Home + Back to school budget | DIY agenda en sleutelhangers met strijkkralen!

Back to school budget | DIY agenda en sleutelhangers met strijkkralen!

Ik weet het, de mussen vallen dood van het dak en terwijl je dit leest lig je misschien net te genieten op een strandbedje op jouw vakantiebestemming. Werk, school en alle andere dagelijkse beslommeringen lijken nog heel ver weg en dat zijn ze ook. Toch gaat die dag weer komen en dan kun je die beter maar zo vrolijk mogelijk beginnen toch? Daarbij is dit echt heel leuk om te doen deze vakantie, waar je ook bent.

Ik vroeg een week of twee geleden aan Milan wat hij met zijn verjaardag wilde trakteren in de klas. Dan kon ik alvast gaan kijken en misschien in deze vakantie al wat maken. Hij wilde uiteraard “iets” met LEGO® en dan het liefste Ninjago. En dus struinde ik Pinterest af naar leuke en originele ideeën die niet moeilijk waren waarvoor ik ook niet teveel geld kwijt was. Uiteindelijk besloot ik iets te maken met strijkkralen (weer helemaal hip en happening) en dat vonden we zo leuk dat we ook op zoek gingen naar andere patroontjes. Je kunt namelijk heel simpel de gaafste dingen maken van strijkkralen!

De Ninjago traktatie volgt binnenkort, maar voor nu even al het andere leuks dat je in deze vakantie kunt maken!

DIY agenda met strijkkralen

Wat je zowel bij Action als bij HEMA ziet zijn de kraft agenda’s die je zelf dus kunt beplakken etc. Ik maakte ze eerder al voor de juffen, maar hoe cool is het om er iets op te maken van strijkkralen? Ik maakte fruit, een old school ‘Gameboy’ en een flamingo. Verder kocht ik bij Action 4 elastieken van 1,5 meter per stuk (pakje kost nog geen euro) en maakte daar een nieuw elastiek omheen. Deze elastieken zijn trouwens ook leuk als arm- en hoofdbandjes. Je plakt erop wat je erop wilt hebben en klaar ben je. Gaaf toch?!

Sleutel- en tassenhangers

Is je zoon of dochter na de vakantie ook toe aan een nieuwe fiets? Of vind je ze zelf ook leuk voor aan je auto- of fietssleutel? In ieder geval heeft iedereen een sleutelhanger nodig. En voor de meiden zijn ze ook erg leuk als tassenhanger. Ik haalde sleutelringetjes bij de hobbywinkel voor €0,20 per stuk, maar een schoenmaker heeft ze vaak ook wel.

De patroontjes

Ik heb er geen patroontjes van met vierkante blokjes, maar als je goed naar onderstaande foto’s kijkt kun je ze zelf ook makkelijk namaken! En kijk ook even naar de lippenstift voor de beauty addicts! De strijkkralen kun je overal kopen. Bij de Action bijvoorbeeld in grote potten. Je moet dan alleen wel de kleuren uitzoeken. Ik kocht deze kralen van Hama bij Intertoys en Bart Smit voor €2 per zakje van 1000 kralen. Daar kun je heel wat van maken!

Dit is toch supergaaf? Ik ben er ondertussen nog meer aan het maken (hoort bij Milans traktatie, maar dan als hij de klassen rond gaat), maar daarover later meer. Ideaal om te maken tijdens een wat minder mooie dag deze vakantie en na die tijd denk jij iedere keer weer even terug aan deze fijne zomer…

Wat vind je ervan? Heb jij weleens wat (met je kinderen of zelf) gemaakt van strijkkralen? Laat het me weten in de comments hieronder.

liefs-marisca-mamablogger-mama blogger-

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. ciskavanstijn@hotmail.nl
    21 juli 2016 / 07:38

    zoooo leuk