Home + Dit is waarom je regelmatig je abonnementen moet checken

Dit is waarom je regelmatig je abonnementen moet checken

Hoeveel abonnementen heb jij lopen? Als je daar het antwoord niet op weet, is het goed om ze eens allemaal na te gaan lopen. Pak je bankrekening erbij, en kijk welke abonnementen er worden afgeschreven. Grote kans dat het er meer zijn dan je dacht. Maar ook als je wel precies weet hoeveel abonnementen je hebt lopen, en waar, is het een slimme keuze om ze allemaal eens goed te bekijken. Wist je dat je op die manier vaak een leuk bedrag kan besparen?

Jouw gebruik kan zijn veranderd

Vrijwel ieder huishouden kent meerdere abonnementen. De bekendste, en meest gebruikte, zijn die voor internet, televisie en telefonie. Deze zijn in vrijwel ieder huis aanwezig, en worden ook echt beschouwd als iets waar je niet of nauwelijks zonder kan. Deze abonnementen samen kunnen aardig duur zijn, dus dan is het wel zo fijn als ze je ook precies bieden wat je nodig hebt of graag wilt.

Zeker wanneer het alweer een tijdje geleden is dat je deze abonnementen hebt afgesloten, is het goed om te kijken of ze eigenlijk nog steeds wel aansluiten bij je wensen en eisen. Misschien zit er bij je tv-abonnement wel een zenderpakket waar je inmiddels nooit meer naar kijkt. Of heb je een telefoonabonnement met heel veel belminuten, terwijl je tegenwoordig eigenlijk alleen nog maar appjes verstuurt. Door je abonnementen aan te passen aan je huidige gebruik, kun je soms geld besparen, maar weet je ook vooral zeker dat je betaalt voor iets dat je daadwerkelijk gebruikt. En dat is wel zo prettig, toch?

Misschien liggen de prijzen elders wel lager

Niet alleen jouw gebruik kan zijn veranderd, ook de abonnementen die op de markt zijn veranderen in hoog tempo. Een paar jaar geleden koos je misschien voor het beste aanbod voor de laagste prijs, maar is jouw abonnement nu eigenlijk nog steeds wel de beste keuze? Misschien ben je ergens anders voor precies dezelfde dienst veel goedkoper uit!

Regelmatig mobiele abonnementen vergelijken, vooral wanneer dat van jou bijna afloopt of al afgelopen is, is verstandig. De markt is aardig in beweging, en dus kan het zomaar zo zijn dat je bij een andere provider beter en goedkoper uit bent. Dat geldt ook voor televisie en internet. De beste internet provider voor jou kan ieder moment anders zijn. Zeker wanneer je vaste abonnementsperiode is verstreken, is het dus goed om regelmatig te checken of overstappen een goed idee is. Als je minimaal één keer per jaar al je abonnementen kritisch bekijkt, en onderzoekt of je nog steeds goed zit, doe je jezelf een groot plezier.

liefs

 

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Deel op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *