Home + Wanneer verstuur je de uitnodiging voor een kinderfeestje?

Wanneer verstuur je de uitnodiging voor een kinderfeestje?

Als ouder zijnde ben je al veel eerder bezig met de verjaardag van je kind dan de rest van je familie en vrienden. Is niet zo gek natuurlijk, want er moet een kinderfeestje worden gereserveerd, er moet traktatie inspiratie worden opgedaan etc. Eigenlijk is zo’n kinderverjaardag best een organisatie en als je dan alles hebt geregeld besef je je dat je nog één ding moet doen: de uitnodigingen!

Zodra je kind naar school gaat krijg je te maken met twee soorten uitnodigingen: één voor het kinderfeestje en één voor de verjaardag zelf waar je vrienden en familie voor uitnodigt. Ik mocht van Kaartje2go de uitnodigingen voor Milans verjaardag laten maken. Er is ontzettend veel keuze en meteen ontstond er een discussie tussen Patrick en mij, want we wilden allebei een andere kaart 😉 Uiteindelijk hebben we geen van beiden gekozen, maar een heel andere die we allebei mooi vonden.

Wat zet je op een uitnodiging?

Ik zei al dat je te maken krijgt met twee soorten uitnodigingen en op allebei de kaarten zet je wel iets anders. Op de uitnodiging voor een kinderfeestje zet je bijvoorbeeld:

 • Datum (eventueel ook de dag)
 • Een begin- en eindtijd
 • Of een kind wordt thuisgebracht of opgehaald moet worden
 • Wat jullie gaan doen
 • Jullie telefoonnummer(s)
 • Jullie adres (als de kinderen opgehaald moeten worden)

Op de uitnodiging voor een kinderverjaardag zet je het volgende:

 • De datum
 • Een begintijd (handig, want je wilt ook de taart aansnijden als er zoveel mogelijk mensen zijn)
 • Eindtijd als je dat wilt
 • Kunnen mensen mee blijven eten? Dan is het handig dat ook te vermelden
 • Optioneel adres of telefoonnummer. Het ligt er een beetje aan wie je allemaal uitnodigt.
 • Bij familie en vrienden kun je ook nog een link erin zetten naar een online verlanglijstje. Dit zie je steeds vaker en kan echt heel handig zijn!

En dit is de kaart geworden!

Maar wanneer verstuur/geef je die kaarten dan?

Deze kaarten voor Milans verjaardag zijn inmiddels de deur al uit. Dit vind ik toch wel belangrijk omdat Milan in het midden van de herfstvakantie jarig is en we het dus het weekend ervoor en erna  zouden kunnen vieren. Het is fijn voor anderen om ruim van tevoren te weten wanneer we het vieren. Ik kan mij ook voorstellen dat ze nog andere plannen hebben voor de herfstvakantie.

Wat betreft het uitdelen voor de kaartjes van een kinderfeestje vind ik het wat lastiger. Milan wil ze het liefst nu al uitdelen en vertelt aan iedereen dat ze er één krijgen. Ik vind vier weken van tevoren wel erg vroeg. Maar ja, ook dan zijn ouders al op de hoogte. Het is op een woensdag dus misschien moet er wat geregeld worden met zwemles of een andere sport. Dan is het fijn als je wat langer de tijd hebt. En dan hebben we ze maar uitgedeeld toch?

De andere kant is dat ik dan weer bang ben dat mensen het overdreven vinden of iets dergelijks. Wat vinden jullie? En wat vinden jullie van onze uitnodigingen? Laat het me weten in de comments hieronder!

Liefs, Marisca

 

 

 

 

mamablogger, samenwerking, samenwerken, disclaimer

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

 1. Sandra
  16 september 2016 / 06:56

  Wij brengen ze meestal in de kerstvakantie langs, hij is 20/1 jarig

 2. 16 september 2016 / 10:51

  Ik gaf ze meestal ook zo’n 2 weken van te voren, maar wij deelden ze niet uit op school. We brachten ze in het weekend rond.