Home + Werk | Wat zijn mijn sterke en zwakke punten?

Werk | Wat zijn mijn sterke en zwakke punten?

In de diaries zien jullie zo nu en dan mijn werk voorbij komen. Ik werk vier dagen per week als communicatieadviseur bij een zorgorganisatie. Hier werk ik inmiddels ruim 17 jaar. Eerst als activiteitenbegeleider en de laatste negen jaar op de afdeling Marketing & Communicatie. Eerst als medewerker digitale communicatie, toen als online communicatieadviseur en sinds begin dit jaar dus als communicatieadviseur. Mooie stappen, maar die kwamen niet vanzelf en ook na negen jaar zijn er nog genoeg onzekerheden en dingen waar ik niet zo sterk in ben. Daarom leek het mij een leuk idee om een klein inkijkje te geven in mijn werkende leven naast Mamablogger en mijn sterke en zwakke punten (op werkgebied) op een rij te zetten.

Sterke punten op het werk

Laten we positief beginnen, al is dat soms nog best moeilijk want we zijn vaak geneigd de minder goede punten te benadrukken.  Die kunnen we wel opsommen haha, maar ik heb besloten er van beiden evenveel te noemen.

Ik ken de organisatie heel goed. Daardoor weet ik veel, ken ik veel mensen en weet ik hoe de “lijnen lopen” 

Het is fijn dat ik mij heb kunnen ontwikkelen. Als dat niet het geval zou zijn weet ik niet of ik er 17 jaar had gebleven, maar gelukkig kon dat wel. Dat is het ook het voordeel van een grote organisatie. Ik ken in ieder geval heel veel mensen, ook op locatie en ken de geschiedenis. Daardoor weet ik hoe de lijnen lopen en kan ik vaak inschatten wat de reactie op iets zal zijn.

Gemakkelijk presenteren

Dit heb ik echt moeten leren, maar ik had jaren geleden niet kunnen denken dat het presenteren mij zo gemakkelijk af zou gaan. Ik ben een makkelijke prater en omdat ik er al lang werk ben ik op mijn gemak. Daarom draai ik nu mijn handen niet meer om voor een presentatie.

Ik wil blijven leren

Ook na zoveel jaar heb je de wijsheid niet in pacht. Ik weet nog lang niet alles en doe ook weleens iets waarvan ik achteraf denk “dat was niet zo handig”. Toch wil ik mijzelf blijven ontwikkelen en blijven leren en wil minimaal één training of cursus doen. Momenteel ben ik bezig met ‘duidelijk en zakelijk schrijven’.

Flexibel en loyaal

Ik durf tot slot wel te zeggen dat ik flexibel en loyaal ben. Loyaal aan de organisatie en flexibel in de zin dat ik altijd gebeld kan worden als er iets is. En moet ik een keer iets doen buiten werktijd? Geen probleem! Aan de andere kant is mijn werkgever ook flexibel waardoor je niet alleen maar geeft.

Zwakke punten op het werk

Eigenlijk klinkt dit best naar. Zullen we hier anders verbeter- of ontwikkelpunten van maken?

Verbeteren adviesvaardigheden

Vaak heb ik heel goed in mijn hoofd hoe ik de dingen aan zou pakken en waarom, maar dat overbrengen vind ik nog weleens lastig. Het komt dan lang niet altijd goed over. Daarom wil ik nog heel graag een training volgen wat betreft adviesvaardigheden.

Onzekerheid

Het lijkt misschien niet zo, maar ik ben niet altijd zeker van mijzelf. Dan voel ik mij dom en vraag ik mij echt af wat ik aan het doen ben. Een echte aanleiding is daar niet voor, maar dat zit hem echt in mijn eigen onzekerheid. Die zal denk ik nooit helemaal weggaan, ook niet als ik er meer dan 20 jaar zou werken.

Feedback persoonlijk nemen

Een van de dingen die voortvloeien uit die onzekerheid is dat ik feedback persoonlijk kan nemen. Ik wil alles graag in één keer goed doen. Het gekke is dat ik daar het ene moment helemaal geen last van heb en het volgende moment denk ik “zie je wel, ik kan het helemaal niet”. We kunnen het onszelf soms zo lastig maken…

Ik ben niet altijd even tactisch

Hier moet ik echt op letten vind ik zelf. Ik heb dit nooit teruggekregen, maar ik ben niet altijd even tactisch en kan in de mail dan wat bot overkomen terwijl ik dat niet zo bedoel.

Het zijn geen ernstige dingen, maar je kan het jezelf soms erg lastig maken op die manier. Welke dingen gaan bij jou op het werk goed en welke dingen vind je lastig en zie je als verbeterpunt? Klets mee in de comments hieronder of op de socials van Mamablogger.

liefs

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *