Home + Mijn dagelijkse blog schema als infographic!

Mijn dagelijkse blog schema als infographic!

Ik krijg regelmatig de vraag hoe ik dit nu allemaal combineer. Hoe lukt het mij om, naast mijn werk, iedere dag te bloggen en dan ook nog voldoende tijd over te houden voor mijn gezin, huishouden en andere zaken? Eigenlijk is het niet eens zo moeilijk hoor en lukt het mij echt goed. Ik ben nog nooit in tijdnood gekomen en Milan zei laatst voor ‘ie ging slapen dat ‘ie ons wilde bedanken omdat hij zo’n leuk leven heeft. Ook met hem gaat het dus erg goed gelukkig.

Het is hard werken en van hard werken ga je niet dood, van stress wel dus is een goede planning belangrijk.

En daarbij, als je stress krijgt van wat je doet weet je dat je verkeerd bezig bent. Maar goed, even terug naar mijn schema, ik heb hier een handige infographic van gemaakt. Ben je pas begonnen met bloggen kun je deze misschien uitprinten en wie weet heb je er wat aan. Ben je een ervaren blogger is het misschien leuk om deze naast jouw schema te leggen en te kijken naar jouw eigen structuur. Misschien helpt het je en anders is het gewoon al leuk om te kijken hoe een ander het doet.

Maandag = blog dag

Op maandag ben ik vrij in de zin dat ik niet werk voor mijn werkgever. Deze dag gebruik ik voor freelance werk en heel veel vooruit bloggen. In het weekend zet ik alle ideeën voor die week op een rijtje in categorieën en die werk ik dus op maandag uit als Milan op school zit. Ideaal en die maandag heb ik ook echt hard nodig. Dit schema gaat dan ook puur over de andere dagen, want je moet alles wel bijhouden.

Mijn blog schema in een infographic

Mijn wekker gaat doordeweeks om 5.15 uur. Ik begin dan met de was, maak de bedden op zodra iedereen wakker is, zoek de kleren uit voor die dag, schil de aardappels voor ’s avonds, maak de wc en badkamer vloeren schoon, zet het ontbijt klaar etc. Ondertussen komt de blog gewoon online, heerlijk! Na het ontbijt en de vaat, dus rond 7.00 uur, heb ik ongeveer een half uurtje om de post te delen op alle relevante social media kanalen en groepen. Daarna houd ik de statistieken bij in mijn blog planner.

Daarna is het tijd om te wassen en aan te kleden en gaan we om 8.10 uur naar school en daarna fiets ik door naar het werk waar ik om 9.00 uur begin.

Rond 13.30 ben ik thuis en heb ik nog zo’n drie kwartier voor ik Milan op ga halen van school. Deze tijd gebruik ik voor het beantwoorden van mail en ideeën in concept te zetten. Ook werk ik nog wat dingen uit of doe ik onderhoud aan de blog.

Als Milan rond 19.00 uur op bed ligt werk ik soms nog even door en soms hoeft dat ook helemaal niet meer. Dan zijn het nog wat mailtjes en ben ik zo klaar. Daarna plof ik lekker naar Patrick op de bank.

In grote lijnen

Nu is het zo dat het de ene dag rustiger is dan de andere dag en soms beantwoord ik de mail de volgende morgen vroeg, kan allemaal best, want verder loopt alles gewoon door.

En wat vind je van de infographic? Laat het me weten in de comments hieronder!

liefs-marisca-mamablogger-mama blogger-

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. 17 juli 2016 / 16:59

    Werk je Alle concepten op maandag uit? Ik kom meestal niet verder dan 2 goed gevulde blogposts en dan moet het ook nog een goede dag zijn waarop niemand me stoort.

    • 17 juli 2016 / 18:46

      Ja, het merendeel wel. Blogs zijn nooit kort en nooit korter dan 400 woorden en uiteraard met foto’s en beeldmateriaal. Als ik eenmaal begin dan komen de woorden vanzelf. Toch heb ik ook de avonden (vanaf ongeveer 19.00 uur) om nog het één en ander uit te werken of iets te schrijven wat op dat moment actueel is.