Home + Welke verzekeringen hebben jullie (en wij) eigenlijk?

Welke verzekeringen hebben jullie (en wij) eigenlijk?

Een tijdje terug vertelde ik al over hoe wij thuis de financiën hebben geregeld en vertelde ik jullie dat ik het eigenlijk voor mijn rekening neem. Is ook niet erg, ik heb graag het overzicht en ben er ook wat meer in thuis. Patrick heeft ondertussen overal inzicht in en grote dingen bespreken we natuurlijk ook gewoon met elkaar.

Verzekeringen is heel andere koek, want vaak is dat dan weer een mannen ding. Behalve in huize Kenter haha, want toen wij samen gingen wonen nam ik ook het verzekeringen gedeelte op mij. Ik had alleen geen flauw idee welke verzekeringen ik dan af moest sluiten. Ik was net 20, kwam net kijken. Ik vond onszelf heel tof en volwassen omdat we een appartement hadden gekocht, maar verder was alles totaal nieuw.

We hadden een auto en die moet je verzekeren dat is vanzelfsprekend, dat was dus niet zo moeilijk. Ook wilden we graag een rechtsbijstandverzekering. Die was meer voor de toekomst, stel dat we ooit te maken zouden krijgen met een juridische kwestie wat betreft werk, dan wilden we ergens op terug kunnen vallen en hulp in kunnen schakelen als dat nodig is.

Maar toen, een inboedel- en opstalverzekering?

Daarna werd het wel wat lastiger, want ons huis en de spullen die we zo leuk bij elkaar hadden gespaard, moesten natuurlijk ook verzekerd worden. We lazen over zowel een inboedel- als een opstalverzekering, maar ik had geen flauw idee wat het verschil was tussen deze twee. Eigenlijk is het best simpel: met een inboedelverzekering verzeker je je meubels en alles was los zit in je huis. Zelfs je laminaat valt daaronder, want dat zou je in principe mee kunnen nemen. Toch moet jouw huis ook verzekert worden. Stel namelijk dat je tijdens een storm schade oploopt aan het dak, die schade kan behoorlijk oplopen en dan is het prettig als je terug kunt vallen op je verzekering. En dan heb je het dus over een opstalverzekering.

Wij kochten toen een appartement en daar was de opstalverzekering geregeld via de VVE (Vereniging Van Eigenaren), maar nu we een eengezinswoning hebben, hebben we het zelf moeten regelen. We hebben dus ook beide verzekeringen afgesloten.

Onze verzekeringen op een rijtje

Wij hebben nu dus de volgende verzekeringen:

 • Opstalverzekering
 • Inboedelverkering
 • Ziektekostenverzekering (voor ons drieën)
 • Uitvaartverzekering (voor ons drieën)
 • Rechtsbijstandverzekering
 • Autoverzerkering

Welke verzekeringen hebben jullie afgesloten? En wist je dat je dat je verzekeringen gewoon online af kunt sluiten? Je kunt zelfs de premies online berekenen! Kijk vooral ook eens bij Zelf.nl Daar regel je snel en eenvoudig je verzekeringen en wordt er snel actie ondernomen als je schade meldt. Niet alleen het verzekeren is namelijk belangrijk, maar het contact wanneer er schade is, is minstens zo belangrijk!

liefs-marisca-mamablogger-mama blogger-

 

 

 

mamablogger, samenwerking, samenwerken, disclaimer

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 Reacties

 1. 25 juni 2016 / 07:50

  Wij hebben privé een Alles in één polis van Interpolis waarbij de inboedel, opstal, aansprakelijkheid, rechtsbijstand en de auto verzekerd zijn. Uitvaart en ziektekosten zijn apart verzekerd. Zakelijk hebben wij de Bedrijven compact polis van Interpolis waarbij alles rondom de zaak verzekerd is: inboedel, opstal, aansprakelijkheid, rechtsbijstand en auto’s. Toen onze bedrijfsbus een paar jaar geleden werd gestolen, waren we erg blij dat we zo goed verzekerd waren.

 2. Rebecca
  25 juni 2016 / 09:54

  Jullie hebben in ieder geval goede verzekeringen 🙂

  Wij hebben alle bovenstaande en nog een aansprakelijkheidsverzekering en een doorlopende reisverzekering erbij. Die moet ik er na de vakantie echt even afhalen, met kind maak je toch minder vaak uitstapjes.

  Ook is mijn auto all risk verzekerd, gaat nergens over. Maar nu ik zwanger ben, is de kans op schade een stuk groter ?. Dus ook die zal ik over een paar maandjes pas veranderen.

 3. 26 juni 2016 / 07:11

  Volgens mij hebben wij dezelfde verzekeringen. Wij hebben ook een alles in 1 pakket bij een aanbieder, waar veel onder valt.
  We hebben trouwens ook nog een doorlopende reisverzekering. We gaan toch geregeld weekendjes weg en in de zomervakantie ook.

 4. 27 juni 2016 / 09:20

  Ik heb inderdaad dezelfde verzekeringen. Geloof ook nog een brandverzekering, haha. En heb wat spullen zoals mijn laptop, mijn spiegelreflexcamera en mijn iPhone los verzekerd. Ik houd van een veilig gevoel, zoals je merkt. :’)

 5. Joke
  27 juni 2016 / 11:56

  Ik heb ook nog een WA verzekering. Stel dat ik per ongeluk iets breek bij iemand anders dan valt dit onder de Wa verzekering. Destijds afgesloten omdat we een hond hadden en zou die voor een schade zorgen dan valt ook dat er onder. Ook als je kind iets beschadigd bij iemand anders in huis. Kost nog geen € 40 per jaar dus kun je geen risico voor lopen.