  7 november 2018 / 11:40

  Wij bestellen een keer per maand eten ???
  Niet koken, ook weleens prettig.

  • 7 november 2018 / 18:30

   Heerlijk! Doen wij ook regelmatig hoor en we houden van lunchen op de zaterdag 😉

 2. Ad
  7 november 2018 / 18:05

  Moeder van Floris (17) en milan (10) ?
  Je bent vast aan een vrijedag toe

  • 7 november 2018 / 18:29

   Haha nee hoor, er staat een ‘ voor en dan staat het voor het jaartal. Zo hoef ik niet ieder jaar de leeftijden te veranderen 😉