Home + Wie nodig je uit voor het kinderfeestje?

Wie nodig je uit voor het kinderfeestje?

Tja, daar sta je dan op het schoolplein met je uitnodigingen. Op veel scholen mag je de uitnodigingen voor een kinderfeestje niet meer in de klas uitdelen. Ik vind het volkomen logisch, want hoe sneu is het om de teleurgestelde gezichtjes te zien van kinderen die geen uitnodiging krijgen? Voor veel ouders, ook voor ons, is het heel lastig. Hoeveel kinderen nodig je uit en wie dan? En in hoeverre stuur je daar als ouder op aan? Of stuur je daar helemaal niet op aan?

Milan mocht 6 kinderen uitnodigen en hij maakte er bijna een hele studie van. Uiteindelijk was hij eruit; 3 meiden en 3 jongens, want dat was wel eerlijk zei hij. Ik vond het super schattig, maar vroeg mij stiekem wel af voor wie hij het nu deed. Voor hen of voor zichzelf? Toen ik hoorde wie hij wilde uitnodigen wist ik zeker dat hij ze er echt heel graag bij wilde hebben. Hij speelt veel met deze kinderen en het klikt heel goed met hen. Het was een leuk clubje en ze waren inderdaad prima in balans.

Uitnodigen en terug uitnodigen?

We hebben Milan niet heel erg gestuurd in de uitnodigingen, we waren het wel met hem eens. Toch zijn er natuurlijk wel meer kinderen waar het mee klikt en dan moet je uiteindelijk toch een keuze maken. En die keuze baseer je misschien wel op het feit of jouw kind is uitgenodigd door de andere kinderen. Wij houden daar wel rekening mee, maar dat gebeurt niet altijd. Op de één of andere manier maakt mij dit dan onzeker, want houden wij nu niet teveel rekening met een ander? En ander doet het immers ook niet bij Milan. En dan maakt het niet uit of de uitnodigingen  op het schoolplein worden uitgedeeld in plaats van in de klas, kinderen zijn niet gek. Die zien het daar ook echt wel.

En ook dan zijn ze teleurgesteld. Spelen ze vaak met dat andere kindje, komt het kindje ook regelmatig spelen, maar dan krijg je geen uitnodiging.

Wat vinden jullie daarvan als ouder? Houd je daar rekening mee of juist niet? Laat je je kind dan gewoon namen noemen of kijk je er zelf ook naar? Ik ben heel erg benieuwd. Laat het mij vooral weten in de comments hieronder.

Liefs, Marisca

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. 16 januari 2017 / 13:15

  Bij ons mag je idd ook geen uitnodigingen in de klas en bij school uitdelen. De kindjes brengen ze rond.
  Onze dame wordt binnenkort 6 dus ook een feestje. Ze noemt steeds dezelfde namen op die ze graag wilt uitnodigen. En net zoals bij jouw zoontje, zijn dat de kinderen waar ze ook het meeste mee speelt.

  En ook ik houd wel rekening met “waar is zij ook op het feestje geweest?” Maar of dat echt nodig is, ik weet het niet. Ze had toevallig een feestje dit weekend van een meisje. Zij had ook gewoon zelf gekozen en niet gekeken naar waar zij is geweest, maar zelf wil ik ouders ook niet “kwetsen” ofzo….

  • 21 januari 2017 / 22:27

   Dat laatste herken ik ook heel erg, je wilt ouders ook niet kwetsen of te kort doen. Ik zou mij naar voelen als de kinderen wel met- en bij elkaar spelen, maar je diegene dan niet uitnodigt.