Home + Werk en privé scheiden als blogger

Werk en privé scheiden als blogger

Ik heb lang nagedacht over deze blog, want hoe kan ik dit nu goed uitleggen? Met mijn werk ben ik namelijk heel erg goed in het scheiden van werk en privé. Voor mijn werk zit ik ’s avonds laat niet achter de laptop, alleen als het echt noodzakelijk is. Dat is geen gebrek aan motivatie, ik denk juist integendeel, want het zorgt ervoor dat het mij niet teveel wordt en ik er plezier in blijf houden. Met bloggen ligt dat allemaal toch een tikje anders…

Om te beginnen werk ik voor mijn blog thuis. Sterker nog, ik heb geen apart kamertje als kantoor ingericht, maar heb een antiek bureautje opgeknapt en deze staat in de woonkamer. Dit is overigens ook bewust gedaan hoor, want ik zou er niet aan moeten denken om alleen maar boven aan de blog te werken. Milan ziet mij dus regelmatig typen en ’s morgens mijn blog delen op social media zoals je in mijn infographic al kon zien. Hij weet inmiddels niet meer beter.

De uitstapjes en leuke dingen die we meemaken als blogger

Maar het gaat natuurlijk verder dan alleen maar een stukje typen en deze delen op social media. Mamablogger groeit en daarmee ook de aanbiedingen voor leuke dingen die we meemaken. Vooral de leuke uitstapjes zijn natuurlijk fantastisch. We zijn dan toch met elkaar weg voor de blog. Ik sta er foto’s te maken voor de blog. En wat dacht je van vloggen? En dat “moet” dan thuis allemaal weer verwerkt worden in een leuke post. Kortom, het is best een hoop werk en dat doe je thuis. Ik denk dat het haast onmogelijk is om dat te scheiden. Het zit zo verweven in ons leven inmiddels, dat ik zelfs denk dat het bijna afkicken wordt als het er op een dag niet meer is.

De zomervakantie

Zoals ik eerder al zei in de blog over een zomerrooster komt er bij Mamablogger juist geen zomerrooster. Ik zal juist doorgaan met iedere dag een blog posten en met regelmaat komen er zelfs meer online. Milan is thuis, maar dat hoeft de leuke dingen zeker niet in de weg te staan. Terwijl ik dit typ is het 22.39 uur en ligt Milan lekker op bed. Net als Patrick trouwens die er morgen erg vroeg  uit moet voor zijn werk. Zij merken er dus helemaal niets van, maar ik wel. Ik heb namelijk heel veel inspiratie en denk dat ik nog wel even doorga. En dat voelt helemaal niet als werk! Dit zou ik dus helemaal niet willen scheiden.

En jij? Kan jij werk en privé scheiden (of je nu wel of geen blogger bent) of check je ’s avonds toch nog je werkmail? En hoe vind je dat? Laat het me weten in de comments hieronder.

liefs-marisca-mamablogger-mama blogger-

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. 20 juli 2016 / 06:11

    Ik kan het ook goed gescheiden houden en ben maar heel af en toe aan het bloggen als de jongens thuis zijn. Nu emt de zomervakantie in aantocht ga ik juist wel een zomerrooster doen.

  2. 20 juli 2016 / 06:25

    Werk en privé houd ik al 8 jaar niet meer gescheiden. 8 jaar geleden startte ik mijn eigen bedrijf, ik werk vanuit huis en het runnen van een bedrijf is een 24/7 baan. Bloggen doe ik ook vanuit huis en dan met name ’s avonds in de woonkamer. Maar omdat bloggen mijn hobby is, vind ik dat ik het zeker niet gescheiden hoef te houden van privé.