Home + Geld & Budget | Ons spaardoel voor de komende 1,5 jaar!

Geld & Budget | Ons spaardoel voor de komende 1,5 jaar!

Op nieuwjaarsdag schreven we onze wensen op voor de komende periode. Wat willen we graag aanschaffen, wat hebben we echt nodig en wat kost het allemaal? Nou, een hoop en daar werd ik heel zenuwachtig van. We kunnen dat wel van de spaarrekening halen, maar ik wil dat weer zo snel mogelijk aangevuld hebben. En dat niet alleen, we willen er het liefst nog wat meer bij om bij ons nieuwe huis te leggen. We besloten daarom een spaardoel te formuleren voor de komende 1,5 jaar en om een stok achter de deur te hebben, ga ik jullie iedere eerste van de maand een update geven.

Ons spaardoel

Oké, laat ik het maar zeggen: binnen 1,5 jaar willen we €10.000 hebben gespaard. Ik vind het heel spannend om te delen, maar zoals ik al zei hebben we een stok achter de deur nodig. Ik wil namelijk heel graag dat dit lukt en het liefst natuurlijk meer. Niet om daar heel spannende dingen mee te doen, maar puur om bij een nieuw huis te leggen. Het lijkt niet veel, want een nieuwe keuken en het is weer op, maar we willen zoveel mogelijk eigen geld, bovenop de overwaarde van de verkoop van onze woning, inbrengen in een nieuwe hypotheek.

Eens snelle rekensom leert ons dat we, als we ons spaardoel willen halen, iedere maand €556,- moeten sparen. En dat gedurende 1,5 jaar. €10.000 in anderhalf jaar lijkt op de één of andere manier best realistisch. Althans, in mijn hoofd moet het kunnen. €556,- per maand is wel een hoop geld, dat is gewoon een maand boodschappen en luiers!

Alles weer onder de loep nemen

We hebben daarom alwéér onze financiën onder de loep genomen. Niet zo gek om dat te doen, want we hebben ons huis verkocht en daardoor andere maandlasten. Er heeft dus een verschuiving plaats gevonden. Onderaan de streep moet het ons lukken, maar in de praktijk ligt dat vaak anders, omdat we ook wel erg genieten van het leven. We gaan graag lunchen (als het weer mag), vinden het heerlijk om ergens wat te drinken (en een bittergarnituur te bestellen), ik bestel regelmatig het één en ander etc. We zijn verwend, dat is zo, maar nu hebben we een duidelijk doel voor ogen: ons droomhuis!

Vanaf 1 februari deel ik iedere eerste van de maand een update. Hierin vertel ik wat we die maand hebben gespaard. Dat is behoorlijk open en dat realiseer ik mij zeker, maar het motiveert mij én ik hoop dat het jullie inspireert. Ook al is €10.000 niet haalbaar, alle beetjes helpen en een buffer is heel erg fijn, het geeft lucht en dat gun ik echt iedereen. Zeker in een onzekere tijd als deze.

Ik hoop dat jullie ons spaaravontuur willen volgen en zelf ook een uitdaging aangaan. Laten we er gewoon voor gaan! Heb jij een spaardoel voor dit jaar? Zo ja, waarvoor?

liefs

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 Reacties

 1. Caro
  9 januari 2021 / 09:17

  We hebben een beetje spaardoel ons nieuwe huis. Standaard buffer is 10.000 euro op de rekening te hebben en te houden anders wordt ik gestrest. Gelukkig staat er meer op. Ik hou al jaren een exel sheet bij met alle inkomsten en uitgaven per maand en de verwachte inkomsten (sparen, vakantiegeld, bonus etc) en uitgaven voor een jaar. Op inkomsten en uitgaven per maand is onder aan de streep de verdeel sleutel 70% spaar, 30% vakantie sparen. Krijgen we ander salaris of zaken worden duurder past alles zich aan. Het spaarbedrag wordt aan het begin van de maand automatisch overgeboekt naar de spaarrekeningen.

 2. Christine
  9 januari 2021 / 09:41

  Wat goed Marisca, ik doe gewoon lekker met je mee en deel de eerste van de maand ook met jou wat we gespaard hebben, goede stok achter de deur! Afgelopen jaar hebben we steeds maandelijks 625 euro overgemaakt naar de spaarrekening en daar aan het eind van het jaar een aflossing mee gedaan op de hypotheek, dit jaar gaan we elke maand gelijk 500 euro aflossen op de hypotheek nadat de salarissen zijn gestort, oppotten tot het eind van het jaar tegen nagenoeg 0%rente voelt een beetje nutteloos.. maar ineens elke maand 625 afschrijven naar de hypotheek is dan weer minder verstandig in onze ogen, want dat geld is dan ook definitief weg. Dus hopen we elke maand ten minste 125 op de spaarrekening te kunnen zetten, het wordt een uitdaging om dat elke maand natuurlijk wat meer te laten zijn dan het voornemen, maar dat gaat vast lukken, sowieso in deze tijd.. weet je ook al op welke posten je wilt besparen? In deze lockdown zal het sparen allicht harder gaan dan als we straks weer terrasjes kunnen pakken, maar dan moet je maar zo denken: dan spaar je nu vast extra hard voor straks als er weer eindelijk buiten de deur genoten mag worden 😊

 3. Elly
  9 januari 2021 / 09:46

  Niet een doel voor een bepaald bedrag, maar moet van mezelf sowieso maandelijks sparen, ook met een wat minder ruim budget. En ik doe ik heb me voorgenomen om minder goedkope kleding te kopen, omdat het maar in de aanbieding is. Koop ik liever 1 mooie duurdere trui waar ik super blij van wordt en lang mee kan doen, dan 2 goedkope die het dan soms net niet zijn. En dus minder “prut” kopen. Heb het idee dat je dan soms nog meer uitgeeft.

 4. MarjonS
  9 januari 2021 / 10:07

  Zeker leuk om te volgen!
  Wij hebben ook een spaardoel.
  Onze bruiloft helaas verzet naar 2022 omdat we dit jaar nog niet haalbaar vinden met Corona. Hier is al voor gespaard maar ons doel is toch nog eens €150,00 per maand extra te sparen de komende 14 maanden (22-04-22)
  En we willen beneden in huis iets aanpassen met een verwarming en stalen deur. Ook hiervoor gaan we sparen.

  Zoals jij zegt, willen wij ook niet meteen de spaarrekening legen, maar graag aanvullen.

  Succes met jullie spaarboekje!! Ik denk dat het mij niet lukt ruim €500,00 p/m te sparen. Ik koop nog te veel online haha

 5. Albertine
  10 januari 2021 / 16:06

  Dank voor je openhartigheid! €500,- per maand sparen lukt ons echt niet. We sparen wel maandelijks geld voor onze kinderen (hebben eigen spaarrekening).

  Voor onze hypotheek en kinderopvang betalen we (bewust) te veel per maand. Dus jaarlijkse krijgen wij nog geld terug, dat gaat dan direct naar de spaarrekening.