Home + Vrijstaand bad en losse douche inbouwen, hoe doe je dat?

Vrijstaand bad en losse douche inbouwen, hoe doe je dat?

Bij het inrichten van een nieuwe badkamer kun je veel kanten op. Zo kun je voor een douche kiezen, kun je voor een bad kiezen of kun je voor een combinatie van beide kiezen. Daarbij heb je ook nog keuze tussen vrijstaande varianten en ingebouwde varianten.

De keuze voor een losse douche is in ieder geval een logische keuze. Met een losse douche kun je namelijk veel meer kanten op. Dat is zeker het geval als je voor een fraaie inloopdouche kiest. Voor zo’n inloopdouche heb je in principe maar één douchewand nodig. 

Een andere optie is om voor een vrijstaand bad te kiezen. Met zo’n bad geniet je ook van de nodige voordelen, waaronder veel gemak en comfort. Het is immers heerlijk om languit in een vrijstaand bad te liggen. Je legt je hoofd lekker op de badrand, je komt tot rust en je geniet van het warme water. En lig je niet in het bad? Dan geniet je van de fraaie uitstraling. Een vrijstaand bad heeft namelijk een prachtige uitstraling.

Hoe kies je de beste douche uit?

Het is allereerst zaak om goed naar je badkamer te kijken. Voor welke indeling en inrichting ga je? Waar heb je ruimte voor de douche vrijgehouden? En om hoeveel ruimte gaat dit precies? Als je niet al te veel ruimte hebt, kies je wellicht het beste voor een compacte douchecabine. Door hierbij voor een glazen deur te kiezen, laat je de douche iets groter ogen.

Heb je iets meer ruimte in je badkamer? Kijk dan eens naar een inloopdouche. Deze douche is in de afgelopen jaren erg populair geworden en dat is uiteraard niet zonder reden. Nee, de inloopdouches zijn ruim, zien er tof uit en bieden het nodige comfort. Dat is zeker het geval als je ook nog een regendouchekop ophangt.

Hoe kies je het beste vrijstaande bad uit?

Gaat je voorkeur uit naar een vrijstaand bad? Dat kunnen wij ons maar al te goed voorstellen. Ons advies is om hierbij goed naar de ruimte in je badkamer te kijken. Hoeveel ruimte heb je precies voor het vrijstaande bad? Het is namelijk zeer wenselijk dat je rondom het bad enige ruimte houdt.

Ook moet je heel goed naar het design en de kleur van het bad kijken. Zodra je de badkamer binnenstapt, valt het vrijstaande bad namelijk direct op. 

Tot slot moet je goed naar de kraan kijken. Ga je voor een kraan die aan het vrijstaande bad vastzit? Of kies je voor een losse kraan? Een losse kraan plaats je als het ware op de vloer, waardoor de uitstraling van het bad nóg fraaier wordt. Op het gebied van een vrijstaand bad heb je in ieder geval meer dan voldoende mogelijkheden.

liefs

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *